10 lucruri pe care le-am învăţat stând 3 zile degeaba

Am mai zis-o şi acum ceva timp într-un update că, descoperind o pericardită venită pe neaşteptate, am fost nevoit să rămân internat în spital vreo 3 zile. Internarea asta a presupus cât mai multă odihnă (somn) şi cât mai puţină mişcare (cu cât stăteam mai mult în pat, cu atât mai bine).

Deşi iniţial credeam că n-o să fie mare lucru să stau 3 zile în pat, credeţi-mă că nu e atât de uşor pe cât pare. Ce-am învăţat în astea 3 zile?

1. Poţi obosi stând degeaba. Vorbesc serios. Îmi era somn şi mă usturau ochii, deşi nu făcusem nimic timp de 3 zile.

2. Nimic nu se compară cu somnul. Asta pentru că face timpul să treacă pe repede înainte şi-ţi dai seama când te trezeşti că ai mai fentat câteva ore de stat degeaba.

3. Aş fi fost în stare să mă apuc de făcut lecţii, dacă încă aş fi mers la şcoală. Lucru care nu se întâmplă prea des. În altă ordine de idei, dacă vreţi să convingeţi pe cineva să facă un lucru care nu-i place, convingeţi-l întâi să stea 3 zile în pat.

4. Internetul ajunge să te plictisească. Mai ales când e vacanţă şi e puţină lume online, dar în special pentru că după primele 12 ore de stat la PC începi să nu mai ai nimic interesant de făcut.

5. Nici cititul nu te încântă prea tare. După primele 100 de pagini ajungi să te întrebi de ce a trecut atât de puţin timp din ziua asta şi ce-ai putea să faci ca să treacă totul mai repede.

6. De la atâta stat degeaba, mintea refuză să lucreze. Am scos foarte puţine idei de articole în astea 3 zile, iar ideile care mi-au venit sunt nişte draft-uri pe care sigur o să le şterg peste ceva timp.

7. Nimic nu se compară cu uitatul pe geam. În timp ce televizorul şi calculatorul merg fără oprire, dacă te uiţi pe geam, deşi nu mişcă nimic, o să observi o altă lume. O să ţi se pară atât de interesant, încât îţi vine să faci numai asta.

8. Cei mai amuzanţi oameni sunt cei are intră în salon şi se uită la tine aşteptând o reacţie, dar probabil tu eşti cel mai amuzant pentru ei, că altfel n-ar mai fi făcut asta.

9. Dacă aveai impresia că nesomnul te transformă într-un zombie, înseamnă că n-ai încercat statul degeaba.

10. Cică numai oamenii proşti se plictisesc. Cine-o fi zis asta, cred că n-a stat 3 zile în pat fără să-l doară nimic.

4 Comments

  1. Faildude 20 august 2012
    • Cristian Florea 20 august 2012
  2. Temătoru Nicu 20 august 2012
    • Cristian Florea 21 august 2012

Leave a Reply