Ar trebui să nu ne mai mulţumim cu idei bunicele

Trăind într-o blogosferă în care majoritatea adolescenţilor nu ştiu să lege două cuvinte, nu ştiu să pună o cratimă şi confundă „cât” cu „kt”, ajungem să apreciem la o persoană simplul fapt că ştie să scrie, sau că are idei şi păreri, fie că sunt coerente sau argumentate ori nu.

Am testat asta pe pielea mea şi deşi ar trebui să fiu mândru de faptul că ştiu să scriu şi ajung să fiu apreciat pentru asta, îmi dau seama că în această fugă îmi este mai greu să ajung primul la linia de sosire.

Idei care mie mi se păreau banale imediat după ce le publicam, primeau un feedback inimaginabil, o promovare în Social Media la care până nici eu n-aş fi luat parte şi nişte laude care nu mi se cuveneau.

Înţeleg că atunci când n-ai de ales, te mulţumeşti cu puţin. Cum este şi în exemplul dat mai sus: din toţi analfabeţii, este bine să te mulţumeşti cu unul care scrie cât de cât ok. Decât să nu primeşti nimic, e bun şi ăla. Totuşi, eu mă gândesc la persoana respectivă (ăla care ştie să scrie), pentru că am fost şi eu pus în locul lui şi ajung la concluzia că acest bine, se cam transformă în rău.

În primul rând pentru că ideea lui nu este una bună. Este o idee ok, care nu prea ar merita promovată, dar pentru efortul depus, hai să-i dăm un RT. El văzând că e promovat şi că primeşte feedback, se gândeşte că face bine ce face şi că poate continua în acelaşi mod.

Ei bine, ideile mediocre nu pot continua la nesfârşit. Omul simte că trebuie să evolueze, iar dacă nu e nimeni care să-i arate cum spunându-i unde greşeşte, sau nu e nimeni care să-i demonstreze că nu este destul de bun, astfel fâcându-l să muncească mai mult, îi este aproape imposibil să treacă la nivelul următor.

Eu sunt genul de om care ajunge foarte greu să fie mulţumit de munca lui, iar faptul că articolele nu tocmai ok primesc doar feedback pozitiv, fără niciun fel de încercare din partea celorlalţi de a critica ce-i greşit, nu mă face decât să am impresia că nu trebuie să muncesc mai mult şi că merge şi aşa.

Eu nu dau vina pe aşa-zişii bloggeri mari că nu îi promovează şi pe ceilalţi, eu dau vina pe ceilalţi că se mulţumesc doar cu idei bunicele şi nu cer ceva mai mult. Ceva într-adevăr bun, sau foarte bun.

5 Comments

  1. Rares Cojocaru 20 decembrie 2010
    • Cristian Florea 20 decembrie 2010
  2. INfinit 29 decembrie 2010
    • Cristian Florea 29 decembrie 2010
  3. INfinit 29 decembrie 2010

Leave a Reply