iOS 11.3 îți spune dacă bateria iPhone-ului tău ar trebui înlocuită

Începând de astăzi vei observa că există o variantă nouă de soft pentru iPhone-ul tău (dacă deții un iPhone 6 sau mai nou). Pe lângă modificările under-the-hood pe care le aduce, vine și cu un tool nou care îți spune dacă bateria iPhone-ului tău ar trebui înlocuită.

Tool-ul se află încă în variantă beta, din câte spun cei de la Apple, dar cred că e destul de bun ca să-ți poți face o idee despre starea bateriei tale. Iar dacă observi că starea nu e prea bună, ar fi bine să-i faci mai multe teste înainte să te hotărăști s-o schimbi, ca să fii sigur că nu e vreo eroare a tool-ului de verificare.

Ca să vezi starea bateriei iPhone-ului tău trebuie să mergi la Configurări – Baterie – Stare sănătate baterie (beta). Așa vei afla dacă bateria iPhone-ului tău funcționează la capacitate maximă sau nu. Bateria de la iPhone-ul meu se pare că funcționează perfect, momentan, așa cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

vezi daca bateria iPhone-ului tau ar trebui inlocuita

Cei de la Apple spun că ar trebui să-ți faci griji doar dacă procentul din imaginea de mai sus este mai mic de 80%. Pe de altă parte, faptul că procentul este pese 80% nu-ți oferă garanția că bateria ta este în condiții optime.

Acest nou serviciu este util în special pentru cei cu iPhone 6, 6 Plus, SE, 6s, 6s Plus, 7 sau 7 Plus, pentru că mulți dintre utilizatorii acestor smartphone-uri s-au lovit de situația în care telefonul s-a închis singur, deși procentul bateriei era destul de ridicat. Acest lucru se întâmpla datorită faptului că bateria nu putea trimite destulă putere către procesor într-un moment în care acesta era solicitat foarte mult. La iPhone 8, 8 Plus și X au fost introduse niște sisteme noi de securitate, astfel încât să nu mai existe această problemă.

Deci dacă telefonul tău obișnuia să se închidă singur, acum vei vedea un mesaj personalizat în dreptul câmpului „Capacitate performanță de vârf”. Mesajul îți va spune că sistemul de operare a observat că iPhone-ul tău s-a închis singur pentru că bateria nu a putut oferi procesorului destulă putere și că a fost activat automat un serviciu care limitează procesorul, astfel încât să nu ceară de la baterie mai mult decât poate ea duce.

În dreptul acelui mesaj vei avea și un buton de „Dezactivează”, ca să te poți bucura la maximum de performanțele iPhone-ului tău, cu riscul ca acesta să se mai închidă și cu alte ocazii. Dacă dezactivezi manual această limitare, n-o vei putea activa tot manual, ci se va activa singură în următorul moment în care iPhone-ul tău se închide fără motiv.

Mie mi se pare o idee bună, asta cu a-l lăsa pe utilizator să decidă dacă să i se limiteze performanța procesorului sau nu în momentul în care bateria smartphone-ului său nu mai este într-o stare perfectă.

Mai multe detalii despre noua funcție de monitorizare a bateriei de la iPhone poți citi aici, direct pe site-ul Apple.

Tags:

Leave a Reply