8 extensii faine pentru Google Chrome

Am mai zis de câteva ori pe-aici că în ultima lună am început să folosesc Google Chrome şi că am descoperit o grămadă de extensii faine. Am promis şi o listă cu toate aceste extensii, iar acum cred că e momentul potrivit s-o fac. Fără alte introduceri:

1. ColorZilla – poţi vedea care-i codul HTML de culoare din diverse imagini sau de pe diverse site-uri. E util dacă obişnuieşti să te mai bagi sub capota blogului tău şi să te mai joci cu paleta de culori.

2. Facebook Unseen – dacă nu vrei să le mai apară „Seen” celor cu care vorbeşti pe chat. :D

3. Feedly Notifier – dacă foloseşti Feedly să citeşti bloguri prin RSS, extensia asta îţi arată câte articole s-au scris de când n-ai mai intrat tu să citeşti.

4. Fontface Ninja – dacă eşti pe un site şi vrei să vezi cu ce font e scris un anumit text, extensia asta îţi arată informaţia asta. Nu face nimic mai mult şi ştiu că mai sunt o grămadă de metode de a afla care-i fontul în cauză, dar mi se pare mai la îndemână aşa. :D

5. Hola – extensie de Proxy. Dacă vrei să accesezi un site cu un alt IP sau dacă vrei să pară că accesezi site-ul dintr-o altă ţară, cu extensia asta poţi face acest lucru.

6. Rapportive – când îi scrii un email unei persoane, în partea dreaptă a ecranului îţi arată câteva detalii despre persoana respectivă, luate de pe conturile ei din social media.

7. Web Timer – îţi arată cât timp petreci pe internet în fiecare zi şi-ţi zice şi pe ce site-uri pierzi vremea cel mai mult. Totodată, îţi face o medie a timpului petrecut pe net.

8. Last.fm Scrobbler – din 2007 îmi înregistrez pe last.fm muzica pe care o ascult. Extensia asta face în aşa fel încât să contorizeze şi muzica ascultată pe YouTube sau Google Music (pe care, apropo, l-au făcut disponibil şi în România şi în care îţi poţi încărca gratuit 20.000 de melodii, pe care le poţi asculta apoi pe orice fel de device).

Dacă vreţi, ajutaţi-mă să completez lista.

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • doru ungureanu 9 Noi 2014, ora 20:34

  multumesc. 6 si 7 le gasesc utile si prin urmare le-am adaugat si eu :)

  • Cristian Florea 9 Noi 2014, ora 23:56

   Mă bucur să aud asta! :D

 • traian 9 Noi 2014, ora 22:48

  Salut! Adauga la lista si unul dintre cele mai folosite de mine… Pocket. Cand sunt impresurat de prea multa informatie si nu fac fata sa o citesc pe toata, ca tare as mai vrea, salvez cu Pocket asta pt mai tarziu paginile respective si le pot accesa de pe orice alt dispozitiv si sa le citesc chiar si offline (ma ajuta mult cand sunt pe tren sau in microbus in drum spre casa). In alte discutii am sa-ti mai enumar cateva… :P

  • Cristian Florea 9 Noi 2014, ora 23:57

   Salut! Sunt mare fan de Pocket şi-l folosesc la greu. Nu-mi place la Chrome că îmi trebuie un plugin ca să salvez link-urile şi altul ca să le văd într-o listă. Dar le am instalate pe amândouă, oricum. :D

 • Stefan 9 Noi 2014, ora 22:54

  AdBlock ? ma asteptam sa fie primul :))

  • Cristian Florea 9 Noi 2014, ora 23:58

   Nu folosesc. Vreau să văd reclamele, ca să ştiu cum mai evoluează industria. :D

 • Dan 10 Noi 2014, ora 08:22

  Recomand Readability https://chrome.google.com/webstore/detail/readability/oknpjjbmpnndlpmnhmekjpocelpnlfdi
  Si pe acest site, ca multe altele, fontul este prea mic iar extensia de mai sus chiar ajuta. Se pot face si salvari gen read later ca in pocket sau activa readability mode din tastatura.
  Zicea cineva mai sus de AdBlock. Da e ok sa ai reclame in sidebar dar sunt multe care pe langa ca-ti acopera continutul mai si incetinesc sistemul sau mai rau: pornesc cu sunet.

  • Cristian Florea 10 Noi 2014, ora 10:33

   Mersi de recomandare! Legat de AdBlock, ai dreptate, dar sunt nişte lucruri pe care mi le asum. :D

 • Andrei Telteu 13 Dec 2014, ora 21:46

  Va recomand un Clipboard Manager care este foarte folositor, pentru a tine un istoric cu tot ce dai Copy – Paste. https://chrome.google.com/webstore/detail/clipboard-history/hmgejlbbhlgnknnnhfligmjalffljbno?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog

  Va mai recomand si un Cookie Manager, pt ca noi internautii vizitam foarte multe siteuri, care stockeaza cookiuri, si mai trebuie sa curatam cookiurile. https://chrome.google.com/webstore/detail/vanilla-cookie-manager/gieohaicffldbmiilohhggbidhephnjj?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog

  Success cu blogu ! :)

  • Cristian Florea 14 Dec 2014, ora 08:25

   Fain, fain, mersi! :D