10 abilităţi pe care le-am dezvoltat datorită blogging-ului

Întotdeauna am spus că blogging-ul m-a ajutat din foarte multe puncte de vedere. Le sunt foarte recunoscător celor care au avut răbdarea să mă citească de-a lungul timpului, pentru că asta m-a motivat să continui, iar continuitatea asta mi-a dezvoltat nişte abilităţi fără de care acum aş fi fost, nu ştiu, altfel, dar nu neapărat în sensul bun. Am să încerc să enumăr aici ce skill-uri cred eu că mi-am perfecţionat datorită blogging-ului, că aşa-i frumos.

1. Gramatica

Dacă nu scriam pe blog, probabil nici acum n-aş fi pus toate cratimile ca lumea. Dacă n-aveam un motiv să încerc să-mi perfecţionez gramatica, n-aş fi făcut-o în veci.

2. Abilitatea de a-mi susţine punctul de vedere

Am învăţat să argumentez ceea ce vreau să zic în aşa fel încât să nu fiu nevoit să dau explicaţii suplimentare asupra unei idei. Fără să trebuiască să argumentez ceea ce spun de mai multe ori, nu aş fi ştiut să-mi susţin punctul de vedere ca lumea.

3. Abilitatea de a mă exprima mai uşor în scris

Până prin clasa a X-a, uram momentele în care trebuia să scriu câte-un eseu pentru ora de limba română. Un text de 3 pagini însemna pentru mine un weekend irosit. Într-a X-a a început să-mi placă să scriu şi altceva în afară de articole pe blog, pentru că ideile îmi curgeau mult mai rapid. Ce avem pentru luni, un eseu de 600 de cuvinte? Doar atât?

4. Abilitatea de a fi mai atent la ceea ce fac şi ce zic

Nu-s ca o vedetă mondenă, ca să fiu nevoit să-mi calculez fiecare mişcare, doar ca să nu apar a doua zi în revistele can-can, dar faptul că pe blog apăream ca un tip serios, care se gândeşte de două ori înainte să apese pe butonul „Publish”, m-a determinat să mă gândesc de mai multe ori şi înainte să scot un porumbel pe gură, sau înainte de a lua o decizie.

5. Abilităţi de comunicare

Am cunoscut în 2012 cam câţi oameni cunoscusem eu de când m-am apucat de blogging. Faptul că am avut ocazia să întâlnesc tot felul de persoane şi să facem schimb de idei m-a ajutat să pot comunica mai uşor.

6. Abilităţi de marketing

Blogul e degeaba dacă nu ţi-l citeşte nimeni, iar în încercarea mea de-a afla cum aş putea face ca floreacristian.ro să ajungă în văzul cât mai multor persoane, am reţinut câteva tehnici de marketing care sigur îmi vor mai folosi în viaţă.

7. Am citit mai mult

Hai, întrebaţi-mă cum de m-a făcut blogul să citesc mai mult. E simplu: mie, de felul meu, nu mi-a plăcut să citesc. Întotdeauna credeam că pot face ceva mult mai interesant de-atât. De când cu blogging-ul, din dorinţa de a mă exprima mai bine şi de a avea mai multe cunoştinţe din mai multe domenii, am descoperit pasiunea pentru citit, iar asta o să mă ţină toată viaţa de-acum în colo.

8. Am devenit mai responsabil

Un blogger responsabil nu se dă în lături când vede că a greşit, ci recunoaşte minunăţia şi încearcă să nu mai greşească. Totodată, nu promite lucruri pe care nu le poate face şi nu întârzie niciodată cu promisiunile. Aceste lucruri m-au învăţat să fiu aşa şi în viaţa de zi cu zi, iar pentru asta sunt foarte recunoscător.

9. Atenţia la detalii

Căutând greşeli în textele scrise de mine şi în design-ul blogului, mi-am dezvoltat o abilitate de a fi foarte atent la detalii în orice context în care mă aflu. Observ fără să vreau greşelile de pe afişe, de pe anumite produse, sau greşelile de exprimare ale anumitor persoane. Lucrul ăsta mă ajută de fiecare dată când lucrez la ceva nou: dacă pot ochi greşelile încă de la început, câştig o grămadă de timp.

10. Am ajutat mai mult

Ştii feeling-ul ăla în care cineva îţi spune că datorită ţie a reuşit să facă ceva ce nu-i reuşea? Sau ăla în care cineva îţi mulţumeşte pentru că fără concursul de pe blogul tău nu ar fi reuşit să participe la un eveniment? E un feeling care creează dependenţă. Şi e de rău dacă nu-l simţi cât trăieşti.

Hai, acum vreau să te văd cum încerci să mă convingi că n-ai niciun motiv pentru a-ţi face blog.

7 Comments

  1. Blidaru Madalin 17 octombrie 2012
    • Cristian Florea 17 octombrie 2012
  2. Alex 17 octombrie 2012
    • Cristian Florea 17 octombrie 2012
  3. Sergiu Nicola 17 octombrie 2012
    • Cristian Florea 17 octombrie 2012
  4. Ana- 17 octombrie 2012

Leave a Reply