Trebuie să fii cunoscut offline prin intermediul online-ului
„E un laptop frumuşel, mic, cochet, de blogărel”
Ştim cu toţii că unele firme de hosting se laudă cu un uptime impresionant, dar în momentul în care le testăm, ne dăm seama că nu-i chiar aşa. Uptime 100% nu există, decât dacă ne raportăm la o perioadă scurtă de timp. Suntem cu toţii conştienţi de faptul că toate serverele mai au nevoie de câte-un upgrade al nu ştiu cărui soft, de un restart, sau mai ştiu eu de ce alte chestii.
De monitivie.com am aflat încercând să caut o aplicaţie Android care să-mi spună când mi-s site-urile căzute. Nu că aş putea face ceva dacă-s departe de casă, dar era o curiozitate de-a mea.
Monitive poate fi folosit atât gratuit, cât şi cu unul dintre cele 3 planuri paid, cel mai ieftin fiind 1.99$/lună, permiţându-ţi monitorizarea a două website-uri, iar cel mai scump 24.95$/lună, care-ţi permite monitorizarea a 30 de website-uri. Varianta gratuită îţi permite monitorizarea unui singur website, dar nu este ăsta singurul neajuns în comparaţie cu versiunile paid. Spre exemplu, varianta gratuită îţi permite încercarea de a accesa website-ul o dată la 10 minute, în timp ce versiunile paid fac acest lucru din minut în minut.
Partea interesantă este că imediat ce te inregistrezi primeşti în teste, pentru 30 de zile, în mod total gratuit, cel de-al treilea plan tarifar. După cele 30 de zile, revii la planul gratuit, care-ţi permite monitorizarea unui singur website. Eu mai am 19 zile din perioada de teste.
Ce m-a atras la monitive?
În primul rând, faptul că pot primi alerte atât prin mail, cât şi prin SMS. Alertele prin SMS nu le-am testat, dar cele prin mail sunt extraordinare.
Primesc mail de fiecare dată când site-ul meu îşi revine dintr-un downtime, spunându-mi-se cât timp a fost căzut.
Am activat şi raporturile săptămânale, unde-mi arată uptime-ul zilnic al fiecărui website.
Bine, dar cu aplicaţia pentru telefon cum rămâne?
Ea este gratis şi se găseşte în Market. Îţi arată dacă site-ul tău este up and running în momentul în care îl verifici, îţi arată un raport cu uptime-ul ultimelor zile şi, dacă te uiţi puţin mai jos, îţi arată şi response time-ul din momentul în care au fost făcute verificările.
Cu ajutorul acestei aplicaţii mi-am dat eu seama că Friendship Quotes, hostat la HostGator, a avut o zi în care a fot picat vreo 40 de minute. Nu e foarte mult, dar e destul încât să-ţi strice ţie treburile.
Vă las cu câteva screenshot-uri făcute în timpul utilizării aplicaţiei şi vă rog, dacă încercaţi să folosiţi şi voi site-ul, să reveniţi pe blog şi să lăsaţi o părere. Mulţumesc!
11 Comments
Mie mi-a ieșit o medie de 1,2 secunde, cam mult ce-i drept având în vedere ca sunt tare fixat pe viteza de încărcare. Momentan am și multe brizbriz-uri, o să o măsor din nou după câteva săptămâni.
Aici ne axam mai mult pe uptime, decat pe viteza de incarcare. Totusi, 1.2 secunde suna bine
inca nu ma descurc cu multe aplicatii pe telefon, dar le dau eu de cap. inclusiv asta
Atat timp cat te descurci cu spamul prin comentarii, nu mai conteaza aplicatiile
Poti testa si despre care am scris aici: http://www.dexblog.ro/verifica-cat-de-des-pica-site-ul-tau/ . Diferenta este ca iti verifica uptime-ul la 5 minute si e gratuit dar din pacate nu are aplicatie pentru android
Multumesc! Am sa arunc un ochi peste el. Oricum, daca imi trimite mail de fiecare data cand mi-e picat site-ul, nu mai conteaza atat de mult aplicatia pentru Android, ca oricum vad pe telefon daca-s probleme
Salut Cristian,
Ma bucur sa vad ca iti place serviciul nostru. Pentru aplicatia de Android, urmeaza peste doua-trei saptamani sa introducem posibilitatea de a te inscrie direct din aplicatie plus optiuni de adaugare / modificare / oprire / pornire alerte. Si eliminarea listei lungi de drepturi pe care le cere la instalare.
Bineinteles, orice sugestie este binevenita.
Lucian Daniliuc,
monitive.com founder
Salut Lucian,
Iti multumesc pentru ca ai trecut pe-aici. O sugestie ar putea fi sa scadeti perioada de verificare a site-ului la 5 minute in cazul serviciului gratuit. Spun asta pentru ca mai exista un serviciu gratuit https://cristianflorea.ro/afla-adevaratul-uptime-al-site-ului-tau/#comment-49907) care face acelasi lucru si acolo nu numai ca mi se verifica uptime-ul o data la 5 minute, dar pot adauga 50 de site-uri spre verificare.
Avantajul la voi ar fi ca platforma arata mai user friendly si ca exista o aplicatie pentru Android care ma scuteste de sincronizarea cu emailul in momentul in care vreau sa vad cum imi merg site-urile.
Nu spun ca 2$ pe luna sunt o avere, dar atat timp cat un serviciu gratuit imi ofera exact ceea ce vreau, nu inteleg de ce as plati banii respectivi.
Serviciul gratuit mentionat de tine pare foarte atractiv, dar un calcul simplu arata ca la 1000 utilizatori care-si folosesc cele 50 alerte (presupunem ca sunt mult mai multi, pentru ca serviciul este gratuit), ar fi 250.000 verificari de efectuat la fiecare 5 minute, respectiv 72 milioane de verificari pe zi.
Tehnic, este dificil sa oferi asa ceva in mod gratuit, atat cantitativ cat si calitativ.
Cu toate acestea, am tot respectul pentru ei, pentru ca pot sa ofere asa ceva.
Am avut inainte verificari la 5 minute, dar utilizatorii in general au optat pt. fie pentru 10 minute pentru bloguri si situri simple, fie au cerut verificare la minut. Iar pretul, dupa cum ziceai si tu, este suficient de mic pentru a nu constitui o problema.
Tocmai testez serviciile celor de la spatiul.ro (am cont la hostgator, insa ma bate gandul sa am si o solutie de rezerva romaneasca), iar site-ul uptimerobot mi se pare foarte ok.
Multumesc pentru articol.
Cu cea mai mare placere. Mă bucur că ţi-a fost de ajutor! :D