De ce e bine să-ţi updatezi WordPress-ul la ultima versiune

wordpressMultă lume nu-şi face update-uri la WordPress, fie din comoditate, fie datorită faptului că le este teamă să nu strice ceva. La partea cu comoditatea nu ştiu cum să vă ajut, dar când vine vorba de stricat, aş putea să vă spun că în 4 ani de blogging, am avut o singură problemă în urma unui update, iar ea s-a rezolvat aşa.

Practic, dacă vă faceţi un backup al bazei de date înainte să vă apucaţi de update, n-aveţi nimic de pierdut, oricum ar decurge lucrurile. Plugin-urile, de cele mai multe ori, se potrivesc şi dacă vă faceţi update, pentru că dezvoltatorii îşi testează plugin-urile încă de când apar variantele beta ale noilor versiuni de WordPress, iar dacă un plugin nu merge după update, sunt eu sigur că în maxim două zile o să vină şi el cu o nouă şi îmbunătăţiţă versiune (asta dacă dezvoltatorul încă se ocupă de plugin, bineînţeles).

Revenind la motivul principal pentru care cred eu că e bine să-ţi faci update la ultima versiune de WordPress, gândeşte-te că la fiecare Security Update pe care îl face, WordPress anunţă exact care a fost problema din versiunea anterioară şi de ce ar fi bine să treci la noua versiune. Altfel spus, dacă cineva doreşte să-ţi spargă blogul, e mult mai uşor s-o facă după ce WordPress face publică vulnerabilitatea pentru care a fost nevoie de update.

Mai mult de 5 minute nu-ţi ia să-ţi actualizezi WordPress-ul. Nu înţeleg de ce nu faci asta. Apropo, tu îţi actualizezi WordPress-ul de fiecare dată când vezi că apare câte-un update, sau mai aştepţi puţin până să treci la următoarea versiune?

Lasă un comentariu

19 comentarii

 • Niggerul 30 Aug 2012, ora 11:06

  Imediat ce observ ca apare in dashboard cristian,apropo,ce tema wp folosesti pe acest blog?

  • Florea Cristian 30 Aug 2012, ora 11:10

   E foarte bine că ai grijă ca update-urile să fie la zi.

   Cât despre temă, folosesc twentyten, tema cu care venea WordPress-ul anul trecut, doar că am modificat-o eu cât m-a dus capul şi inspiraţia.

 • Niggerul 30 Aug 2012, ora 11:14

  Codul din pagesource compactat in maniera in care il ai tu,este eficient,adica stiu ca te ajuta la incarcarea paginii mai rapid si posibil in felul asta la serps,dar alta menire are?

  • Florea Cristian 30 Aug 2012, ora 12:12

   Nu, altă menire nu are, dar nu-i de-ajuns? :)) Oricum, codul nu-l compactezi manual, se face automat cu plugin-ul W3 Total Cache.

 • Mistocareala 30 Aug 2012, ora 11:37

  Mereu fac update la platforma si la pluginuri ;)

 • Ana- 30 Aug 2012, ora 14:09

  mie de obicei imi e lene sa fac update-uri dar cateodata chiar trebuie…

 • Niggerul 30 Aug 2012, ora 16:36

  Cristian,ce setari ai pus la w3 cache? ce moduri ai pus:

  „In most cases, „disk enhanced” mode for page cache, „disk” mode for minify and „disk” mode for database caching are „good” settings.”

  tot pe astea le ai… :D

 • daniel rus 30 Aug 2012, ora 22:49

  de ce nu fac asta? pentru că trebuie să-mi rezerv câteva zeci de minute să refac codificările pentru temă. şi n-am chef :D

  • Florea Cristian 30 Aug 2012, ora 23:08

   Se schimbă chiar atât de multe la temă dacă updatezi WordPress-ul?

   • daniel rus 5 Sep 2012, ora 00:42

    cam da :D am modificat foarte mult din tema initiala.

 • Tudor 30 Aug 2012, ora 22:49

  Pe staupenet sunt cu toate la zi. Pe un alt proiect sunt restant. Statistic vorbind, se pierd date mai des la testare plagin decat la update.

 • Niggerul 31 Aug 2012, ora 01:14

  ms

 • Dorothea 1 Sep 2012, ora 18:10

  Cei care nu fac update constant ar trebui sa se mai teama de o treaba: update-ul de la o versiune foarte veche la una foarte noua sunt imposible, WordPressul mai vechi a devenit intre timp complet incompatibil cu cel nou. (am patit-o cand am incercat sa fac upgrade de la un WordPress 1.5 pe un 3.0)

  Eu fac update la blog cam de doua ori pe an. :-)

 • Adelin 26 Feb 2013, ora 19:22

  Aş face şi eu vreo 10 update-uri… numa’ de-ar merge s-o faci. :lol: