Avantajele şi dezavantajele de a fi blogger vrâncean

blogosfera vranceaSunt adeptul analizei amănunţite a unei idei care se doreşte a fi într-un continuu progres. Cred cu tărie că un proiect în continuă dezvoltare trebuie să mai apese pe butonul de „Pauză” din când în când şi să i se facă o analiză a ceea ce-a mers bine şi ceea ce nu prea a ieşit în activitatea sa.

De multe ori aceste analize nu trebuiesc făcute în public, dar sunt şi dăţi în care e bine ca toată lumea să observe ce-i greşit, astfel învăţând câte ceva de-acolo. Articolul ăsta s-ar putea să-i supere pe unii, dar îmi asum responsabilitatea de-a înfrunta orice idee contradictorie dacă-i argumentată. Aşadar, cu liniuţă, ca în clasele primare.

Avantajele de a fi blogger vrâncean

– Judeţul e mic, oraşul Focşani la fel, te poţi face remarcat super uşor
– Îi poţi cunoaşte pe toţi cei care activează aici, poţi învăţa câte ceva de la cei mai buni şi poţi deveni tu cel mai bun fără un efort prea mare
– Poţi avea parte de laude şi de invitaţii la diferite activităţi doar demonstrând că ştii să scrii corect gramatical
– Te poţi înscrie la diverse concursuri având titulatura de „Singurul blogger vrâncean care face asta”
– Poţi foarte uşor să apari în presă. E de-ajuns să trimiţi un comunicat şi te-ai ales cu un articol din ăsta care, deşi pare scris de un analfabet, e citat de Realitatea.

Dezavantajele de a fi blogger vrâncean

– Judeţul e mic, oraşul Focşani la fel, nu ai oportunităţile din alte oraşe mai dezvoltate
– Fiind puţini bloggeri la nivel local, nu există concurenţă şi, deşi poţi ajunge uşor cel mai bun dintre ei, la nivel naţional sunt toate şansele să rămâi un nimeni
– Se organizează mult prea puţine evenimente care contează. Poţi face rost de invitaţii la diferite activităţi fără să depui prea mare efort, dar nu ştiu cât de mult te ajută invitaţiile respective
– Fiind puţini bloggeri în zonă şi dintre ei fiind şi mai puţini care chiar văd blogging-ul ca pe o metodă de evoluţie personală, nu ca pe un jurnal online, unele activităţi dedicate bloggerilor rămân fără înscrişi
– Fiind la fel de puţini bloggeri care să aibă un cuvânt de spus, dacă vrem să ne băgăm în seamă pentru a obţine vreo sponsorizare, primim răspunsuri de genul: „Cine sunteţi voi ca să vă susţinem?”
– Continuând pe linia asta care zice că-s puţini bloggeri ce văd activităţile online ca pe o dezvoltare a brandului personal, apar neseriozitatea şi neasumarea responsabilităţii. Altfel spus, apar oameni care spun că vin la o întâlnire, dar uită când e şi o ratează. Dacă trebuia să primeşti bani la întâlnirea aia, n-o ratai.
– Sunt destui (în jur de 80% din total) care ar dori să câştige din blogging (nu neapărat bani), dar n-au de gând să facă nimic pentru dezvoltarea blogurilor lor.

Nu vreau să fiu Gică contra, vreau doar să scot în evidenţă unele aspecte pe care o parte dintre noi le-au luat drept „lasă că merge şi aşa” când, de fapt, nu merge şi aşa.

Aşa cum am spus şi mai sus, sunt deschis oricăror completări, fie că e vorba de chestii care sunt în contradictoriu cu ceea ce am scris eu aici.

14 Comments

  1. Iulian Andrei 30 octombrie 2011
    • Cristian Florea 30 octombrie 2011
  2. Malina 30 octombrie 2011
    • Cristian Florea 30 octombrie 2011
  3. Malina 30 octombrie 2011
  4. Tudor 30 octombrie 2011
    • Cristian Florea 30 octombrie 2011
      • Tudor 30 octombrie 2011
    • omulvaly 30 octombrie 2011
      • Cristian Florea 30 octombrie 2011
  5. trollul anonim 30 octombrie 2011
    • Cristian Florea 30 octombrie 2011
  6. Mihai Ioan 31 octombrie 2011
    • Cristian Florea 31 octombrie 2011

Leave a Reply