3 avantaje ale tăiţeilor crescuţi în grădinile din Elveţia

Pe 1 aprilie 1957, o televiziune din Marea Britanie a difuzat un mini-documentar din care reieşea că în Elveţia există plantaţii de spaghete. Publicul a reacţionat tare bine la aflarea acestei veşti (uitând că este 1 aprilie şi toată lumea râde de toată lumea) şi au luat legătura cu cei de la televiziune ca să-i întrebe de unde-şi pot procura şi ei un puiet de pom care face spaghete. Clipul a avut un succes răsunător mulţi ani după difuzarea lui. Vă invit să-l vedeţi:

Care este, totuşi, legătura dintre clipul de mai jos şi articolul de azi? Niciuna, dar mi s-a părut o informaţie mult prea interesantă ca să nu v-o arăt.

Dacă aţi mai trecut pe-aici, probabil aţi văzut că sunt Atletisul Clanului Tăiţeilor Familişti şi că suntem în plin război (pe pagina Pastelor Hutton) de apărare a drepturilor tăiţeilor. Mi-ar plăcea, totuşi, să existe un copac-tăiţel. Dacă ar fi aşa, oamenii ar înţelege mai bine ce urmează să zic eu mai jos.

Astăzi, în calitate de Atletist, trebuie să spun care-i legătura dintre atletism şi tăiţei. Sau cum e cu tăiţeii şi sportul în general. Eventual, la sfârşitul articolului, putem deschide o listă de înscrieri şi punem de-un maraton al tăiţeilor în vara asta. De ce? Pentru că putem.

Aşadar, pentru că membrii Clanului nu mănâncă tăiţei doar pentru gust, permiteţi-mi să vă arăt avantajele lor în organism.

– tăiţeii sunt făcuţi, de obicei, cu ou sau cu albuş de ou. De aici organismul îşi extrage un complex de vitamine. Nu ştiu pe cine ajută, dar vă spun şi cum se numesc: riboflavină, niacină, acid folic, fier şi tiamină.

– arată-i colesterolului cine-i şeful! Majoritatea tăiţeilor (mai ales cei făcuţi fără gălbenuş de ou) sunt colesterol-free. Colesterolul mărit poate duce la hipertensiune arterială sau la diabet zaharat.

– poţi slăbi cu tăiţei. Cu anumite tipuri, ce-i drept. Există nişte tăiţei făcuţi din igname (nişte plante exotice asemănătoare cartofului) care nu conţin carbohidraţi sau calorii.

Acestea fiind zise, datoria mea de Atletist aproape s-a încheiat. Nu uitaţi că, dacă intraţi pe pagina Pastelor Hutton şi urcaţi o poză cu o reţetă de paste, tăiţei, spaghete etc., puteţi câştiga un weekend pentru două persoane în Sicilia. Şi, ca ultim detaliu, e bine să stiţi că dacă nu selectaţi „Tăiţei Familişti” când apăsaţi pe „Aderă la un clan”, spartanii feroce de mai jos, mânaţi de deviza „Să curgă sos!”, vă vor veni de hac!

clanul taiteii familisti

P.S.: Lista întreagă cu simpaticii colegi feroce ai Clanului este aici.

4 Comments

  1. Ciprian Pardău 22 iulie 2013
  2. Razvan 22 iulie 2013
    • Cristian Florea 22 iulie 2013

Leave a Reply