Avantajele şi dezavantajele de a fi blogger vrâncean

blogosfera vranceaSunt adeptul analizei amănunţite a unei idei care se doreşte a fi într-un continuu progres. Cred cu tărie că un proiect în continuă dezvoltare trebuie să mai apese pe butonul de „Pauză” din când în când şi să i se facă o analiză a ceea ce-a mers bine şi ceea ce nu prea a ieşit în activitatea sa.

De multe ori aceste analize nu trebuiesc făcute în public, dar sunt şi dăţi în care e bine ca toată lumea să observe ce-i greşit, astfel învăţând câte ceva de-acolo. Articolul ăsta s-ar putea să-i supere pe unii, dar îmi asum responsabilitatea de-a înfrunta orice idee contradictorie dacă-i argumentată. Aşadar, cu liniuţă, ca în clasele primare.

Avantajele de a fi blogger vrâncean

– Judeţul e mic, oraşul Focşani la fel, te poţi face remarcat super uşor
– Îi poţi cunoaşte pe toţi cei care activează aici, poţi învăţa câte ceva de la cei mai buni şi poţi deveni tu cel mai bun fără un efort prea mare
– Poţi avea parte de laude şi de invitaţii la diferite activităţi doar demonstrând că ştii să scrii corect gramatical
– Te poţi înscrie la diverse concursuri având titulatura de „Singurul blogger vrâncean care face asta”
– Poţi foarte uşor să apari în presă. E de-ajuns să trimiţi un comunicat şi te-ai ales cu un articol din ăsta care, deşi pare scris de un analfabet, e citat de Realitatea.

Dezavantajele de a fi blogger vrâncean

– Judeţul e mic, oraşul Focşani la fel, nu ai oportunităţile din alte oraşe mai dezvoltate
– Fiind puţini bloggeri la nivel local, nu există concurenţă şi, deşi poţi ajunge uşor cel mai bun dintre ei, la nivel naţional sunt toate şansele să rămâi un nimeni
– Se organizează mult prea puţine evenimente care contează. Poţi face rost de invitaţii la diferite activităţi fără să depui prea mare efort, dar nu ştiu cât de mult te ajută invitaţiile respective
– Fiind puţini bloggeri în zonă şi dintre ei fiind şi mai puţini care chiar văd blogging-ul ca pe o metodă de evoluţie personală, nu ca pe un jurnal online, unele activităţi dedicate bloggerilor rămân fără înscrişi
– Fiind la fel de puţini bloggeri care să aibă un cuvânt de spus, dacă vrem să ne băgăm în seamă pentru a obţine vreo sponsorizare, primim răspunsuri de genul: „Cine sunteţi voi ca să vă susţinem?”
– Continuând pe linia asta care zice că-s puţini bloggeri ce văd activităţile online ca pe o dezvoltare a brandului personal, apar neseriozitatea şi neasumarea responsabilităţii. Altfel spus, apar oameni care spun că vin la o întâlnire, dar uită când e şi o ratează. Dacă trebuia să primeşti bani la întâlnirea aia, n-o ratai.
– Sunt destui (în jur de 80% din total) care ar dori să câştige din blogging (nu neapărat bani), dar n-au de gând să facă nimic pentru dezvoltarea blogurilor lor.

Nu vreau să fiu Gică contra, vreau doar să scot în evidenţă unele aspecte pe care o parte dintre noi le-au luat drept „lasă că merge şi aşa” când, de fapt, nu merge şi aşa.

Aşa cum am spus şi mai sus, sunt deschis oricăror completări, fie că e vorba de chestii care sunt în contradictoriu cu ceea ce am scris eu aici.

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • Iulian Andrei 30 Oct 2011, ora 11:48

  PAi daca o tii asa si ramai acolo poti sa candidezi ca Senator de vrancea :)

  • Florea Cristian 30 Oct 2011, ora 11:50

   :)) Eu cred ca pot mai mult de-atat. Vreau sa ma stabilesc in Bucuresti

 • Malina 30 Oct 2011, ora 12:00

  eu zic ca sunt mai multe avantaje, in general –

  • Florea Cristian 30 Oct 2011, ora 12:05

   in general vorbind, sunt muult mai multe avantaje ca blogger, dar referindu-ne strict la blogosfera locala, eu n-am gasit, sau poate n-am cautat destul?

 • Malina 30 Oct 2011, ora 12:59

  n-ai cautat destul, cu siguranta …

 • Tudor 30 Oct 2011, ora 13:36

  E greu la deal cu boii mici, Cristian – e o vorba din popor. Blogosfera din Vrancea contine si cateva exemple excelente, dar – di pacate, inca nu au inteles care este menirea lor pe plan loca. Ei inca nu au inteles ca o strangere de mana valoreaza mult mai mult decat un like sau un link. Ce sa mai discutam despre pasiuni comune, despre idealuri comune, despre dorinta de a lasa ceva in urma in orasul natal, despre …

  • Florea Cristian 30 Oct 2011, ora 14:09

   De asta mi-e mie ciuda, ca oameni buni sunt, doar ca nu constientizeaza niste lucruri esentiale pentru blogosfera. Sau nu vor s-o faca

   • Tudor 30 Oct 2011, ora 20:25

    Inca nu le-a venit ceasu’ :) eu am decis sa-i ajut prin puterea exemplului.

  • omulvaly 30 Oct 2011, ora 15:45

   ai sintetizat perfect !

 • trollul anonim 30 Oct 2011, ora 13:52

  blogosfera vranceana = sausage party?

 • Mihai Ioan 31 Oct 2011, ora 06:48

  Sunt atat avatanje cat si dezavantaje in ambele locatii, oras mic sau mare. La mine, nefiind din oras, sunt numai dezavantaje. Le simt din plin si ma lovesc de ele zi de zi, nu doar in blogging. PS: vrei avantaje? trebuie sa iei initiativa (indiferent unde esti)

  • Florea Cristian 31 Oct 2011, ora 07:20

   Initiativa am luat, de-aia as putea spune ca Blogosfera Vrancea se numeste asa. Eu am organizat primul blogmeet din Vrancea. Daca nu eram eu, probabil il organiza altcineva, dar nu stiu cat ar mai fi durat pana la intalnirea aia.

   Dezavantaje bineinteles ca exista peste tot, dar eu aici am scos in evidenta dezavantajele la care se poate lucra daca se doreste