Ce idee faină: Betano susține business-urile mici și ajută personalul sanitar în același timp

Tu cât de des te mai uiți la știri legate de coronavirus? Eu, deși la început voiam să știu tot ce se întâmplă pe marginea subiectului, am început să fiu din ce în ce mai pasiv în timp, iar acum mă uit doar la numărul zilnic de cazuri și mai verific din când în când să văd dacă apar noi restricții sau nu.

Nu fac asta din nepăsare, ci cred că se întâmplă din cauza faptului că încep să mă obișnuiesc așa. Încep să mă obișnuiesc să stau mai mult în casă, încep să mă obișnuiesc cu ideea că există un număr mare de cazuri zilnice și încep să mă obișnuiesc cu faptul că asta e noua normalitate.

Mi-am găsit un mod de a-mi desfășura activitățile și încerc să-mi las creativitatea cât mai puțin influențată de pandemie.

Dar eu sunt norocos. Pe bune, chiar sunt, pentru că activitatea mea poate fi desfășurată 100% online. Eu nu trebuie să ies din casă dacă nu vreau, că găsesc alternative online pentru orice am nevoie.

Cu toate astea, știu că nu toți au norocul meu. Domeniul HoReCa nu poate lucra de-acasă. Mai mult, nici clienți nu prea mai au din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Personalul medical nu poate nici el să lucreze de-acasă. Și nu doar că nu poate face asta, dar de el depinde viața zecilor de mii de români afectați de virus. Și în fiecare zi, din martie încoace, se află acolo, la datorie, având grijă de noi și de-ai noștri.

Din acest motiv salut și respect inițiativele gândite să-i ajute pe cei puși în dificultate de pandemie. Măcar cu asta să încep, cu a povesti despre ei.

În primăvară, Betano a donat 100.000 de euro către Crucea Roșie Română pentru achiziționarea de echipamente urgente și necesare pentru spitalele din România. Acum, la final de an, și-a propus să vină în ajutorul personalului medical și al proprietarilor de restaurante mici prin intermediul campaniei „Masă pentru doi”.

Ideea mi se pare foarte faină: Betano va asigura mâncare caldă pentru personalul sanitar din linia întâi din 5 spitale din București, Craiova, Cluj și Timișoara. Vor fi achiziționate și livrate 100 de meniuri / zi pentru fiecare spital, în acest fel Betano susținând restaurante mici sau businessuri de familie să treacă mai ușor peste pandemie.

Practic, făcând asta, oferă o masă caldă pe zi personalului medical, ca să prindă puteri în lupta lor zilnică cu virusul, dar ajută și restaurantele care, de multe ori, nu au resurse pentru a-și susține activitatea în acest 2020 care ne-a schimbat pe toți.

Toată acțiunea va dura 30 de zile iar la final, Betano, împreună cu Asociația CSR Nest, vor dona 15.000 de meniuri calde și vor ajuta 15 restaurante din 4 orașe din țară să treacă mai ușor peste această perioadă.

Pentru toți a fost un an diferit și, pentru cei mai mulți dintre noi, greu. Așteptăm să treacă 2020 pentru a ne da un restart și ne-am pregătit cum am putut pentru niște Sărbători în cadru restrâns, departe de prieteni sau de familia extinsă.

În același timp, știm că lupta cu virusul nu s-a terminat, iar restricțiile nu se vor ridica prea curând, de-aia apreciez tare mult implicarea companiilor în ajutorarea personalului medical și al business-urilor mici din HoReCa.

Și cred că ceea ce face Betano e un îndemn bun pentru toți, persoane fizice sau companii: dacă putem să sprijinim sectoarele care au cea mai mare nevoie de atenție în perioada asta, hai s-o facem. Un gând bun, o masă caldă, o comandă de la un business de familie, orice crezi că ajută, fă-o. Va conta mai mult decât crezi.

Apropo, mai jos poți urmări un video manifesto făcut de Betano cu ocazia lansării acestei campanii.

Leave a Reply