Primii 1000 de abonați pe YouTube

În primul rând, scriu acest articol pentru mine. Să-mi amintesc peste vreo câțiva ani de cât timp și efort am avut nevoie pentru a ajunge la primii 1000 de abonați pe YouTube. Dar îl scriu și pentru cei care vor să înceapă să creeze conținut pe YouTube și vor să vadă cât de greu le-a fost altora. 😁

Ce s-a întâmplat până la primii 1000 de abonați pe YouTube?

Am făcut 26 de clipuri #casastiti pe care le-am publicat săptămânal, timp de 26 de săptămâni consecutive.

Am mai făcut și 4 prezentări și testări de gadget-uri.

În total, vreo 150 de ore de muncă și mult mai multe pentru a învăța ce și cum să fac.

Am învățat să fac editări video și să filmez ok. Am pornit de la zero și tot ce-am învățat știu din tutoriale de pe YouTube. E bine acum, dar știu că pot mai mult.

Am investit aproximativ 300 € în promovare și 1250 € în echipament (cameră video, obiectiv, microfon, card, minitrepied, lumini, stativ pentru lumini).

Am învățat cum funcționează algoritmul YouTube și ce să faci ca să ai mai multe șanse să apari cu clipurile tale printre căutări. E un mediu total nou pentru mine și foarte diferit de orice altă rețea socială.

M-am bucurcat ca un copil la fiecare abonat nou și fiecare statistică pe care mi-a arătat-o YouTube-ul și am văzut cum, de la un clip la altul, există interes din ce în ce mai mare pentru ceea ce public pe YouTube.

Am schimbat planul în decursul celor 26 de clipuri. Dacă la început prezentam niște facts, pe sistemul deja testat pe casastiti.ro, mi-am dat seama în timp că acest gen de informații nu e atractiv pentru cei care au răbdare să urmărească video-uri pe YouTube, așa că am hotărât să transform clipurile într-o serie de informații care ar putea fi utile celor care le urmăresc, adică lucruri pe care le pot aplica în activitățile lor zilnice ca să-și ușureze viața.

E interesant să pleci cu un plan într-o direcție și să-ți dai seama pe la jumătate că nu e tocmai ok planul stabilit. Și e greu ca naiba să te convingi (pe tine, înainte de toate) că nu e bine ce faci și că trebuie să schimbi ceva.

Cel mai apreciat clip dintre toate cele publicate în aceste 26 de săptămâni este cel cu trucuri WhatsApp. Chiar aseară mi-a dat YouTube o notificare ca să mă felicite că am primul clip dintre cele urcate până acum care strâns 100 de Thumbs Up din partea celor care l-au urmărit. 😁

Așa cum am promis, o să continui să fac în fiecare săptămână câte-un clip pe care îl consider util. Iar fiecare abonat nou mă ajută și mă motivează să merg mai departe, motiv penru care vă mulțumesc pentru susținere. 🙌🏻

Primii 1000 de abonați pe YouTube 1 | Cristian Florea
Tags:

2 Comments

  1. Bogdan 25 iunie 2019
    • Cristian Florea 25 iunie 2019

Leave a Reply