#1iunie

Florea Cristian la gradinitaÎmi permit ca în al doilea articol de când sunt major să discut despre copilărie. De anul trecut de când am înţeles eu cum funcţionează jucăria asta pe care unii o numesc Twitter, am observat că în ziua de 1 iunie, fiecare ne amintim, mai mult sau mai puţin melancolici, de copilul din noi, spunând tot felul de chestii #1iunie related şi schimbându-ne (dacă avem dispoziţia necesară) avatarul, cu unul în care apărem într-o ipostază îngheţată încă de pe vremea în care nici nu ştiam că există calculator.

Am observat că odată cu înaintarea în vârstă şi cu evoluţia tehnologiei, se schimbă şi obiceiurile de #1iunie. La partea cu vârsta totul e normal. N-am cum să mă duc să desenez pe asfalt la 18 ani şi să mă bucur atât de mult cât am făcut-o la 7 ani, spre exemplu.

Ceea ce mie mi se pare un lucru destul de anapoda este că folosim internetul ca să ne amintim de copilărie, dar nu îndrâznim să ne ridicăm din faţa calculatorului şi să mergem să vedem cum este organizat oraşul într-o astfel de zi.

Nu trebuie neapărat să aveţi copii şi să mergeţi cu ei să se distreze, trebuie să mai lăsaţi puţin online-ul şi să vă amintiţi de copilărie aşa cum se cuvine, vizitând locurile de atunci, sau stând pur şi simplu pe o bancă în parc şi amintindu-vă de ceea ce-a fost.

Tweet-urile, articolele şi alte idei care au legătură cu ziua de azi ar fi trebuit scrise seara, nu pe parcursul zilei. Ar fi trebuit să născociţi tot felul de chestii după ce v-aţi amintit de copilărie fără ajutorul tehnologiei, că pe vremea aia n-o aveaţi.

Tags:

7 Comments

 1. Pavel 1 iunie 2011
  • Cristian Florea 1 iunie 2011
   • Pavel 1 iunie 2011
 2. Asy 2 iunie 2011
  • Cristian Florea 2 iunie 2011
 3. MadMike 3 iunie 2011
  • Cristian Florea 4 iunie 2011

Leave a Reply