5 curiozităţi #casastiti despre somn

1. Omul este singurul mamifer care poate să-şi amâne voit ora de culcare.

2. Omul petrece aproximativ o treime din viaţă dormind. De-aia unii cercetători consideră că visele pot fi considerate o realitate alternativă.

3. Recordul pentru cea mai lungă perioadă petrecută de un om fără să doarmă este de 11 zile şi 24 de minute. Recordul a fost stabilit de Randy Gardner, în 1964. După cele 11 zile, a dormit timp de 14 ore şi 40 de minute, apoi a mai stat treaz pentru încă vreo 12 ore, apoi a mai dormit încă 10 ore şi jumătate. După aceea a revenit la programul normal de somn.

4. Înainte să fie inventat ceasul, oamenii angajau nişte persoane care veneau la o oră stabilită şi le băteau în geam ca să se trezească. Termenul englezesc pentru un asemenea om este „knocker-up”.

5. Dacă-şi pune ambiţia, un melc poate dormi până la 3 ani.

De ce am făcut lista asta de curiozităţi despre somn? Pentru că cei de la Cappy au o campanie care se numeşte #iubestedimineata şi în care te provoacă să încarci aici o poză cu faţa ta de dimineaţă sau pur şi simplu s-o urci la tine pe Facebook ori pe Instagram cu hashtagul #iubestedimineata. Poţi câştiga un Kit Cappy #iubestedimineata, care conţine un pahar Cappy, un magnet de frigider Cappy, un bax de Cappy şi, cel mai important, un toaster personalizat, care când prăjeşte pâinea, imprimă o faţă zâmbitoare pe ea.

Eu am să încarc în aplicaţie poza de mai jos, în care se poate citi bucuria faptului că nu mai am obrazul umflat. :))

cristian florea - iubestedimineata by Cappy

Hai, pe cine mai văd în aplicaţie?

Leave a Reply