Cum a fost prima alergare competițională la care n-am ținut cont de timp

Făcând atletism de prin clasa a V-a, încă de atunci mi-am dezvoltat un spirit competițional și am avut grijă să arăt cea mai bună variantă a mea, mai ales când a venit vorba de alergare. N-am mers niciodată la un concurs de alergare fără să dau tot ce pot. Fie că timpul de la final reprezenta un record personal sau nu, am fost mereu împăcat cu gândul că mai mult nu puteam.

Am făcut lucrul ăsta până săptămâna trecută, când am luat parte la UNIQA Bucharest 10K & FAMILY RUN și mi-am propus ca unic obiectiv să mă distrez, așa că am luat startul cu prima transmisiune live pe care am făcut-o vreodată pe contul meu de Facebook. Nu-i cea mai reușită, dar am lăsat-o aici, pentru posteritate. Și am continuat așa, cătinel, alături de peruca mea (o s-o vezi mai jos) toată cursa. La un moment dat m-am întâlnit cu Andreea și Vlad care, la fel ca mine, nu se grăbeau foarte tare, așa că ne-am făcut tovarăși de drum.

Nu am mai alergat atât de relaxat niciodată, iar la final parcă nu mă recunoșteam. De obicei mă zbăteam pentru un timp cât mai bun și mă enervam când se băga vreun alergător în fața mea și-mi mai lua din avânt, dar de data asta toți erau prietenii mei, chiar și când se uitau ciudat la mine că mă filmez și vorbesc singur. :))

Iar când s-au afișat rezultatele am rămas uimit: 52 de minute și 17 secunde, în condițiile în care, când mă antrenam pentru această competiție, eram hotărât să scot sub 50 de minute. Adică am oprit cronometrul cu numai două minute mai târziu față de cum s-ar fi oprit dacă m-aș fi agitat, ceea ce mi s-a părut foarte tare.

Am scris acest articol ca o recomandare: dacă ești alergător, dacă participi la competiții și încerci mereu să te autodepășești, înscrie-te și la un concurs la care îți propui doar să te relaxezi, nu să tragi pentru un timp grozav. O să fii foarte fericit după și o să ai energie mai multă pentru următoarea competiție, trust me. ? 

surse foto: 1, 2

5 Comments

  1. Marius Matache 12 aprilie 2016
    • Cristian Florea 13 aprilie 2016
  2. Andreea 12 aprilie 2016
    • Cristian Florea 13 aprilie 2016
      • Andreea 13 aprilie 2016

Leave a Reply