5 aplicări mai puțin cunoscute ale funcției 3D Touch pe iPhone

Când a apărut iPhone 6S, cei de la Apple au anunțat și funcția 3D Touch, adică posibilitatea ecranului de a-și da seama cât de tare apeși pe el și a reacționa diferit în funcție de cât de multă presiune pui. Atunci s-a scris mult despre asta și au fost foarte mulți cei care au spus că nu-i găsesc utilitatea, că te poți descurca și fără. Într-adevăr, te poți descurca și fără această funcție, dar în acest articol vreau să-ți arăt cum o poți folosi ca să-ți fie mai ușor să-ți folosești iPhone-ul. Înainte de toate, menționez că funcția 3D Touch este, momentan, disponibilă pe următoarele modele de iPhone: 6s, 6s Plus, 7 și 7 Plus.

1. Folosește 3D Touch pentru a naviga mai ușor printre litere

Am început cu această opțiune pentru că e preferata mea. Dacă apeși mai tare pe tastatura iPhone-ului tău, aceasta se va transforma într-un fel de trackpad și vei putea naviga mai ușor printre litere și cuvinte. Dacă ai scris un cuvânt greșit sau vrei să adaugi o literă undeva, e mai simplu să faci asta cu 3D Touch decât să dai click pe cuvânt și să speri să se pună acea liniuță fix unde voiai tu. Îți arăt un print screen mai jos, dar trebuie să încerci și tu, ca să îți dai seama cât e de utilă.

3d touch - iphone - tastatura

2. Accesează rapid aplicațiile care conțin notificări și se află într-un folder

Probabil cu toții avem foldere pe iPhone și cu toții avem aplicații care încarcă notificări acolo. Dacă vrei să găsești mai ușor aplicațiile care au notificări într-un folder, e de-ajuns să apeși mai tare pe acel folder, ca în imaginile de mai jos.

3d touch - iphone - acceseaza aplicatiile cu notificari

3. Deschide panoul de închidere al aplicațiilor

Am descoperit funcția asta din greșeală, în timp ce jucam un joc. :D Ca să închizi aplicațiile și să faci switch de la o aplicație la alta, poți apăsa de două ori pe butonul de Home, dar asta probabil știai deja. Ca să deschizi acest panou fără să mai apeși pe butonul de Home, poți apăsa mai tare pe ecran, în partea stângă a ecranului. Practic, dacă faci 3D Touch în stânga ecranului, ți se va deschide acel App Switcher.

3d touch - iphone - app switcher

4. Prioritizează sau oprește descărcarea unei aplicații

Fie că faci o serie de actualizări aplicațiilor pe care le ai instalate sau că descarci aplicații noi, făcând 3D Touch pe aplicația care se descarcă ți se ivesc niște setări pe care probabil nu le-ai observat până acum.

3d touch - iphone - descarcare aplicatii

5. Opțiuni noi pentru aplicațiile din Centrul de Control

Centrul de Control e acea bară care îți apare atunci când dai swipe pe iPhone-ul tău de jos în sus. Tot de-acolo poți aprinde blitz-ul, poți porni un timer sau poți deschide calculatorul ori camera. Dacă apeși mai tare pe acele iconițe, o să vezi niște setări noi, așa cum se poate observa și în fotografiile de mai jos.

Acestea sunt lucrurile mai puțin știute când vine vorba de 3D Touch. Pe lângă aceste funcții, eu folosesc foarte des și scurtăturile de la Configurări, că pot accesa mai ușor conexiunile Bluetooth sau Wi-Fi, cele de la Telefon, că pot accesa mai rapid contactele pe care le am la Favorite, dar și cele din aplicația Mail, că pot vedea un preview al fiecărui mail fără să-l deschid și fără să se marcheze drept citit.

Tags:

Leave a Reply