Ajutor social

Foarte puţină lume mai foloseşte serviciile celor de la Romtelecom. Sau dacă le foloseşte cineva, nu toţi au nevoie de telefonul fix, mai mult se folosesc de serviciile prin cablu. La noi încă se mai poartă şi telefonul. Nu ştiu cât timp, dar se foloseşte.

Avantajul şi, probabil, singura întrebuinţare a telefonului, este că poţi vorbi cu cei dragi aflaţi prin zonele rurale, oricând. Pentru că acolo semnalul oricărei reţele de telefonie mobilă lipseşte cu desăvârşire, trebuie să ne adaptăm, sau, altfel spus, să rămânem cu tehnologia puţin în urmă.

Dezavantajul, cred că ar fi faptul că plăteşti un abonament pentru a vorbi cu o singură persoană (cel puţin în familia mea aşa se întâmplă), maxim două, într-o lună. În plus, văzând că rămân fără clienţi, cei de la Romtelecom fac tot felul de măgării băgându-ţi pe gât tot felul de pachete cu minute incluse, sau alte minunăţii. Să nu uităm că mama s-a trezit cu asigurare pe locuinţă de la ei, fără să fi acceptat înainte asta. După ce le-a făcut scandal, s-a rezolvat.

Amuzamentul se întâmplă atunci când te mai sună cineva care nu nimereşte unde voia. Aşa m-am trezit astăzi că sunt „de la ajutor social” fără ca măcar să mă angajez înainte. M-am amuzat, mai ales că atunci când am spus că nu sunt de-acolo, tipa a crezut că n-a nimerit cuvântul potrivit şi a continuat, întrebându-mă: „Atunci sunteţi de la asistenţă socială?”. Nu doamnă, zic, aţi format unde nu trebuie.

Enervarea apare când ţi-e somnul mai dulce şi sună câte-o necunoscută care o caută pe mama (pentru că lucrează în domeniul medical). Şi cum nimeni nu vrea să piardă apelurile, iar telefonul nu se dă pe Silent doar apăsând tasta diez, mă conformez: mă ridic, încerc să par calm şi-i spun că nu-i acasă.

Voi ce experienţe aţi avut cu persoanele care tastau numărul greşit?

12 Comments

 1. Stefan Murgeanu 15 iulie 2010
 2. Parole jocuri 15 iulie 2010
 3. Zoly 15 iulie 2010
 4. radu 16 iulie 2010
 5. Beta - Gaming Arena 16 iulie 2010
 6. esso 16 iulie 2010
 7. Marian 16 iulie 2010
 8. isshmen 16 iulie 2010
 9. Bertoni 16 iulie 2010
 10. Pavel 16 iulie 2010
  • Cristian Florea 17 iulie 2010
 11. Andrei 19 iulie 2010

Leave a Reply