7 lucruri pe care le-am învăţat la #ziuaz

hippie people @ zonga partyAbia acum încep şi eu să înţeleg uşor-uşor importanţa ieşirilor în offline, iar ce-am învăţat la petrecerea #ziuaz cred nu poate fi trecut cu vederea.

1. Dacă ai venit să cunoşti anumite persoane, nu te limita doar la ele. Sunt destui oameni pe care am vrut să-i cunosc la petrecerea Zonga şi mulţi pe care-i ştiam şi mi-a făcut plăcere să-i revăd, dar s-a nimerit ca până la plecare să cunosc de două ori mai mulţi oameni decât mi-am propus. Trebuie să socializezi, nu să te opreşti în momentul în care ai dat mâna cu toţi cei de pe listă.

2. Nimeni nu te va invita la dans. Du-te tu acolo. Distracţia e doar un pretext pentru a vă cunoaşte între voi, dar asta nu înseamnă că ai venit acolo ca să stai de vorbă şi atât, că s-ar putea să te trezeşti că vorbeşti singur.

3. Dacă faci poze sau filme, fă multe şi fă-le bine. După o petrecere ca cea de la #ziuaz, toată lumea s-a apucat de căutat poze în care au apărut şi ei. E important ca tu, dacă ai venit să faci poze, să ai grijă să apară cât mai multă lume în ele. Ai putea să te faci puţin mai cunoscut cu ocazia asta.

4. Nu te supăra dacă n-a auzit nimeni de tine. Chinezu a avut grijă să mă prezinte multor oameni prezenţi la petrecere şi, aşa cum mă aşteptam, mulţi habar nu aveau de existenţa mea. Ce-ar fi fost să mă demoralizeze treaba asta? Probabil ar fi însemnat să fiu un tâmpit şi să fi plecat de-acasă cu speranţe pe care nu le merit.

5. Fii tu însuţi. Nu încerca să pari mai deştept decât eşti, dar nici nu lăsa emoţiile să te cuprindă. Încearcă să pari cât mai natural, ca oamenii să te aprecieze pentru ceea ce eşti în adevăratul sens al cuvântului. Punctul ăsta sună ca la o primă întâlnire cu o fată, ştiu. :))

6. Se poate şi fără tine. Blogging-ul nici n-a început şi nici n-o să se termine cu tine. Dacă ai fost invitat la o mega-petrecere, asta nu înseamnă că eşti vreun interesant. Ar fi fost aceeaşi distracţie şi fără tine. Gândeşte-te că tu ai nevoie de oamenii de-acolo, nu ei de tine.

7. Nu-i de-ajuns o întâlnire, repetă experienţa. Cum e să cunoşti 50 de oameni într-o seară? Ţii minte feţele tuturor, dar numele lor, sau ce fel de persoane sunt, nu prea. E important să participi la mai multe întâlniri, pentru că ăsta a fost doar semnalul cum că tu exişti. Până să te integrezi, mai e puţin de tras.

Dacă vreţi să completaţi lista, nu mă deranjează.

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • Alexandra. 4 Feb 2012, ora 15:48

  Foarte bine punctat! As spune ca asta este cheia pentru a deveni centrul atentiei la o petrecere.

  • Florea Cristian 4 Feb 2012, ora 15:51

   Îţi mulţumesc mult! Mă bucur că ai găsit interesant articolul meu.

   A, şi bun venit printre comentatori! :)

   • Alexandra. 4 Feb 2012, ora 20:59

    Ştii de ce mi se pare interesant? Pentru că şi eu am plecat cu exact aceleaşi idei de le prima mea petrecere. :)

   • Florea Cristian 4 Feb 2012, ora 23:53

    Mă bucur să văd că nu-s un caz particular. Sper ca multă lume să aibă ceva de învăţat de aici, iar dacă vrei să completezi lista, mi-ar face o plăcere foarte mare.

 • LoL3X 4 Feb 2012, ora 17:31

  Imi place cum ai zis-o aici „oamenii să te aprecieze pentru ceea ce eşti în adevăratul sens al cuvântului” si nu numai.

 • Tudor 4 Feb 2012, ora 23:23

  Ai facut cinste blogosferei vrancene :)