De azi nu mai trimit articolele pe care le scriu prin mail
Tu cauţi pe Google cu diacritice?
Am mai scris aici că am hotărât împreună cu toată gaşca Kooperativa 2.0 să fim parteneri social media la One World Romania – Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului, iar zilele trecute am fost şi-am văzut High Tech, Low Life, într-o proiecţie specială pentru bloggeri.
Mi-a plăcut mult, atât filmul, cât şi atmosfera. Ne-am strâns vreo 30 de bloggeri, am socializat, am văzut producţia (care e tot cu bloggeri) şi am băut bere Zăganu (bere românească, destul de puţin cunoscută şi cu un gust excelent) în timp ce-am dezbătut filmul. Dar nu despre asta era articolul. Uite de ce cred eu că-i bine să mergi de luni să vezi documentarele de la One World.
1. Pentru că poate fi o experienţă nouă
Îmi place să fac de multe ori lucruri pe care nu le-am mai făcut, doar să văd cum sunt. Aşa m-am dus la primul meci de polo în apă şi mi-a plăcut la nebunie şi tot aşa a început şi pasiunea mea pentru rugby, pe stadion, nu la televizor.
Sunt lucruri pe care nu le înţelegi cum trebuie până când nu te duci să vezi despre ce e vorba, iar dacă nu eşti o persoană comodă de fel, treci peste descrierea pompoasă a festivalului şi du-te să vezi care-i faza. O să fii uimit de faptul că totul va fi mult mai prietenos decât te aştepţi. În plus, de când n-ai mai încercat un lucru nou doar ca să vezi cum e?
2. Pentru că filmele documentare sunt întotdeauna valoroase
Mereu vin cu dezbaterea unei idei importante şi aproape mereu vin cu o viziune la care probabil nu te-ai gândit. Sau dacă te-ai gândit la ea, n-ai aprofundat-o atât de mult. Nu poţi pleca de la un film documentar din cadrul unui festival atât de mare (One World a ajuns la a 7-a ediţie) fără să înveţi ceva. Dacă eşti o persoană căreia îi place să cunoască multe lucruri din multe domenii, sigur vei găsi util festivalul.
3. Găseşti filme din toate domeniile
Structura „film documentar dedicat drepturilor omului” e mult mai vastă decât îţi imaginezi. Găseşti la One World filme din toate domeniile. Poţi alege între 50 de filme despre comunism, corupţie, mită, valoarea drepturilor omului (chiar şi din din spatele Jocurilor Olimpice de la Soci, încheiate recent) starea presei în diverse colţuri ale lumii şi chiar documentare despre dragoste.
Detalii despre bilete si locurile de proiecţie găseşti aici. Hai, vizionare plăcută!
2 Comments
multumiri pentru pont:)!
Cu plăcere! :D