5 tipuri de prieteni pe Facebook

Când ai o mulţime de prieteni pe Facebook şi când încerci să interacţionezi cu cât mai mulţi dintre ei, n-ai cum să nu încerci să observi ce îi intereseză mai mult, pe la ce ore îi găseşti online, cum reacţionează în funcţie de tonul mesajului pe care-l scrii etc.

Făcând asta, automat îţi dai seama şi ce tipuri de prieteni ai pe Facebook. Iar eu am găsit câteva categorii printre prietenii mei pe care vreau să le notez aici.

1. Prietenii care nu reacţionează

Ei sunt acolo, dar nu zic nimic. Ei nu dau niciun like, niciun comentariu, niciun share, nimic-nimic. În schimb, dacă, ieşi la o bere cu ei şi începi să povesteşti din ce mai faci tu, îţi vor spune, inevitabil, „da, am văzut la tine pe Facebook”.

Tot ei sunt şi cei care-ţi spun (când vă întâlniţi şi e vreun moment în care nimeni nu zice nimic) „am văzut că eşti tare activ pe Facebook”, moment în care tu nu ştii dacă e de bine sau nu.

scrolling judging

2. Prietenii care comentează la tot ce scrii

Ei nu dau niciodată like şi nu încep niciodată discuţii despre ceea ce ai scris. Ei doar comentează, pentru că pot. Fie că încearcă să te trolleze sau că vor să pară amuzanţi, lasă un comentariu pe lângă subiect, numa’ ca să se afle în treabă.

i have no idea what i'm doing

3. Prietenii care intră o dată pe zi pe Facebook

Îţi dai seama că intră o dată pe zi pentru că atunci dau click pe profilul tău şi dau like la tot ce-ai postat în ziua respectivă. Nu au niciodată nimic de spus, dar la fiecare update ai un like din partea lor.

thank you

4. Prietenii care nu ştiu de existenţa chatului

Îţi pun tot felul de link-uri şi întrebări pe wall. Niciodată nu folosesc chatul. E prea mainstream pentru ei.

what is happening

5. Prietenii normali

Cei care interacţionează doar când simt nevoia, care comentează când au ceva de spus şi care dau like când apreciază ce faci. De-ar fi numai din ăştia, Facebook-ul ar fi un loc mai bun, dar mai plictisitor.

true

Bonus: Pentru cei care nu prea înţeleg cum e cu Facebook-ul şi Social Media, probabil eu arăt cam aşa:

swag

P.S.: Haideţi să continuăm lista, dacă vreţi.

14 Comments

 1. ZDZero 16 septembrie 2013
  • Cristian Florea 16 septembrie 2013
   • ZDZero 16 septembrie 2013
   • Cristian Florea 16 septembrie 2013
 2. ALex 17 septembrie 2013
 3. Florin Andrei 17 septembrie 2013
 4. Lucian 17 septembrie 2013
 5. Daniel H. 17 septembrie 2013
 6. Ciocan Radu-Gabriel 19 septembrie 2013

Leave a Reply