Aduce Facebook-ul mai mulţi vizitatori?

Twitter vs. FacebookNu ştiu la voi cum este, dar mie Facebook-ul îmi aduce mult mai mulţi vizitatori decât Twitter-ul. Iar asta nu de foarte mult timp, ci de vreo săptămână. Perioadă în care n-am schimbat abosolut nimic nici la contul de Twitter, nici la cel de Facebook.

Aceiaşi prieteni (poate 4-5 în plus la fiecare cont), aceleaşi update-uri fără sens şi aceleaşi link-uri în acelaşi timp. De pe Facebook, în ultimele zile, am primit cam cu 15-20 mai mulţi vizitatori decât de pe Twitter. Adică într-o zi în care îmi veneau 20 de vizitatori de pe Twitter, Facebook-ul îmi aducea 35 sau 40. Care-o fi cauza, nu ştiu, dar mă declar puţin uimit (şi mulţumit în acelaşi timp).

Am pornit o ipoteză conform căreia Facebook-ul ţine link-urile mai mult în timeline, motiv pentru care tot mai multe persoane îl pot vedea şi accesa. Acestea se întâmplă pentru că nu toate update-urile pe care le scrie cineva pe Twitter apar şi pe Facebook, dar şi pentru că Facebook-ul are secţiunea aia cu „Cele mai importante ştiri” care scoate la iveală nişte link-uri destul de bune.

Dacă aş vrea să promovez un site pe reţelele sociale şi ar trebui să aleg între Facebook şi Twitter, cu siguranţă aş alege Facebook-ul. Asta şi pentru că Twitter-ul necesită mai mult timp şi e puţin mai gălăgios, motiv pentru care link-urile tale dispar în timeline înainte să le poată vedea cineva.

P.S.: În acest articol n-am luat în considerare link-urile care ies la iveală pe Twitter datorită zecilor de RT-uri.

Lasă un comentariu

23 comentarii

 • unmaked 1 Oct 2010, ora 20:29

  tine cont ca pe facebook sunt vreo 2 milioane de romani, cand pe twitter 30.000. E si normal(dupa mine) sa-ti vina mai multi de pe facebook.

  • Florea Cristian 1 Oct 2010, ora 20:32

   pe facebook am 483 de prieteni, iar pe twitter 718, asta e mai greu de inteles :))

   • unmaked 1 Oct 2010, ora 20:37

    Pe profilul de pe facebook pot intra si persoane care nu sunt prieteni cu tine. Si cum ziceai si tu, linkurile pe twitter „dispar” mai repede.

 • Noni 1 Oct 2010, ora 20:43

  E foarte important si de cum faci promovarea pe fiecare din aceste doua resurse de socializare, dar eu mizez pe facebook datorita unui numar mult mai mare de utilizatori, de obicei de twitter vin cei cu care comunici de obicei de pe facebook pot veni multi necunoscuti

  • Florea Cristian 1 Oct 2010, ora 21:10

   Multumesc pentru comentariu! Avand in vedere ca activez si eu in domeniul Calivita, nu-ti pot lasa comentariul cu link. Daca aveai un nume normal (nu nume de produs, sau orice alt keyword pe care vrei sa-l promovezi pe Google), link-ul ramanea.

 • Pavel 1 Oct 2010, ora 20:26

  La mine twitterul e primul în lupta cu facebook. Într-o vreme era invers.

  • Florea Cristian 1 Oct 2010, ora 20:30

   la mine, initial, facebook-ul nici nu se vedea. apoi a ajuns la egalitate cu twitter-ul, iar acum a avut o crestere imensa. cred ca ii este datorata si fan page-ului :-?

   • luxdesign28 8 Noi 2010, ora 13:59

    Salut.

    Pe facebook.com incepeti discutii noi si adaugati legatura la fiecare discutie ? Sau cum faceti ca sa aveti trafic ? Pe twitter mi-am dat seama, dar pe facebook nu… Nu l-am folosit contil fiindca nu am crezut ca poate sa-mi aduca trafic ?

   • Florea Cristian 8 Noi 2010, ora 15:17

    pur si simplu am trimis link-ul ca si pe twitter, iar prietenilor mei le aparea in timeline. erau curiosi, deci dadeau click. e asemeni twitter, numai ca schimbi reteaua sociala.

    eu folosesc TweetDeck, un programel care ma lasa sa trimit update-uri si pe facebook si pe twitter in acelasi timp. Nu fac mare lucru, dar cand scriu pe Twitter, bag imediat si pe Facebook, atat.

 • A.Dragos 2 Oct 2010, ora 03:58

  Avantajul Facebookului este si acela ca poti adauga fotografii. Intotdeauna fotografiile au insemnat destul de mult pentru fiecare cititor, la fel e si acum. :)

 • Stefan Murgeanu 2 Oct 2010, ora 09:00

  la mine deocamdata twitterul bate si facebook, si google, lucru probabil de inteles, avand in vedere nrul mare de followers (pt Ro) in comparatie cu „prieteni” pe FB

  e posibil si f probabil ca FB sa-mi aduca intr-o zi cel mai mare trafic, dar totusi nu cantitatea conteaza in cazul meu (eu „vand” servicii si produse fie greu cuantificabile ca valoare, fie relativ scumpe), ci calitatea vizitatorilor, iar Twitter este net superior in acest caz

  de ex: din 50-100 de vizitatori de pe Twitter, cel putin 10-20 comenteaza la subiect si acestia sunt de fapt adevaratii „prospecti” (chiar daca nu vinzi ceva concret ;) )

  eu zic asa: mizeaza pe FB si google pt cantitate, iar pe twitter si linkedin pt calitate ;)

  • Florea Cristian 2 Oct 2010, ora 09:12

   Linkedin-ul nu prea l-am inteles inca. In plus, nu prea stiu cum as putea sa-mi completez profilul deindata ce nu activez in niciun domeniu si nu sunt priceput ca lumea la aproape nimic. Nu prea as miza pe el. Cel putin nu acum.

 • Beta - Gaming Arena 2 Oct 2010, ora 12:23

  M-am ocupat mai mult de promovarea contului de Twitter și nici nu mă aștept ca Facebook să întreacă serviciul de ciripit; pentru că momentan nu o face.
  Totuși încep să dezvolt niște idei care m-ar putea ajuta în lupta acestor mari giganți. :D

 • s3ptember 7 Oct 2010, ora 11:40

  la mine da

 • Catalin 18 Oct 2010, ora 16:18

  Si la mine aduce facebook mai multi utilizatori decat aduce twitter.

 • Blogger 9 Noi 2010, ora 10:36

  Din experienta proprie (valabil pt. Romania) din Facebook daca vin 150 de unici pe zi, din Twitter vin maxim 10. La noi inca nu este folosit Twitter-ul. Facebook-ul a castigat teren pentru ca este „mai asemanator” cu hi5.

  • Florea Cristian 9 Noi 2010, ora 15:55

   diferenta nu e chiar atat de mare. in plus, sunt multi factori de care depind vizitatorii veniti de pe twitter, cum ar fi RT-urile sau numarul de followeri. sa nu uitam ca vizitatorii care-ti vin de pe un client de twittter (gen TweetDeck, Seesmic etc.), sunt pusi la „direct” in statistici, pentru ca nu-si pot da seama aia cine din ce program a dat click

   • Blogger 9 Noi 2010, ora 19:31

    Salut Cristian,
    Cand am facut comparatia respectiva intre T si FB, m-am bazat pe statisticile unui site. O alta chestie, pe fiecare post am buton de Like de la FB si sub el am buton de Tweet this.
    Daca am 100 de „like-uri” pe FB, pe T am un singur tweet.
    Cred ca depinde mult si de media de varsta a vizitatorilor pentru blogul in cauza.

   • Florea Cristian 9 Noi 2010, ora 20:27

    da, intr-adevar. si depinde si de cat de cunoscut esti pe twitter, cat de activi sunt cititorii tai pe twitter si mutle altele.

    eu am scos butonul de facebook like tocmai pt ca nu-l folosea nimeni, in schimb la tweet-uri aveam mereu 1-2 RT-uri

 • Patricia 19 Noi 2010, ora 12:27

  Poate ti-ai facut mai multe prietenii :) si anunturile tale au avut o vizibilitate mai mare. Oricum Facebook la ora actuala e cea mai ok unealta de promovare.

 • condei valentin 3 Dec 2011, ora 11:59

  Un articol interesant , dar ma poti ajuta cu detalii la cum pot face pentru a aduce maimulti vizitatori pe un site de jocuri . Eu am un site de jocuri online care are peste 5500 de jocuri si am un trafic foarte mic in comparatie cu alte site-uri cu mult mai putine jocuri pe site . Astept raspuns !! Multumesc anticipat !!!!!

  • Florea Cristian 3 Dec 2011, ora 12:34

   Trebuie sa vii cu ceva care sa atraga vizitatorii. Trebuie sa faci putin research inainte si sa vezi cam ce ar vrea lumea sa gaseasca pe site-ul tau. In plus, trebuie sa-l promovezi ca lumea. Conteaza foarte mult cat de bine este vazut site-ul tau de Google. Incearca sa faci SEO ca lumea. Nu o sa fie usor, sa stii, dar efortul va merita