6 site-uri utile despre care trebuie să știi
Black Friday 2023 – Cum îți alegi laptopul sau PC-ul în funcție de nevoi
Dacă citești acest articol, probabil a venit momentul să-ți schimbi aspiratorul, nu? Cum nu ne luăm un aspirator nou o dată pe an, e normal să nu mai știm ce mai găsim pe piață în momentul în care vechiul nostru aspirator se strică, așa că am pregătit pentru tine 3 criterii care te vor ajuta să iei decizia mai ușor.
1. Bugetul disponibil pentru un aspirator nou
Trebuie să te gândești de la început cât ești dispus să dai pe un aspirator nou, pentru că atunci când începi să faci research, e bine să știi unde să te oprești. Pentru că în ziua de azi găsești și aspirator Dyson de 3600 de lei (care vine, într-adevăr, cu o mulțime de tehnologii și accesorii), dar și aspirator robot de vreo 2000 de lei sau aspiratoare clasice de 200 de lei. Știind în ce buget te poți încadra, filtrezi mai ușor rezultatele pe baza bugetului tău și ți-e mai simplu să alegi aspiratorul potrivit ție.
Recomandarea mea ar fi să te gândești la buget ca la o investiție pe termen lung. Aspiratorul este un device pe care o să-l folosești pentru minimum 4 – 5 ani de zile de-acum încolo, deci nu alege ce-i mai ieftin, ci mai degrabă investește în ceva care să-ți ușureze munca și să-ți facă viața mai ușoară.
2. Suprafața și cât de des aspiri
Ok, știi în ce buget poți să te încadrezi, dar acum trebuie să te uiți și la nevoile tale specifice. Dacă ai de aspirat o suprafață foarte mare, poate ar fi mai bine să te îndrepți către un aspirator robot. Dacă ai o casă cu etaj, el nu-ți va mai fi atât de util, deci probabil va trebui să mergi către un aspirator vertical. La fel, dacă ai suprafața mai mare, s-ar putea ca un aspirator cu acumulator să te încurce, pentru că bateria nu ține cât ai tu nevoie.
În același timp, dacă ai animale de companie, probabil va trebui să aspiri mai des, deci decizia pe care o iei trebuie să fie strâns legată și de acest aspect.
Dacă vrei să-l folosești și ca să aspiri canapeaua, bancheta mașinii sau perdelele, trebuie să iei și lucrul ăsta în considerare.
La pasul ăsta cred că cel mai util ar fi să-ți pui pe o listă ce nevoi ai, în funcție de situația ta specifică. Astfel, îți va fi mai ușor să iei o decizie. Iar după ce faci asta, alege tipul de aspirator. Deja ți se conturează, probabil, o idee legată de acest aspect, dar trebuie să te gândești foarte bine la asta.
3. Tipul de aspirator
Dacă ar fi să împărțim tipurile de aspiratoare în categorii, cred că ar fi 3 categorii mari și late: aspiratoare robot, aspiratoare verticale și aspiratoare clasice.
Nu vreau să intru în zona „cu sac / fără sac” sau „conectat la rețea / cu acumulatori”, că ne-am întinde mult prea mult.
Dacă luăm cele 3 categorii de mai sus, eu aș încerca să fug de aspiratoarele clasice. Mă refer la cele care arată ca cel din imaginea alăturată. Da, dacă există o limitare de buget, înțeleg perfect achiziția, dar dacă ești dispus să faci o investiție mai mare într-un aspirator, cred că e mai util să mergi către una dintre celelalte două categorii.
Dacă alegi un aspirator vertical, o să vezi că e mult mai ușor de folosit față de unul clasic. Bonus, în funcție de model, poate funcționa cu acumulatori, pentru a nu te mai chinui cu cablurile încurcate sau poate veni și cu un aspirator de mână încorporat, pentru a-ți fi mai ușor să-l folosești în mașină sau la aspirarea canapelei.
Dacă alegi un aspirator robot, scapi și mai mult de stres, pentru că el merge singur prin casă și își face treaba liniștit, fără să muncești tu la asta. Eu am un asiprator robot de 4 ani de zile deja și e una dintre cele mai bune investiții făcute în casă.
Iar toți cei cărora le-am recomandat unul și și-au cumpărat au fost extrem de mulțumiți. La mine e programat să pornească singur în fiecare zi cât sunt la birou și funcționează singur, fără niciun fel de implicare din partea mea. Tot ce fac e să-i golesc recipientul de praf o dată la 4 – 5 zile, atât.
Dar, cum ziceam mai sus, dacă ai o casă cu etaj, el nu mai e cea mai bună idee, așa că pornește de la lista făcută la punctul doi și filtrează-ți rezultatele în funcție de ce-ai notat acolo. Oricum, cred că deja ți-e mai ușor să decizi ce aspirator ți se potrivește, nu?