10 ani de blog. Și o nouă categorie cu informații utile.

Astăzi se împlinesc 10 ani de când am scris primul articol pe acest blog. Eram în vacanța de vară, înaintea începerii clasei a IX-a. Aveam mult timp liber, așa că am început un așa-zis jurnal online. Scriam cu greșeli gramaticale, nu aveam nicio strategie în spate, iar rețele sociale erau niște platforme care abia începeau să strângă utilizatori din România.

Așa că m-am gândit să investesc mult timp în această joacă. Și nervi. Și bani. Și suflet. Am scris, am șters, am greșit, mi-am cerut scuze, am reparat, am învățat să fiu mai bun, am cunoscut o mulțime de oameni, am învățat că dacă muncești mult la un articol nu ți se garantează succesul. De fapt, nimic nu-ți garantează succesul. Și nimic nu ți se cuvine. Și așa cum eu mă plictisesc rapid de blogurile și site-urile pe care le urmăresc, așa și eu pot fi, în anumite situații, cel de care se plictisesc rapid anumiți cititori.

Mult timp m-am temut de criticile celor din jur sau de ce ar putea crede cunoscuții despre scriitura mea, apoi am învățat că niciodată nu trebuie să-ți fie rușine cu munca ta și niciodată nu trebuie să te simți prost pentru un lucru la care tu știi că ai dat tot ce-ai avut mai bun. Și atunci am început să văd blogul ca pe o oportunitate de a învăța, de a mă perfecționa și de a oferi și altora câte ceva din lucrurile pe care le învăț eu.

De-aia am încercat să vin mereu cu ceva nou și am lucrat continuu la a publica pe blog lucruri pe care le-am considerat utile. Am strâns în jurul blogului oameni care au socotit că articolele pe care le public îi ajută, motiv pentru care le mulțumesc. Am strâns în acești 10 ani peste 3000 de articole, zeci de mii de comentarii, mii de ore de muncă, sute de participări la evenimente și competiții dedicate proiectelor online și o mână de prieteni pe care i-am cunoscut datorită acestui blog, pe care mă pot baza în caz de nevoie și care, la rândul lor, se pot baza pe mine în cazul în care au ei nevoie.

Cercul meu de cunoscuți din acest moment este format în mare parte din oameni cu care m-am întâlnit datorită blogului. Jobul minunat pe care-l am la Kooperativa 2.0 i se datorează blogului. Pornind de aici, îmi e foarte clar că viața mea ar fi fost total diferită dacă nu m-aș fi apucat de scris într-o zi de august și dacă nu m-aș fi străduit să fac acest lucru cu regularitate în ultimii 10 ani. Blogul și comunitate strânsă în jurul lui sunt unele dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat în viață. M-au ajutat să-mi cultiv o pasiune, s-o dezvolt, s-o perfecționez și, în final, s-o transform într-un stil de viață.

Iar pentru că sunt recunoscător față de toți cei care, de-a lungul timpului, au urmărit ce-am scris și, dincolo de asta, m-au încurajat, m-au criticat când era cazul, m-au adus cu picioarele pe Pământ când era nevoie sau m-au recomandat atunci când au simțit nevoia, pentru acei oameni m-am gândit că aș putea lansa o categorie nouă pe acest blog. Una care să aducă un plus informațiilor utile pe care le public aici de obicei. Categoria se numește Resurse utile, iar scopul ei aste acela de a împărtăși cu voi tool-urile, tutorialele, infograficele sau recomandările pe care le consider utile pentru oamenii pasionați de marketing, comunicare sau social media.

Pentru că obișnuiesc să urmăresc îndeaproape tot ce se schimbă în mediul online și pentru că testez foarte multe lucruri în acest sens, m-am gândit că pot să împărtășesc și altora informații despre resursele la care am acces și pe care le consider utile.

Categoria conține deja câteva articole scrise în trecut, dar va fi actualizată mult mai sârguincios de-acum încolo și va deveni o pagină pe care o vei putea accesa ori de câte ori vei dori să-ți lărgești aria de cunoștințe sau lista de bookmark-uri legate de comunicarea online. E un lucru mic, dar sper să fie util pentru mulți dintre voi.

În rest, continuăm articolele obișnuite și sper să ne citim și peste 10 ani cu la fel de mult interes, cu la fel de multă energie și cu aceeași prietenie cu care o facem acum.

Dacă n-ați fi fost voi în toți acești 10 ani probabil n-aș fi scris acest articol și aș fi închis blogul de mult. Fiecare acțiune pe care ați desfășurat-o pe blogul meu mi-a dat un boost de energie și de motivare pentru a merge mai departe, lucru pentru care vă mulțumesc! Sunteți și voi responsabili de faptul că blogul acesta sărbătorește astăzi 10 ani.

12 Comments

 1. Petre 22 august 2018
  • Cristian Florea 22 august 2018
 2. Alina Gheorghiescu 22 august 2018
  • Cristian Florea 22 august 2018
 3. Camelia Florea 22 august 2018
  • Cristian Florea 22 august 2018
 4. Gabriela 22 august 2018
  • Cristian Florea 23 august 2018
 5. Stoian Ciprian 22 august 2018
  • Cristian Florea 23 august 2018
 6. Gekka 27 august 2019

Leave a Reply