Cum mi-am activat YOXO în fix 5 minute – abonament de mobil 100% digital, flexibil și eco-friendly

Trăim niște vremuri încântătoare. Azi am testat pe pielea mea cum e să-ți faci un abonament de telefonie mobilă YOXO, iar totul a durat fix 5 minute, în timp ce stăteam la birou. A fost atât de simplu, că nu-mi venea să cred. La final eram pe sistemul: „Atât? Asta e tot? Păi nici nu m-am încălzit” 😅

Ce este YOXO

Este, dacă vrei, un mix între o cartelă Pre-Pay și un abonament de telefonie mobilă. Spun că-i mix pentru că deși se numește abonament, nu ești legat pe termen lung de contract și nici nu poți face cost suplimentar, iar cu toate astea nu trebuie să-ți amintești să-l reîncarci lunar, așa cum se întâmplă în cazul unei cartele Pre-Pay.

Atunci cum funcționează? Ca un fel de Netflix: alegi tipul de abonament dorit, adaugi cardul în aplicație, apoi ți se vor retrage banii de pe card în fiecare lună. Și cum e fără perioadă contractuală, poți opri când vrei tu abonamentul.

Cum decurge procesul de activare

Este extrem de simplu.

Pasul 1 e să instalezi aplicația YOXO – de aici pentru Android și de aici pentru iOS;

Pasul 2 e să-ți creezi un cont în aplicație sau să te loghezi cu contul Orange, dacă ai unul deja. Eu aveam cont Orange, username-ul și parola erau deja salvate pe telefon, așa că logarea s-a făcut imediat.

Pasul 3 e să alegi dacă vrei să activezi YOXO pentru un număr nou sau dacă vrei să păstrezi numărul pe care îl ai deja. Dacă păstrezi numărul, nu contează pe ce rețea ești acum, că se vor ocupa ei de portare.

Portarea se face 100% digital, fără să fii nevoit să mergi la operatorul actual pentru modificări. Mai mult, pentru că nu ai o perioadă contractuală obligatorie la YOXO, poți renunța oricând la serviciu, dacă simți că nu este pentru tine.

Iar dacă vii din altă rețea vei primi o lună gratuită de abonament YOXO și vei putea alege ziua exactă în care vrei să se facă portarea, ca să nu pierzi din extraopțiunea pe care o ai activă pe actuala cartelă SIM.

Dacă nu vii din altă rețea, poți primi o lună gratuită dacă introduci codul CRISTI632DA9 când îți activezi abonamentul.

Pasul 4 va fi să faci o poză buletinului tău. Legea din România îi obligă să ceară aceste date de la tine;

Pasul 5 e să alegi ce fel de cartelă SIM ai vrea pentru numărul tău. Eu am mers pe varianta eSIM, pentru că e mai rapidă și mai eco-friendly.

Majoritatea telefoanelor noi au și funcție de eSIM, care înseamnă că nu mai trebuie să mai introduci o cartelă SIM fizică în telefon, ci știe telefonul să facă o conexiune directă între el și operatorul de date, iar totul funcționează ca și cum ai avea cartelă fizică în telefon. Pentru că am ales varianta eSIM, abonamentul s-a activat instant, iar în fix 5 minute de când am început procesul de înregistrare am și putut folosi numărul de telefon ales, atât de simplu.

Dacă alegi varianta cu SIM fizic, el va veni prin curier gratuit, în aproximativ 48 de ore de la activarea abonamentului. Pentru a proteja mediul, YOXO folosește SIM-uri din material reciclabil 100% ♻️

Totodată, contractul dintre tine și YOXO îți vine pe email, ca să nu se printeze hârtii degeaba ♻️♻️

Cât costă și ce beneficii primești

YOXO vine cu 3 variante de abonament, detaliate în imaginea de mai jos. Prima variantă, cea de 19 lei, mi se pare super de-ajuns pentru utilizatorul obișnuit. Inclusiv pentru mine.

Cum mi-am activat YOXO în fix 5 minute - abonament de mobil 100% digital, flexibil și eco-friendly 1 | Cristian Florea

Dacă faci hotspot des, probabil vei alege varianta a doua, iar dacă distribui hotspot-ul cu toți prietenii tăi, atunci alegi varianta a 3-a. 😁

Cum mi-am activat YOXO în fix 5 minute - abonament de mobil 100% digital, flexibil și eco-friendly 3 | Cristian Florea

Ce mai apreciez eu la YOXO este că au soluții bune și pentru situații ocazionale. Spre exemplu, dacă plec în vacanță într-o țară din Europa și am nevoie de internet în roaming, pot să-mi cumpăr cu 30 de lei 150 GB de internet național, din care aproape 7 GB de folosit în roaming.

La alte tipuri de cartele trebuie să dezactivezi extraopțiunea actuală ca să poți cumpăra internet în roaming, dar aici cumperi când ai nevoie și nu afectezi deloc abonamentul obișnuit.

Din nou, dacă într-o lună folosești mai mult decât cei 50 de GB de internet din abonament, poți cu 10 lei să mai cumperi 10 de GB, doar pentru luna respectivă.

În același timp, dacă obișnuiești să plătești trecerile de pod de la Fetești de pe telefon (așa cum e în cazul meu), poți cumpăra 5 € de credit, care va fi disponibil pentru numere speciale, cum e plata acestor treceri de pod sau donații prin SMS pe care vrei să le faci către ONG-uri sau asociații pe care vrei să le ajuți. Iar totul se întâmplă fără să afectezi abonamentul obișnuit, iar ăsta mi se pare cel mai mare câștig.

Dincolo de asta, am apreciat că aplicația YOXO se mișcă foarte bine, este intuitivă și îți oferă în timp real informații despre abonamentul tău și cât internet mai ai disponibil.

Bonus, au adăugat și o funcție prin intermediul căreia poți administra mai multe abonamente din același cont YOXO, deci dacă vrei să-ți aduci și părinții sau bunicii în YOXO, te poți ocupa tu de tot, ca să nu-și mai facă ei griji că nu și-ar fi încărcat telefonul la timp sau nu li s-a activat extraopțiunea, așa cum e în cazul cartelelor clasice Pre-Pay.

Ce mai trebuie să mai știi este faptul că YOXO folosește rețeaua Orange pentru a-ți oferi semnal și internet, deci acoperirea rețelei este una foarte bună. Totodată, momentan nu există și opțiune de internet 5G pentru abonamentele YOXO, ci maximum 4G+.

Găsești mai multe detalii despre YOXO direct pe site-ul lor, iar mai jos am atașat câteva print screen-uri făcute în timp ce activam abonamentul 👇🏻

5 Comments

  1. Iulius 30 martie 2022
  2. Tina 2 octombrie 2022
  3. Radu 14 octombrie 2022

Leave a Reply