Ai jucat baschet pe Facebook Messenger? S-au jucat peste 300 de milioane de meciuri până acum

Săptămâna trecută, când hoinăream cu gașca Kooperativa 2.0 prin Bucovina, Vlad ne-a trimis o minge de baschet pe Facebook Messenger și ne-a zis să dăm click pe ea, să vedem ce se întâmplă. Pentru mulți a început un joc de baschet, chiar în interiorul Facebook Messenger. La mine n-a mers. Deși actualizasem aplicația, nu voia și pace. Până azi, când am citit că s-au jucat peste 300 de milioane de meciuri într-o săptămână și m-am gândit să văd dacă pot și eu, în sfârșit, să mă joc. Și am reușit. :D

În cazul în care nu știi despre ce e vorba, îți explic mai jos cum se face:

  1. Intră în aplicația Facebook Messenger de pe smartphone (merge atât pe iOS, cât și pe Android);
  2. Trimite unui prieten emoticonul acesta: ?. Ori îl copiezi pe cel scris de mine în articol, ori îl găsești printre emojiuri (la iPhone), ori îl setezi ca emoticon principal în discuția cu acel prieten (adică dai click pe numele lui, în partea de sus a ecranului, apoi setezi la emoji mingea de baschet în loc de mânuța de like).
  3. După ce ai trimis emoticonul cu una dintre cele trei metode de mai sus, dă click pe minge (și spune-i și lui să dea click). Așa va juca fiecare dintre voi un meci de aruncări la coșul de baschet. Când depășești 10 puncte, o să vezi că începe coșul să se miște orizontal. La 20 de puncte, se mișcă și mai repede, iar la 30 de puncte se mișcă și în alte direcții. Jocul arată ca în poza de mai jos:

baschet - facebook messenger

Bonus: Dacă tot ai deschis Facebook Messenger, să știi că poți scrie în căsuța de mesaje „@dailycute” și o să se genereze automat o fotografie drăguță pentru tine și persoana căreia i-ai trimis mesajul. Iar dacă scrii „@fbchess play”, o să puteți juca șah în căsuța de Messenger. O să arate cam ca în poza de mai jos:

joc de sah pe Facebook Messenger

Dacă vrei să muți o piesă, va trebui să scrii în căsuța de mesaje ce piesă vrei să muți și unde. Spre exemplu, eu am mutat un pion cu comanda „@fbchess b3”. Nu-i foarte intuitiv, dar e bun ca să omori plictiseala. :D

3 Comments

  1. Joie Negru 29 martie 2016
    • Cristian Florea 30 martie 2016
      • Bitu Alexandru 7 decembrie 2016

Leave a Reply