Ești pasionat de gătit? Încă se mai fac înscrieri la Food Bloggers Conference
Ai un iPhone 6s care se închide singur? Uite cum poți rezolva problema
Acum două săptămâni am hotărât să măresc numărul de device-uri Apple din casă și să trec pe listă și un Apple Watch Series 2. L-am luat fără să citesc foarte multe lucruri despre el înainte, pentru că voiam să mă las surprins de ceea ce știe să facă. Și a fost o idee bună, pentru că timp de două săptămâni am găsit aproape în fiecare zi câte-o funcție nouă, lucru care m-a făcut să-mi placă din ce în ce mai mult. Înainte să fac o listă cu trucurile pe care le poți încerca pe Apple Watch, m-am gândit să-ți spun de ce mi se pare util Apple Watch-ul meu. :D
1. Se sincronizează cu toate device-urile Apple
Asta înseamnă că pot răspunde la mesaje și la apeluri direct de pe ceas și tot direct din Apple Watch pot verifica și cele mai importante notificări (economisind astfel bateria iPhone-ului). Mai mult, când deschis MacBook-ul nu mai e nevoie să mai introduc parola, că se deblochează automat doar pentru că am ceasul la mână. Tot referitor la sincronizare, pot controla Apple TV-ul direct de pe ceas, pot schimba piesele pe care le ascult pe telefon direct de pe ceas și pot folosi ceasul pe post de telecomandă pentru a face poze cu telefonul. Adică deschid camera telefonului de pe ceas și fac fotografia de la distanță, fără să fiu nevoit să mai ating telefonul.
2. Pot ieși la alergare fără să mai țin telefonul cu mine
Apple Watch-ul are 5 GB spațiu de stocare, pe care pot să-l umplu cu aplicații sau muzică, iar faptul că are GPS încorportat face ca ieșirile la alergare să nu mai depindă de telefonul mobil. Pot conecta o pereche de căști bluetooth la ceas și pot asculta muzică direct de pe el în timp ce alerg, iar pe lângă aplicația nativă pe care o are ceasul pentru a contoriza distanțele alergare, încep și aplicațiile consacrate de runnig să scoată versiuni pentru Apple Watch Series 2, care nu depind de telefon. Runkeeper e prima. Fiind un ceas rezistent la apă (poți chiar să înoți cu el fără probleme), nu-mi fac griji nici că m-ar putea prinde ploaia.
3. Și alte trucuri pe care le face cam orice smartwatch: arată ora (o și pronunță, dacă vrei), vremea, când apune soarele, ce mi-am salvat în calendar, ce mailuri am etc.
În plus:
- pot aprinde și stinge luminile din casă de pe ceas, nu doar de pe telefon.
- pot comanda Uber direct cu ceasul, fără să mai scot telefonul din buzunar.
- pot vedea informații despre viteza bătăilor inimii direct de pe ceas. Apropo, informațiile pe care le oferă ceasul despre puls au salvat niște vieți.
- în caz de urgență (sper să nu fie cazul) pot apela 112 de pe ceas, moment în care se trimit automat și câteva SMS-uri unor persoane importante pe care le-am selectat eu. SMS-ul automat îi spune persoanei respective că am apelat 112 și îi trimite o hartă care arată unde mă aflu.
- dacă introduc o destinație în Google Maps sau Apple Maps, Apple Watch-ul îmi spune în ce direcții trebuie să merg, fără să mai fie nevoie să mă mai uit pe telefon. Iar dacă telefonul rămâne între timp fără baterie și se închide, ceasul se actualizează singur, pentru că are GPS încorporat.
Deși cei de la Apple au spus că bateria ține până la 18 ore, eu încarc ceasul o dată la două zile. Adică dacă mi-am scos ceasul azi dimineață de la încărcat, abia mâine seară o să-l mai pun iar, când oricum mai are vreo 30% baterie, deci sigur ar mai ține până poimâine după-amiază.
Apple Watch Series 2 e redus în această perioadă la eMag în toate variantele de culori. O să revin zilele următoare și cu un articol care să conțină trucurile pe care le-am descoperit eu pe Apple Watch, pentru cei care au deja unul și vor să scoată mai mult de la el.
1 Comment
[…] sunt utilizator de Apple Watch din 2016, când mi-am cumpărat un Apple Watch Series 2 pe care nu l-am mai schimbat de-atunci (deși am în plan să […]