Apariţiile media te-ar putea ajuta la CV?

aparitiile media te-ar putea ajuta la CVÎntrebam acum foarte mult timp dacă, datorită mândriei pe care o porţi pentru blogul tău, ţi l-ai pune pe CV în momentul în care te-ai hotărât să te angajezi.

Pornind de-aici şi referindu-ne în continuare la online, i-aş întreba pe cei mai pricepuţi decât mine dacă ar ajuta cu ceva (în afară de mândria personală) salvarea într-un loc a apariţiilor media.

Practic, dacă prin faptul că te implici în unele proiecte la nivel naţional, sau că ai câştigat nu ştiu ce concurs la nivel local ai apărut în ziar, merită să păstrezi acele articole? Te-ar putea ajuta cu ceva în momentul în care doreşti să te angajezi?

Mulţumesc!

Lasă un comentariu

17 comentarii

 • colaholicu 30 Aug 2011, ora 10:28

  Daca te bagi pe o nisa apropiata de cea a blogului io zic ca da. Da’ daca tu ai blog gen zoso (de chestii noi, generale, fun etc.) sau despre papusi si vrei sa te angajezi ca programator C, io zic ca-i cam greu :D

  • Florea Cristian 30 Aug 2011, ora 10:38

   Sa inteleg ca „pastreaza-le pentru orice eventualitate” se potriveste cel mai bine in cazul de fata :D

 • Yamasha 30 Aug 2011, ora 11:24

  depinde foarte mult de genul interviului…
  foarte multi prieteni de-ai mei din media au plecat in posturi gen PR, marketing…e normal sa treci asta …dar cand vrei sa te angajezi ca drumar(sa zicem) nu prea ai de ce sa treci..

  • Florea Cristian 30 Aug 2011, ora 17:04

   Da, dar daca nu stii inca unde vrei sa te angajezi, pentru ca esti in continuare elev, asa cum e cazul meu, cred ca ar fi bine sa strang reportajele, mai ales ca poturile gen PR sau marketing chiar imi surad

 • Nebunia 30 Aug 2011, ora 13:14

  Eu sunt de parere ca nu ar trebui sa-ti adaugi blogul la CV, proiectele ce le-ai organizat sau la care ai participat ( majoritatea, sa recunoastem, ca sunt datorita blogului) da, dar nici chiar orice proiect, ca nu cred ca intereseaza pe nimeni ca ai fost la fabrica de bere sau la un test-drive de masini…

  • Florea Cristian 30 Aug 2011, ora 17:11

   Nu, dar i-ar putea interesa alte chestii. Luam un caz concret. Faptul ca eu voi alerga la Triatlon Mamaia pe 3 septembrie impreuna cu Rares si Gabi s-ar putea sa-i arate unui angajator faptul ca ma pot descurca foarte bine la lucrul in echipa. Si pentru Let’s Do It, Romania acelasi lucru

 • Ana 30 Aug 2011, ora 16:09

  nu cred ca te-ar ajuta cu ceva, poate doar daca su fost niste interviuri in care ti-ai dat cu parerea despre diverse, legate de jobul la care aplici. Altfel nu vad relevanta

 • Rhodiolin 30 Aug 2011, ora 19:36

  Cu siguranta da, dar depinde sub ce forma apari in media…negativ sau pozitiv.
  In cazul de fata cu siguranta da…dar mai depinde si despre ce interviu este vorba.

  • Florea Cristian 31 Aug 2011, ora 12:22

   Bineînţeles că e vorba de apariţii pozitive. De ce ai păstra o ştire negativă cu tine pentru a o arăta angajatorului?

 • C. Foghel 30 Aug 2011, ora 21:01

  Evident ca te-ar ajuta. In afara cazului in care angajatorul este un imbacsit, care nu da doi bani pe chestiile de genul asta. Ai spus foarte bine, extra-activitatile spun multe despre personalitate. Ca te descurci in echipa, ca te implici, ca esti devotat unui scop, toate astea ar trebui mentionate, chiar daca, spune cineva mai sus, vrei sa fii drumar. Ma intreb, insa, daca exista angajatori in Romania, care sa puna pret pe acivitatile astea, pe aparitiile in media sau pe faptul ca detii un blog.

  • Florea Cristian 31 Aug 2011, ora 12:25

   Oamenii de online, care sunt mai deschisi la minte in general, s-ar putea sa puna pret si pe asta. Unui angajator random nu cred ca-i pasa, dar daca te angajeaza un tip care mai sta si pe net din cand in cand, s-ar putea sa fie deschis la astfel de idei.

   Mersi pentru comentariu!

 • MadMike 31 Aug 2011, ora 19:40

  Sincer, nu as folosi asa ceva, pentru ca poate fi interpretat gresit (Ca si o „lauda” sau „dat mare”) de catre respectivul ce face recrutarea.

  • Florea Cristian 1 Sep 2011, ora 00:00

   Dar poate fi interpretat si ca o dovada ca ai participat, asta daca nu reusesti sa pui mana pe niciun fel de diploma, sau ceva de genul, in urma participarii

 • Lenesu 1 Sep 2011, ora 17:13

  Din punctul meu de vedere te ajuta daca stii cum sa bagi chestia asta in CV, dar depinde mult si de jobul pentru care aplici, cum zicea cineva mai sus. Eu de exemplu, la sfarsit de CV am scris despre un blog in engleza(al meu…inca in constructie) unde angajatorul poate citi ce stiu, cine sunt, opinii, etc… mai detaliat, iar pe pagina About a blogului am scris si despre aparitiile in presa. Daca pe angajator il intereseaza sa vada mai detaliat ce stiu, intra pe blog si automat vede si asta.

  • Florea Cristian 1 Sep 2011, ora 17:18

   Practic tu-ti bagi aparitiile media in CV intr-un mod indirect. Interesanta treaba :-?

 • Lenesu 1 Sep 2011, ora 17:22

  Da…Pai eu ma gandesc ca CV-ul trebuia sa fie cat mai scurt si la obiect. Mi-am facut si un blog in engleza care defapt e un CV mai detaliat, iar acolo scriu toate chestiile utile, dar care nu prea se baga intr-un CV. Mi se pare putin aiurea sa scrii intr-un CV ca ai aparut in presa…in schimb daca iti trimiti angajatorul pe un blog, iar acolo da si peste asta, il poti impresiona si mai mult…zic eu.