
Sonos Arc Review – soundbar cu sunet premium și AirPlay 2

Apple va anunța noile iPhone-uri pe 15 septembrie 2020
Internetul ne-a oferit tuturor o posibilitate impresionantă de a avea acces la informațiile care ne interesează cu un singur click sau cu o simplă căutare pe Google.
Pe măsură ce a crescut interesul oamenilor pentru internet, pe măsură ce s-au dezvoltat tehnologiile care ne-au permis să scriem lucruri online, multe dintre domeniile de interes pentru omenire au devenit supra-saturate de informație. Ba mai mult, există o mulțime de informație falsă pe internet și sunt foarte multe articole scrise de oameni care nu au niciun fel de pregătire în domeniul despre care scriu.
Problema intervine în momentul în care informațiile pe care le citim sunt pe cale să ne schimbe viața. Domeniul medical este, din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai de importante domenii de interes pentru fiecare dintre noi, pentru că toți vrem într-un anumit moment al vieții să înțelegem ce înseamnă un termen medical, rezultatul unei analize sau cum interpretăm un simptom.
Ei bine, riscul e ca atunci când cauți informații medicale pe internet să ajungi pe forumuri sau bloguri scrise de persoane fără studii și experiență medicală, iar asta e periculos din cel puțin două puncte de vedere:
- ai putea ajunge să iei medicamente care nu ți se potrivesc și să agravezi situația;
- ai putea să citești pe net că ai ceva foarte grav (deși nu e deloc așa) și să te panichezi, să te stresezi, să ai stări de anxietate și, în final, să-ți fie mult mai rău.
Și-mi amintesc o vorbă pe care am auzit-o de la un prieten la un moment dat, care spunea că dacă vei căuta pe Google orice problemă de sănătate, oricât de mică ar fi ea, sigur vei găsi cel puțin un rezultat care îți va spune că ai cancer, atât de periculos e să citești informații despre sănătate pe internet.
În schimb, lucrurile nu sunt atât de dramatice dacă te informezi de unde trebuie, iar scopul articolului de astăzi nu e să te panicheze și să te facă să nu mai crezi nimic din ceea ce citești pe net, ci e mai degrabă să te determine să folosești sursele potrivite pentru atunci când vrei să te informezi în legătură cu un domeniu sau altul.
Când vine vorba de medicină, site-ul Regina Maria e cel mai pregătit pentru asta, pentru că echipa din spate a strâns în timp câteva mii de articole scrise de către medici sau de personal calificat, iar ceea ce citești acolo știi sigur că este adevărat. Iar toată informația e împărțită pe categorii, ca să-ți fie mai ușor să citești ceea ce te interesează. Găsești articole despre nutriție, somn, sarcină, alergii, astm, tiroidă, cancer, sănătatea femeii și a bărbatului și multe, multe altele.
Mai mult, dacă ai o întrebare specifică și nu găsești un răspuns pe site, să știi că la Regina Maria ai și secțiunea Întreabă un Medic, care-ți permite să trimiți gratuit o întrebare medicilor de la Regina Maria și vei primi un răspuns în 24 – 48 de ore de la completarea formularului.
Eu mereu i-am apreciat pe cei de la Regina Maria pentru deschiderea pe care o au spre tehnologie. Fiind un om tehnic și pasionat de tehnologie, îmi doresc să folosesc servicii și produse tech-friendly. Când vine vorba de Regina Maria, apreciez faptul că am un cont al meu, din care pot face programări fie de pe laptop, fie din aplicația mobilă (o găsești aici pentru iOS și aici pentru Android) și, mai important, că văd în cont un istoric al programărilor, văd fișa mea medicală și accesez când vreau eu rezultatele analizelor. 👍🏼
În România, 3 din 4 oameni își pun singuri un diagnostic (de cele mai multe ori în urma unor căutări făcute pe internet), iar 7 din 10 oameni nu ajung la medic pentru controalele de rutină. Din această perspectivă îți recomand să ai grijă de tine, iar atunci când nu te simți bine să lași specialiștii să-ți explice ce ți se întâmplă, nu forumurile sau cunoștințele fără experiență medicală.
2 Comments
Au content foarte bun, multumesc pentru recomandare!
Super! Mă bucur mult să aud asta. 😁