Ai încercat să-ţi închizi conexiunea la net când scrii pe blog?

internet productivityAm prostul obicei ca atunci când scriu pe blog să ţin deschise şi tab-urile cu Facebook şi Tweetdeck, iar de multe ori pierd o grămadă de timp scriind un text de 300 de cuvinte, din simplul motiv că, din când în când, mai arunc o privire peste ceea ce se mai întâmplă în cele două tab-uri. Le mai şi închid, că-s conştient că nu-mi fac bine, dar lucrul ăsta se întâmplă doar când sunt în criză de timp. În rest, e un rău făcut cu mâna mea.

Nu ştiu dacă toată lumea face ca mine, dar uneori mă simt ca fumătorii ăia care spun că sunt conştienţi de faptul că ţigările le fac rău şi că se pot lăsa, dar pur şi simplu nu-şi doresc asta.

Cam aşa e şi la mine: aş putea renunţa la obiceiul ăsta, doar că momentan nu mă deranjează prea tare.

Adevăratul test al scrierii unui text îl dau când trebuie să scriu fără să am conexiune la internet (cum e atunci când eşti pe tren şi, deşi ai cu tine un stick de net, poţi rămâne oricând fără semnal). În primul rând e greu pentru că m-am obişnuit cu interfaţa de scriere din WordPress, iar scrierea unui articol pentru blog în Word mi se pare aproape la fel de grea ca şi scrisul de mână. Totuşi, dacă nu am internet ca să verific Facebook-ul şi Twitter-ul, redactarea merge mai uşor.

Sunt curios câţi dintre voi pierd vremea ca şi mine când se apucă de scris un articol şi, totodată, câţi au încercat să scrie fără o conexiune la internet.

12 Comments

 1. Adelin 31 martie 2013
 2. Marius Agavriloaie 1 aprilie 2013
  • Cristian Florea 1 aprilie 2013
 3. RR 1 aprilie 2013
 4. Petru Dolhescu 1 aprilie 2013
  • Cristian Florea 1 aprilie 2013
 5. Yamasha 1 aprilie 2013
 6. Laurentiu 4 aprilie 2013
 7. Florin Andrei 11 aprilie 2013
  • Cristian Florea 12 aprilie 2013

Leave a Reply