Peste 4000 de filme au fost trimise spre revizuire la Comedy Cluj

Comedy Cluj este, așa cum am mai zis și aici, unul dintre festivalurile care spune cu ce se ocupă încă din nume. Este, de altfel, o tradiție a Clujului, pentru că se află deja la cea de-a noua ediție.

Îmi place faptul că organizatorii au avut grijă să aducă într-un singur loc mai multe tipuri de comedie. Găsești spectacole de stand-up, filme de comedie (atât scurtmetraje, cât și lungmetraje, atât filme mute, cât și cu sunet), dar și piese de teatru sau diverse proiecte speciale (cum e Humorous Creative Writing, spre exemplu).

Anul acest am fost timp de două zile prezent la festival și am aflat de la organizatori că au primit peste 4000 de cereri de înscriere a filmelor în cadrul festivalului. Practic, 4000 de echipe din mai multe țări au vrut ca filmele lor funny să ajungă pe ecranele festivalului și să fie urmărite de către români. Dintre ele au fost alese cele mai bune și mai ai câteva zile la dispoziție în care le poți vedea pe unele dintre ele.

Lucrul acesta mi se pare impresionant din mai multe puncte de vedere. În primul rând, e grozav că un număr atât de mare de oameni au dorit să arate filmele publicului din România.

În al doilea rând, ai ocazia de a vedea cele mai bune filme dintre cele 4000, pentru că organizatorii au petrecut sute de ore de vizionări, tocmai pentru a fi siguri că tu te poți bucura de best of the best în materie de filme trimise spre revizuire. Chiar la gala de deschidere am văzut un film făcut de către o echipă din Republica Moldova care mi s-a părut foarte bun (cu un bătrân care a descoperit că poate călători cu WC-ul său din curte în orice loc dorește și a ales să meargă într-o bancă din SUA și să fure lingouri de aur  de-acolo 😂).

Nu în ultimul rând, Comedy Cluj îți oferă oportunitatea de a vedea niște creații cinematografice pe care, probabil, n-o să le mai vezi cu altă ocazie, pentru că nu vor mai fi proiectate în România prea curând.

Bineînțeles, pe lângă filmele din program, te invit să arunci un ochi și peste piesele de teatru disponibile sau spectacolele de stand-up comedy.

Comedy Cluj 2018 se încheie pe 21 octombrie, așa că ai un weekend plin la dispoziție pentru a te bucura de el. Și pentru a-l cunoaște pe Cameleon. O să vezi acolo cine e. 😉

Leave a Reply