De ce ar fi bine să mergi duminică la RuralFest

Cum ar fi să stai relaxat pe un balot de fân, în mijlocul orașului, în timp ce copilul tău se dă peste cap în iarba proaspăt cosită sau învață cum să își facă jucării folosind meșteșuguri străvechi? Sau să guști dintr-un purceluș pus la proțap chiar în fața ta? Ori să vezi pe viu cum se afumă cârnații cu lemn de fag sau de cireș? Vă propunem o zi întreagă petrecută în aer liber, la degustări/cumpărături de bunătăți precum: faguri de miere, dulcețuri și siropuri naturale, legume și fructe bio, plăcinte proaspăt coapte, turtă dulce sau bere artizanală.

Cam așa începe comunicatul de presă emis de organizatorii RuralFest, un festival care aduce satul în mijlocul Bucureștiului. RuralFest a fost și anul trecut și am dat și eu o fugă pe-acolo, împins fiind de curiozitate. Dacă tot am ajuns în zonă, m-am gândit să stau de vorbă cu oamenii care vând lucruri. Așa am ajuns la un bătrânel din Maramureș, trecut de 80 de ani, care venise cu un stand plin de obiecte sculptate în lemn. De la forme de animale, până la diverse fețe amuzante, păsări sau obiecte decorative.

E grozav să asculți poveștile produselor care se pun acolo în vânzare, pentru că spre deosebire de un magazin normal, la RuralFest vin să vândă lucruri chiar cei care le confecționează.

Bătrânul mi-a povestit cu foarte mult drag despre ce face el. Activitatea lui principală era cea de construire a porților de lemn maramureșene. Știi tu, acele porți imense, sculptate frumos, pe care le admirăm de fiecare dată când ajungem prin zonă. El asta făcea, sculpta porți. Iar în timpul liber, sculpta acele produse pe care le vindea la RuralFest. Nu știa de internet, social media sau promovare prin Google Ads. Știa doar atât: că cei mai buni clienți ți-i aduc oamenii pentru care ai făcut lucrări care au ieșit grozav. Până la urmă, oricât de mult ar evolua tehnologia, cea mai bună promovare este tot cea pe care englezul o numește word of mouth. Mi-a plăcut mult discuția cu el, pentru că mi-a dat energie. Și mi-a arătat că indiferent de vârstă, dacă faci ceea ce-ți place, nu simți că muncești nici măcar o secundă.

De-aia îți recomand să mergi la RuralFest, pentru oamenii de-acolo. Și pentru că fiecare produs pe care-l cumperi are o poveste în spate. Și e păcat să pleci acasă doar cu produsul, nu și cu povestea. :D

RuralFest are loc duminică, pe 20 septembrie, în intervalul 09:00 – 20:00. Se va ține pe Șoseaua Kiseleff, pe porțiunea dintre Piața Victoriei și str. Arh. Ion Mincu, unde va fi închisă circulația, bineînțeles. :D

ruralfest

Leave a Reply