Știri din Social Media [7]
10 trucuri pentru MacBook pe care probabil nu le știai
Apple a anunțat acum câteva zile o nouă pereche de căști Bluetooth AirPods. Și nu vorbim despre un upgrade al AirPods-urilor actuale, ci despre o pereche cu totul nouă de căști, gândită de la zero.
AirPods vs AirPods Pro – în ceea ce privește felul în care arată
Într-adevăr, cutia de încărcare e puțin mai lată, dar au micșorat înălțimea ei. În final, dimensiunile sunt aproximativ aceleași.
Diferența majoră constă în faptul că AirPods Pro sunt niște căști in-ear, cu o membrană de cauciuc care ajută la a sta mai bine în urechi. Astfel reușesc să atingă și acea categorie de oameni în urechile cărora nu stau bine AirPods-urile de până acum. Eu sunt printre ei. N-aș putea ieși la alergat cu AirPods-urile obișnuite, că sigur îmi sare casca dreaptă din ureche și calc pe ea.
În schimb, pentru a le folosi când fac editări video sau când merg pe stradă, sunt perfecte.
AirPods Pro mai vin cu ceva mult-așteptat: Active Noise Cancellation. Adică posibilitatea de a opri sunetele din exterior de lungă durată (cum ar fi traficul, sunetul din avion sau un aer condiționat vechi).
Ca să facă asta folosesc două microfoane. Unul este extern, preia sunetul de afară, îi inversează frecvențele și-ți livrează frecvențele inversate. Al doilea microfon se află în dreptul lobului urechii. Preia sunetele care n-au putut fi inversate din prima și le mai trece printr-un filtru.
Dacă nu ai testat nicio pereche de căști cu Noise Cancellation până acum, crede-mă, o să fii uimit. 🤩
Pe lângă Noise Cancellation la AirPods Pro ai și opțiunea de Transparency Mode, care cică ar scoate mai bine în evidență anumite sunete din exterior, cum ar fi vocile, ca să poți discuta ușor cu cei din jur având căștile în urechi.
Altă parte faină e că iPhone-ul te va ajuta să stabilești ce dimensiune a membranei de cauciuc e potrivită pentru tine. Căștile vin cu 3 dimensiuni ale membranei (mică, medie și mare), dar ai o setare în telefon care te va ajuta să stabilești ce se potrivește mai bine pentru tine. Și să nu ți se pară ciudat dacă într-o ureche îți spune să pui membrana mijlocie, iar în alta s-o pui pe cea mică, pentru că urechile noastre nu sunt fix la fel. 👂🏻
Airpods Pro – Specificații tehnice
- 4,5 ore de ascultare cu o singură încărcare;
- până la 24 de ore de ascultare cu ajutorul mai multor încărcări în cutia în care stau;
- 1 oră de ascultare dacă lași căștile să se încarce timp de 5 minute în cutie;
- Rezistente la transpirație și la apă. Au un rating de rezistență IPX4, iar asta înseamnă că sunt rezistente la stropiri cu apă din toate părțile, dar nu sunt rezistente la scufundări în apă. Deci nu-ți recomand să înoți cu ele sau să mergi cu ele la piscină, dar dacă ieși la alergat și începe ploaia ar trebui să nu ai probleme cu căștile.
Dacă vrei să faci o comparație a specificațiilor tehnice între AirPods și AirPods Pro, te invit să accesezi această pagină.
Prețul de la AirPods Pro este de 249$ pe site-ul Apple, versus 199$ la AirPods-urile obișnuite (cu wireless charging case) sau 159$ la AirPods-urile obișnuite fără wireless charging case, ci cu o cutie care se încarcă prin cablul de încărcare de la iPhone.
În România, AirPods Pro sunt deja disponibile la precomandă la un preț de 1.399 de lei pe eMag, versus 1099 de lei pentru AirPods-urile obișnuite cu încărcare wireless sau 769 de lei pentru AirPods-urile obișnuite fără încărcare wireless.
Eu sunt posesor de AirPods fără cutie cu încărcare wireless și nu cred că le-aș fi încărcat wireless vreodată. Pur și simplu mi-e mai simplu să pun cablul în ele, având în vedere faptul că și iPhone-ul mi-l încarc prin cablu când sunt acasă sau în deplasare. În același timp, le încarc cam o dată pe săptămână sau mai rar, deci nu simt că e un efort să fac asta.
Vezi și: 5 întrebări și răspunsuri despre Apple AirPods
Iar dacă vrei să vezi cum arată AirPods Pro în realitate, nu în randări și fotografii făcute pe calculator. Iată acest hands-on de la Marques Brownlee 👇🏻
Merită să-ți iei AirPods Pro în loc de AirPods?
Cred că răspunsul depinde de activitățile tale de zi cu zi și de felul în care îți stau în ureche AirPods-urile clasice. Tim Cook, CEO Apple, spune că AirPods Pro ar trebui să vină în completarea AirPods-urilor clasice, adică să le ai pe amândouă și să le folosești alternativ în funcție de ce-ți trebuie ție.
Personal, cred că e periculos să folosești AirPods Pro la volan sau pe bicicletă, chiar dacă dezactivezi funcția de Noise Cancellation, pentru că fiind in-ear blochează foarte multe sunete.
În plus, întotdeauna mi s-a părut că nu pot ține niște căști in-ear în urechi mai mult de o oră, că începeau să mă doară urechile. Nu știu cum sunt AirPods Pro din acest punct de vedere, dar când le voi testa îți voi spune.
Din punctul meu de vedere, AirPods-urile clasice sunt în continuare o variantă mai bună pentru cineva care le folosește mai degrabă la birou și care are în plan să facă sport cu ele.
2 Comments
Abia am trecut la Airpods 2, acum si pro, hai ca deja se joaca cu nervii mei :))
:))) cu nervii? Cu banii, aș spune.