Află adevăratul uptime al site-ului tău

Ştim cu toţii că unele firme de hosting se laudă cu un uptime impresionant, dar în momentul în care le testăm, ne dăm seama că nu-i chiar aşa. Uptime 100% nu există, decât dacă ne raportăm la o perioadă scurtă de timp. Suntem cu toţii conştienţi de faptul că toate serverele mai au nevoie de câte-un upgrade al nu ştiu cărui soft, de un restart, sau mai ştiu eu de ce alte chestii.

De monitivie.com am aflat încercând să caut o aplicaţie Android care să-mi spună când mi-s site-urile căzute. Nu că aş putea face ceva dacă-s departe de casă, dar era o curiozitate de-a mea.

Monitive poate fi folosit atât gratuit, cât şi cu unul dintre cele 3 planuri paid, cel mai ieftin fiind 1.99$/lună, permiţându-ţi monitorizarea a două website-uri, iar cel mai scump 24.95$/lună, care-ţi permite monitorizarea a 30 de website-uri. Varianta gratuită îţi permite monitorizarea unui singur website, dar nu este ăsta singurul neajuns în comparaţie cu versiunile paid. Spre exemplu, varianta gratuită îţi permite încercarea de a accesa website-ul o dată la 10 minute, în timp ce versiunile paid fac acest lucru din minut în minut.

Partea interesantă este că imediat ce te inregistrezi primeşti în teste, pentru 30 de zile, în mod total gratuit, cel de-al treilea plan tarifar. După cele 30 de zile, revii la planul gratuit, care-ţi permite monitorizarea unui singur website. Eu mai am 19 zile din perioada de teste.

Ce m-a atras la monitive?

În primul rând, faptul că pot primi alerte atât prin mail, cât şi prin SMS. Alertele prin SMS nu le-am testat, dar cele prin mail sunt extraordinare.

Primesc mail de fiecare dată când site-ul meu îşi revine dintr-un downtime, spunându-mi-se cât timp a fost căzut.

Am activat şi raporturile săptămânale, unde-mi arată uptime-ul zilnic al fiecărui website.

Bine, dar cu aplicaţia pentru telefon cum rămâne?

monitive android appEa este gratis şi se găseşte în Market. Îţi arată dacă site-ul tău este up and running în momentul în care îl verifici, îţi arată un raport cu uptime-ul ultimelor zile şi, dacă te uiţi puţin mai jos, îţi arată şi response time-ul din momentul în care au fost făcute verificările.

Cu ajutorul acestei aplicaţii mi-am dat eu seama că Friendship Quotes, hostat la HostGator, a avut o zi în care a fot picat vreo 40 de minute. Nu e foarte mult, dar e destul încât să-ţi strice ţie treburile.

Vă las cu câteva screenshot-uri făcute în timpul utilizării aplicaţiei şi vă rog, dacă încercaţi să folosiţi şi voi site-ul, să reveniţi pe blog şi să lăsaţi o părere. Mulţumesc!

Monitive Florea Cristian uptime   Monitive Florea Cristian Response Time

11 Comments

 1. Bogdan Anghelina 25 iulie 2011
  • Cristian Florea 25 iulie 2011
 2. Ana 25 iulie 2011
  • Cristian Florea 25 iulie 2011
 3. Marius 26 iulie 2011
  • Cristian Florea 26 iulie 2011
 4. Lucian Daniliuc 27 iulie 2011
  • Cristian Florea 27 iulie 2011
   • Lucian Daniliuc 27 iulie 2011
 5. Mihai 10 septembrie 2012
  • Cristian Florea 10 septembrie 2012

Leave a Reply