Bă, da’ tu nu mai răspunzi la RT-uri?

Aşa cum probabil aţi observa în ultima vreme, nu mai spun „mulţumesc” atunci când cineva îmi dă ReTweet. Ca să nu existe cine ştie ce confunzii şi acuze la adresa mea, cum că mi s-a urcat la cap şi nu mai apreciez un share venit din partea celor care mă urmăresc, sau alte chestii de acest gen, m-am gândit să explic niţel.

Dacă nu mulţumesc, nu înseamnă că nu apreciez gestul vostru, doar că uneori sunteţi mulţi cărora trebuie să le zic „mersi”, iar asta ar însemna să trimit cel puţin 2-3 tweet-uri pe zi numai cu mulţumiri. Mie nu mi-e greu, dar alţii care mă urmăresc, s-ar putea să nu aprecieze asta.

În plus, TweetDeck-ul nu-mi arată mereu toate RT-urile (iar pe twitter.com nu prea intru) şi mă trezesc aproape de fiecare dată că spune unu: „băi nenea Grim, da’ matale le zici mersi la toţi numai mie nu?”. E fără intenţie, să ştiţi.

Al treilea motiv ar fi mai mult o aroganţă de-a mea, dar pe care am testat-o pe propria-mi piele, deci nu vorbesc aşa, în necunoştinţă de cauză. Când dai RT, o faci pentru că-ţi place articolul respectiv şi pentru că vrei să-l vadă şi cei care te urmăresc pe tine. Eu n-am dat niciodată un RT ca să mă bag în seamă şi să văd cum aruncă oamenii cu „mulţumesc” în mine. E lesne de înţeles că ei îmi sunt recunoscători pentru share, dar asta nu înseamnă că trebuie să-mi spună asta la fiecare RT pe care-l dau.

Just my 2¢ :)

Apropo, cu ocazia acestui articol, ţin să vă mulţumesc pentru RT-urile pe care mi le-aţi dat până acum şi pentru cele pe care o să mi le daţi de acum în colo.

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • andrei 30 Apr 2011, ora 08:25

  Of ce problemă ai… „prea multe RT-uri”. :D Mai împarte din ele, să ajungă la toată lumea.

  • Florea Cristian 30 Apr 2011, ora 08:46

   sunt multe, dar nu la articolele mele, ci la prostiile pe care le scriu de obicei, sau alte link-uri :))

 • Pavel 30 Apr 2011, ora 12:42

  Nici eu nu mai mulţumesc tot timpul la RT-uri, pentru că, cică ar deranja să tot zic „mulţam” celor care apreciază articolele mele. Puţini, ce-i drept :D

  • Florea Cristian 30 Apr 2011, ora 12:56

   intelege omul ca-i esti recunoscator. n-ar trebui sa-l deranjeze daca nu-i zici mersi

 • Iulia 30 Apr 2011, ora 12:53

  Eu de obicei multumesc pentru RT-urile date la articolele mele sau daca am vreo intrebare si cam atat. Chiar nu vad rostul sa zic mersi pentru un RT dat la o poza funny de pe net.

  • Florea Cristian 30 Apr 2011, ora 12:56

   ar fi chiar aiurea sa multumesti pt un RT dat unui link ce nu-ti apartine. eu n-am facut niciodata asta si nici n-am de gand s-o fac

 • Rux 1 Mai 2011, ora 16:18

  Daca imi place un articol dau RT. Dar nu ma astept sa primesc multumiri, ce naiba! Dar RT ala pentru ca imi place articolul, nu pentru ca astept ca autorul sa faca plecaciuni in fata mea. Geez!

 • Stefan Murgeanu 2 Mai 2011, ora 15:01

  „băi nenea Grim, da’ matale le zici mersi la toţi numai mie nu?”

  exact asa patesc si eu si sper sa inteleaga lumea ca e fara intentie

  nu inteleg de ce tweetdeckul nu arata toate „mentions”…

  • Florea Cristian 2 Mai 2011, ora 18:54

   de-aia ar fi mai bine sa procedezi ca mine :D intelege omul ca-i esti recunoscator