Astăzi mi-am propus să fiu rău…

…motiv pentru care m-am gândit să mă iau de campania „Vorbim Româneşte”, de cei care o promovează aiurea şi, de ce nu, şi de MTV-ul însuşi.

Acum ceva timp, prin februarie 2008, un anume Cristian Corduneanu s-a hotărât să înceapă o campanie de promovare a limbii române scrise corect. Astfel încât limbajul de chat să fie înlocuit de limba română scrisă cu diacritice şi tot felul de briz-briz-uri. Campania părea cu potenţial la început (pentru unii încă pare) dar cum se face că eu încă n-am înţeles exact cu ce se ocupă ei? În toată istoria campaniei au scris UN SINGUR articol pe marele lor blog, în care ne îndeamnă să promovăm limba noastră dragă, făcându-le lor reclamă. Dar ei ce fac în schimb? Adică … noi punem bannere spre campania asta a lor ca să … ce?

Nu se implică! N-am văzut să facă frate vre-un meeting sau orice altceva pentru a aduce limba română adevărată în textele tuturor. Tot ce-au făcut a fost să scrie articolul şi să aştepte link-urile. Şi link-urile au venit! Sute de bloggeri au pus bannerul. Sau mii dacă mă gândesc mai bine. De ce au făcut-o? Ar trebui să ne răspundă ei (bloggerii).

Noi deabia ştim gramatica de clasa a III-a a limbii române şi deja avem pretenţia la texte cu diacritice şi limbaj non-chat. Furnizaţi-le manuale şi lecţii de literatură înainte să-i îndemnaţi să scrie corect.

Revenind la MTV, ăştia de la „Vorbim Româneşte” au fost atât de inspiraţi cu iniţiativa lor încât au apărut la MTV News. Exceptând faptul că, din punctul meu de vedere, nu s-a meritat mediatizarea campaniei, întreb şi eu: De când am ajuns fraţilor la web twenty (web 20)? Eu ştiu că eram pe la web 2.0 ultima dată.

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • RaYoblog 21 Aug 2009, ora 14:31

  prost sa fii..noroc sa ai :))
  .-= Ultimul articol al lui RaYoblog – Nebunul si garsoniera de lux =-.

 • Easy 21 Aug 2009, ora 13:37

  Am văzut pe multe bloguri bannere de la ei dar nici odată n-am intrat pe blogul lor.
  Ps: E bună aia cu web twenty :))
  .-= Ultimul articol al lui Easy – WordPress în Română =-.

  • Grim_Cris 21 Aug 2009, ora 14:05

   asa a pronuntat aia .. ce coregrafie idioata :))

 • Alexander 21 Aug 2009, ora 20:30

  Multi au facut-o din snobism, din dorinta de a fi adeptii unei campanii cu pretentii sau chiar in virtutea inertiei, si exact cum spui tu, si cum am dezavuat si eu aiurelile legate de diacritice, nu s-a facut nimic substantial, efect zero.
  .-= Ultimul articol al lui Alexander – Vedetele sustin un ziar jenant =-.

 • Andrei Ionuţ 21 Aug 2009, ora 21:15

  Oricum, trebuie respectate limba romana de la sine.
  .-= Ultimul articol al lui Andrei Ionuţ – WordPress: gRed Theme =-.

  • Grim_Cris 21 Aug 2009, ora 23:23

   da .. dar asta nu inseamna ca trebuie sa nu facem nimic dar sa avem impresia ca de fapt ajutam

 • Magic 21 Aug 2009, ora 23:21

  Parerea mea : initiativa lor, munca noastra. So..:)>-

  • Grim_Cris 21 Aug 2009, ora 23:22

   si rezultatul?

 • Adi 22 Aug 2009, ora 12:20

  Rezultatul cica ar veni de la sine, dar noi nu putem face altceva decat sa punem acele bannere ? … defapt nici macar nu sustin. Pe messenger vorbesc normal, fara diacritice..defapt imi place sa vorbesc in cuvinte intregi si normal..fara @..3 in loc de „e”..si asa mai departe..e o porcarie totala. Campania aia, fara o promovare mai buna, nu gaseste rezultat..
  .-= Ultimul articol al lui Adi – Cum stai cu nervii ? =-.

  • Grim_Cris 22 Aug 2009, ora 15:20

   promovare poate este. implicare nema!

 • danielpreda 22 Aug 2009, ora 17:03

  Cei de la Mtv sunt ultima televiziune care ar trebui sa promoveze campania „Vorbim romaneste”! VJ-ii lor vorbesc la tv de parca ar vorbi pe chat
  .-= Ultimul articol al lui danielpreda – Reîncarnare =-.

  • Grim_Cris 22 Aug 2009, ora 17:42

   inconstienti!

 • PricopCătălin 28 Sep 2009, ora 22:15

  eu nu promovez aceasta campanie … :) nu cred ca sunt competent :)) , nu ma consider in stare sa scriu corect si decat sa port acel logo la fel ca alti ( 394812 ) bloggeri si sa scriu d@ , byne , etc mai bine lasa :)) … scriu si eu cu, diacritice la mine pe blog , dar o fac sa se intaleaga mai bine , oricum am prostul obicei sa ‘mananc’ litere :)) … dar nu scriu r0w@n3$t3 <– asa ..

  chiar daca scriu normal folosesc si diacritice , daca mananc litere si scriu cu-greseli nu cred ca ar fi adecvat sa pun acel logo pe blog la mine

  intradevar … ce ai zis tu este cat se poate de ok , "noi" sa facem reclama !? dar ei ? au lasat un mesaj acolo si un cod la logo si zbay ? au plecat la masa in ******* …. nici un semn nimica , o multumire … un merci boule sau mai stiu eu ce …