Am fobie de formulare de contact

Pagina de contact a blogului meu conţine doar o adresă de mail aruncată acolo. Ca să iei legătura cu mine, nici nu cred că-ţi trebuie mai mult. A, mai am butoane spre conturile de la reţelele sociale în sidebar. Te-ai putea folosi şi de alea.

contactNu mi-am pus un formular de contact pentru că, în trecut, unul nu voia să-mi trimită mailurile, iar eu mi-am dat foarte târziu seama de problema asta. De atunci am aşa, o fobie faţă de forumarele de contact. Dacă-mi las doar adresa de mail acolo nu mai depind de scripturile unui plugin, iar asta îmi oferă mai multă siguranţă. Iar dacă eşti în stadiul în care nu ştii să trimiţi un mail, nu cred că problema e de la mine.

Totodată, nu-mi place să completez formulare de contact. Nu ştiu niciodată dacă mailul ăla ajuns unde trebuie (după ce eşti păţit, parcă ţi-e teamă să te mai apropii de aşa ceva). În plus, câteodată vreau să trimit poze sau altfel de fişierele şi formularul de contact nu mă lasă să fac asta.

Uneori, după ce trimit un mail, îmi dau seama că s-ar putea să fi uitat să scriu ceva. Atunci recitesc rapid ce-am trimis, să mă asigur că aşa e. La formularele de contact nu poţi face asta, pentru că nu trimiţi mailul din cutia ta poştală electronică (vai, cum sună asta :))), ci te foloseşti de serviciile lor.

Voiam neapărat să scriu asta, pentru că zilele trecute am observat că un site pe care-l administrez avea vreo 30 de mailuri primite printr-un formular de contact. Pluginul instalat trebuia să trimită o notificare pe mail de fiecare dată când cineva completa formularul, doar că n-a făcut-o. S-a gândit să păstreze totul doar pentru el, în admin panelul WordPressului.

Într-o zi am să fac o petiţie împotriva formularelor de contact. :))

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • Ursul 20 Ian 2014, ora 22:09

  Multă lume confundă „contact ” cu „trimite-ne un mail”. Pentru mine contact înseamnă o ferestruică cu date de contact: telefoane, fax, mailuri, adresă, schiţă de hartă. Asta daca ai o afacere.
  Te caut eu, tu raspunzi. Mai cu chef, mai fără chef, dar e mult mai rapid decât metoda inversă.
  Mulţi ânsă se ascund după pluginul care nu face nimic şi e pus acolo dor ca să dea bine .Unde e petiţia ?

  • Cristian Florea 21 Ian 2014, ora 10:02

   Nu mă aşteptam să strâng atâţia pretendenţi. :)) Mi-au zis vreo 5 persoane până acum că ar semna aşa ceva.

 • Gabriel Ursan 21 Ian 2014, ora 00:44

  Mă bag și eu la petiție :). Cu ocazia asta mi-ai reamintit să scot și eu formularul de contact.

 • Tudor 21 Ian 2014, ora 09:31

  Cautarea unei scuze este motivata de incapacitatea de a gasi un plugin de contact bun :) Eu prefer si formularul de contact pentru ca, este confirmat de statistici, ne cam place sa navigam pe internet in interes personal de la servici – unde nu iti poti configura / lasa deschis contul personal de webmail. Mai adaug: calculatoare la care au acces mai multi frati.

  Ce spui tu e valabil doar in cazul …. dispozitivelor personale.

  • Cristian Florea 21 Ian 2014, ora 10:03

   Da, e foarte bine ce zici, dar pe lângă formularul de contact, ar fi bună şi o adresă de mail aruncată acolo. Iar cel care vrea să te contacteze, hotărăşte singur cum o face.

 • Tudor 21 Ian 2014, ora 12:23

  Da, si adresa de email cu mailto:

 • rivi 24 Ian 2014, ora 14:45

  nici eu nu vad rostul, dar nu m-am gandit nici sa „protestez” aici :)

 • Livia 25 Ian 2014, ora 09:28

  Te susţin! :)) A trebuit să trimit şi eu mail-uri prin formulare. Le-am trimis cu ceva teamă, asta pt. că mi se par cam dubioase/am renunţat la idee şi am încercat să contactez persoana respectivă prin alte metode.
  Adresa de mail, the best solution! :D E ceva sigur…

 • Carmen 27 Ian 2014, ora 18:35

  Asta este solutia ideala pentru a inlatura spam-ul via emai :D

  • Cristian Florea 28 Ian 2014, ora 10:55

   Spam tot se va face. Îţi laşi adresa de mail prin alte locuri şi tot o să fii spamat. N-ai cum să fugi de spam. :))