![18 statistici despre LinkedIn la final de 2019 [infografic] 4 | Cristian Florea linkedin](https://cristianflorea.ro/wp-content/uploads/2018/10/linkedin-logo.jpg)
18 statistici despre LinkedIn la final de 2019 [infografic]

Știai că Decathlon produce în România peste 100 de modele de produse?
Pe 25 iunie scriam un articol despre primii 1000 de abonați pe YouTube. Ziceam că fac asta în primul rând ca să țin minte cât timp și efort am investit până la primii 1000 de abonați.
Ei bine, astăzi am atins pragul de 10.000 de abonați și scriu acest articol și ca să țin minte cât timp și efort am investit, dar și ca să notez ce s-a schimbat între cele două milestone-uri.
Ce s-a întâmplat până la primii 10.000 de abonați pe YouTube?
Am făcut 51 de clipuri #casastiti (cu 25 mai multe față de cum eram la primii 1000 de abonați) și 6 prezentări și testări de gadget-uri (cu 2 mai multe față de cum eram la primii 1000 de abonați).
Am învățat să setez mai bine camera de filmat, iar asta se vede foarte bine în cele mai recente clipuri ale mele. Abia de vreo 3 – 4 clipuri încoace filmez cu setările pe Manual, nu pe Automat. 😁
Am intrat în grațiile algoritmului YouTube, care a decis să-mi scoată în față niște clipuri. Culmea, top 3-ul e reprezentat de clipuri pe care le-am filmat înainte de a ajunge la primii 1000 de abonați.
Astfel, astăzi pot salva următorul top 5:
- 12 trucuri pentru iPhone pe care probabil nu le știai – 154.635 views;
- 10 trucuri pentru WhatsApp pe care probabil nu le știai – 129.643 views;
- 11 trucuri utile pentru Instagram și Instagram Stories – 56.729 views;
- 5 lucruri la care să fii atent când cumperi un iPhone Second Hand – 23.332 views;
- 10 trucuri ca să țină mai mult bateria la iPhone – 20.699 views;
Boost-ul de vizualizări a început cu primul clip din top, apoi ușor-ușor au urmat și celelalte. Partea faină la algoritmul YouTube e că atunci când cineva vizualizează un clip de-ale tale, data viitoare când deschide YouTube-ul sunt șanse să i se recomande să mai vadă și alte clipuri făcute de tine.
Astfel, după ce a pornit primul clip mai bine, celelalte au început să strângă, și ele, un număr destul de bun de vizualizări. Iar odată cu asta a început tot canalul să crească, atât ca număr de abonați, cât și ca număr de vizualizări.
Ca o statistică interesantă, au trecut 325 de zile de când am urcat primul clip pe YouTube cu scopul de a face treabă din asta și până când am ajuns la primii 10.000 de abonați. Am pus cel puțin un clip în fiecare săptămână, iar planul e să pun câte două clipuri pe săptămână de-acum încolo.
A fost mult de muncă, dar a fost și puțin noroc, pentru că dacă nu decidea YouTube să scoată mai în față unul dintre clipurile mele, aș fi strâns mult mai greu acest număr de abonați și de vizualizări.
În același timp, am știut încă de la început, încă din faza în care făceam research despre conținutul video, că YouTube-ul e genul de platformă unde trebuie să încerci să faci cât mai mult conținut bun, pentru că în momentul în care unul dintre clipuri pornește mai bine, trebuie să ai și altele de valoare care să-ți susțină canalul și care să-i motiveze pe oameni să se uite și mai atent la ce faci.
Norocul meu a fost că acel clip care a pornit mai bine a venit în primul an de activitate. La anumite conturi durează doi sau trei ani până când ajung acolo.
În încheiere, vreau să vă mulțumesc pentru toată susținerea pe care mi-ați arătat-o și pentru toate like-urile, share-urile și comentariile pe care mi le-ați dat.
Fiecare dintre voi a contribuit la asta, începând cu vorbele bune și încurajările pe care mi le-ați transmis și continuând cu promovarea materialelor pe care le-am făcut pe rețelele voastre sociale. 🙌🏻

2 Comments
[…] 25 iunie scriam un articol despre primii 1000 de abonați pe YouTube, pe 27 noiembrie scriam unul despre primii 10.000 de abonați pe YouTube, iar astăzi iată-mă cu 20.000 de abonați pe […]
[…] asta. Pe 25 iunie 2019 scriam despre primii 1000 de abonați, pe 27 noiembrie 2019 vorbeam despre primii 10.000 de abonați, iar pe 11 martie 2020 scriam un articol despre primii 20.000 de abonați și promiteam că „ne […]