Cum să adaugi subtitrare unui clip

Ieri, Cristi s-a gândit să facem un clip în care să vorbească în thailandeză şi căruia să-i adăugăm apoi o subtirare. Nu părea mare lucru, numai că după ce am filmat mi-am dat seama că n-am mai pus niciodată o subtitrare. Adică nu ştiam cum şi cu ce să fac asta.

Mi-am amintit apoi că ştiam de un progrămel freeware de editare video care se numeşte VideoPad, aşa că l-am căutat, l-am descărcat, apoi am încercat să-mi dau seama cum se foloseşte. Şi e simplu, că-i foarte intuitiv. Explic imediat mai jos.

 1. În colţul din stânga-sus o să vezi butonul Open. Apeşi pe el, apoi selectezi clipul căruia vrei să-i adaugi subtitrare.

Open - VideoPad

 1. Cu Drag & Drop, tragi clipul în Timeline-ul de jos.

drag and drop - videopad

 1. Apeşi pe butonul Subtitles din partea dreaptă.

subtitles - videopad

 1. Şi te-apuci. În stânga scrii subtitrarea şi o să vezi două săgeţi (una roşie şi una albastră) care îţi indică cam cât timp stă subtitrarea acolo.

cum adaugi subtitrare unui clip - videopad

 1. Ca să adaugi următorul rând în subtitrare, dai un click în spaţiul gol din partea dreaptă, apoi scrii noua subtitrare în stânga.

cum adaugi subtitrare unui clip 2 - videopad

 1. La sfârşit apeşi Apply (dreapta-jos), apoi File » Export Video. :D

A, iar clipul final arată cam aşa:

Iar dacă vrei să mergi în Thailanda alături de Cristi, Ana Morodan, Alina Gherghe, Cosmin Tudoran şi fotograful Cristian Vasile, du-te în Băneasa Shopping City din Bucureşti, fă-ţi un selfie cu tuk-tuk-ul de acolo, apoi urcă-l pe reţelele sociale folosind hashtagurile #1selfie2thailand #baneasashoppigcity #ishopitravel. Eu mi-am făcut, dar nu pentru concurs, ci ca să te ajut să identifici mai uşor tuk-tuk-ul. :))

cristian florea selife cu tuk-tuk-ul din baneasa shopping city

4 Comments

 1. Cătălin Corozanu 26 martie 2015
  • Cristian Florea 26 martie 2015
 2. Diana 26 martie 2015
  • Cristian Florea 26 martie 2015

Leave a Reply