A fost activată funcția de programare de postări pe Instagram folosind Facebook Creator Studio

Una dintre funcțiile pe care le așteptam de foarte mult timp: posibilitatea de a publica și a programa postări pe Instagram direct de pe laptop, fără să folosesc tool-uri externe.

Până de curând, singura metodă de a programa postări pe Instagram era folosind anumite softuri externe (cum e Hootsuite, spre exemplu), doar că aceste tool-uri veneau cu limitările lor. Fie limitări tehnice, pentru că nu puteai pune chiar orice dimensiune de fotografie în ele, fie limitări legate de costuri (pentru că nu-ți ofereau gratuit posibilitatea de a face managementul mai multor conturi).

Ei bine, acum oferă Facebook o soluție. Soluția se numește Facebook Creator Studio.

Facebook Creator studio este o platformă gândită de Facebook pentru creatorii de conținut. Ei spun că pun într-un singur loc statistici pe care le accesezi mai ușor legate de postările tale și posibilitatea de a programa și publica postări dintr-un singur loc.

Eu nu i-am găsit foarte mare utilitate în trecut și, deși am încercat să-l folosesc, mi-a venit destul de greu să mă obișnuiesc cu el. Ei bine, recent au anunțat că introduc în Creator Studio posibilitatea de a publica și a programa postări pe Instagram.

Iar tot ce trebuie să faci e să intri pe Facebook Creator Studio, să te loghezi cu contul tău de Facebook, apoi să dai click pe butonul Instagram din partea de sus a paginii:

A fost activată funcția de programare de postări pe Instagram folosind Facebook Creator Studio 1 | Cristian Florea

O să fii rugat să te loghezi și cu contul de Instagram și gata, teoretic vei putea publica și programa postări pe Instagram din această pagină, fără să deschizi aplicația de Instagram și fără să folosești alte tool-uri externe care nu aparțin celor de la Facebook.

Spun „teoretic” pentru că la mine încă nu apare butonul de „Create Post”, deși doi dintre colegii de birou îl au. 😁 Așa că i-am rugat pe ei să facă un print screen. Ar trebui să arate cam așa:

Oricum, dacă nu-ți apare încă butonul, sunt sigur că în două – trei zile va apărea. Mai important e că au activat funcția, deci știm sigur că o adăuga tuturor în curând.

Funcția mi se pare utilă mai ales celor care administrează mai multe conturi sociale sau celor care își fac un plan de postări și vor să le programeze pe toate ca să câștige timp.

Leave a Reply