Ce ţi-e cu poliţia asta
Vine cineva mâine la Buzău?
Foarte puţină lume mai foloseşte serviciile celor de la Romtelecom. Sau dacă le foloseşte cineva, nu toţi au nevoie de telefonul fix, mai mult se folosesc de serviciile prin cablu. La noi încă se mai poartă şi telefonul. Nu ştiu cât timp, dar se foloseşte.
Avantajul şi, probabil, singura întrebuinţare a telefonului, este că poţi vorbi cu cei dragi aflaţi prin zonele rurale, oricând. Pentru că acolo semnalul oricărei reţele de telefonie mobilă lipseşte cu desăvârşire, trebuie să ne adaptăm, sau, altfel spus, să rămânem cu tehnologia puţin în urmă.
Dezavantajul, cred că ar fi faptul că plăteşti un abonament pentru a vorbi cu o singură persoană (cel puţin în familia mea aşa se întâmplă), maxim două, într-o lună. În plus, văzând că rămân fără clienţi, cei de la Romtelecom fac tot felul de măgării băgându-ţi pe gât tot felul de pachete cu minute incluse, sau alte minunăţii. Să nu uităm că mama s-a trezit cu asigurare pe locuinţă de la ei, fără să fi acceptat înainte asta. După ce le-a făcut scandal, s-a rezolvat.
Amuzamentul se întâmplă atunci când te mai sună cineva care nu nimereşte unde voia. Aşa m-am trezit astăzi că sunt „de la ajutor social” fără ca măcar să mă angajez înainte. M-am amuzat, mai ales că atunci când am spus că nu sunt de-acolo, tipa a crezut că n-a nimerit cuvântul potrivit şi a continuat, întrebându-mă: „Atunci sunteţi de la asistenţă socială?”. Nu doamnă, zic, aţi format unde nu trebuie.
Enervarea apare când ţi-e somnul mai dulce şi sună câte-o necunoscută care o caută pe mama (pentru că lucrează în domeniul medical). Şi cum nimeni nu vrea să piardă apelurile, iar telefonul nu se dă pe Silent doar apăsând tasta diez, mă conformez: mă ridic, încerc să par calm şi-i spun că nu-i acasă.
Voi ce experienţe aţi avut cu persoanele care tastau numărul greşit?
13 Comments
telefonia fixa de mult nu mai face parte din strategia de dezvoltare a Romtelecom
viitorul (si stiu si ei asta, crede-ma) apartine internetului (Clicknet), televiziunii digitale (IPTV, Dolce Interactiv) si telefoniei mobile (Cosmote)
;)
Lasand la o parte romtelecomul nu stiu cine mai are telefon fix acasa.
M-a sunat unu’ care intreba de GIGI. Avea un accent mai ardelenesc, dar nu a inchis pana nu m-a amenintat ca ma bate daca il mint ca nu sunt GIGI. Ce sa te mai faci si cu smecherii astia. Sa fie sanatosi! Il sun eu pe fix :X
Am tot citit articolele de pe site-ul vostru si inca nu am comentat nimic. Sunt de parere ca faceti o treaba buna cu acest site, aducand in prim plan numai articole de buna calitate si interesante.
Eu am internet de la romtelecom si am si posibilitatea sa-mi pun un telefon fix, pentru ca abonamentul oricum il platesc si am niste minute gratis acolo, dar nu prea am cu cine vorbi.
Si decat sa se trezeasca vreo unul sa ma sune cand imi e lumea mai draga, mai bine ma lipsesc :-)
si eu aveam fix candva, acum foarte mult timp, dar e aiurea sa sune telefonul si sa nu stii pe cine suna. pe mobilul personal stii ca oricine suna e pentru tine sau greseala(dar mai rar).
Noi am avut telefon de la Romtelecom pana anul trecut. Ne-am dat seama ca nu sunam pe nimeni si ca plateam abonamentul degeaba. Parintii si-au luat telefoane mobile si pot sa vorbeasca mult mai mult cu persoanele dragi decat pe „fix”.
Am avut si Internet de la ei, acum 5 ani, Clicknet Freedom Maxi, nici 5 KB/sec, viteza „viitorului”. Am reziliat repede contractul cu ei.
Practic, pentru mine firma asta nu mai exista. :)
Am folosit si eu pana anul trecut serviciile de la Romtelecom. Am avut telefon si internet, dar am renuntat. Acum am mobil si internet de la RDS. Ma caiesc ca am renuntat la Romtelecom deoarece, netul de la RDS e mult mai prost !
Eu vreau sa stau pe ajutor social in Elvetia…2000 de euro pe luna…great deal :)
Pai, eu am telefonul fix doar pentru internet.
Cat despre cei care suna aiurea, vai, dar vai. A sunat una odata de prin Germania cred ca era, domne, dar tura femeia la cuvinte de speriat. Si eu tot repetam: „Roumania, Roumania” : ))
Pana la urma am inchis, ca doar nici ea, nici eu nu intelegeam ce vrem :D
:)) )) probabil era nervoasa si n-avea pe cine sa se descarce. a sunat in Romania ca si-asa erau slabe sanse s-o inteleaga cineva
Am avut una interesanta: frecam menta prin casa (nu mai stiu ce faceam, a fost acum 2-3 ani) si suna telefonu. Raspund, duc receptorul la ureche si incepe unu cu un puternic accent moldovenesc sa turuie ”Auzi tu sa nu ti iei di copchii miei ca io nu t-am facut tia nic si nisi (a se citi ”nishi” ca nu gasesc acum diacritice) la copchii tai, ai intales? Da si triaba ai tu cu familia mia?”. Nu am inteles ce a zis mai departe ca am vorbit peste el sa ii zic de greseala(stiu, e nepoliticos sa intrerupi, trebuia sa il las sa isi zica oful).