A apărut un ghid care-ți explică tot ce trebuie să știi despre credite

Mi se pare foarte fain când un brand caută o nevoie în rândul clienților săi și încearcă s-o rezolve, măcar cu un sfat sau cu câteva răspunsuri la cele mai întâlnite întrebări. Așa a făcut și BCR când a hotărât să scoată un ghid în care să explice, cât mai obiectiv posibil, tot ce trebuie să știi înainte să-ți iei un credit.

L-am răsfoit și eu de curiozitate, că nu strică niciodată câteva informații în plus. Mi-a plăcut că au început cu tema „Ai nevoie cu adevărat de un credit?”. Adică în loc să încerce să te convingă că merită să împrumuți bani, întâi îți dau o temă de gândire și-ți spun și niște direcții cu ajutorul cărora să te asiguri că are rost să faci asta. Apoi încep lucrurile mai tehnice, despre care e creditul potrivit pentru tine, în ce monedă e bine să-l soliciți, care-i faza cu dobânda, la ce trebuie să fii atent când îți iei un credit, de la ce vârstă poți împrumuta bani de la bancă și multe, multe altele.

Te invit să-l răsfoiești, fie că ai de gând să-ți iei acum un credit sau nu. Dacă nu-ți iei, măcar știi ce sfaturi să le dai prietenilor care vor să facă asta. Sau, spre exemplu, știi de ce n-ar fi prea indicat să fii coplătitorul creditului unui prieten:

Coplătitorii sunt la fel de răspunzători ca și titularul creditului, în cazul unei executări silite. Nu accepta să îndeplinești această calitate în baza relațiilor de rudenie/prietenie ori în urma unor rugăminți insistente, ci cântărește decizia cu înțelepciune.

Tags:

Leave a Reply