Bitdefender Box mi-a protejat dispozitivele de 56 de amenințări

Am instalat Bitdefender Box acasă de aproximativ 9 luni de zile, timp în care mi-a protejat dispozitivele de 56 de amenințări.

Dacă nu știi ce e Bitdefender Box, nu e nicio problemă. Pe scurt, e un dispozitiv pe care-l instalezi în rețeaua ta de internet și are grijă să protejeze toate dispozitivele conectate la acea rețea de orice fel de amenințări cibernetice. Ei bine, problema amenințărilor nu e neapărat pentru laptopuri sau smartphone-uri (pentru că pe ele poate le-ai securizat deja), ci pentru alte device-uri inteligente (becuri, mașina de spălat, priza inteligentă, aerul condiționat etc.).

În principiu, orice device se conectează la rețeaua ta wireless vine cu riscul ca cineva să acceseze rețeaua prin intermediul acelui dispozitiv și, ulterior, să acceseze toate dispozitivele conectate la rețea.

Am scris în trecut un articol mai amplu despre ce este Bitdefender Box și la ce te ajută și te invit să-l citești pe această pagină.

La începutul anului am primit un mail de la Bitdefender în care îmi spuneau ce-a făcut Bitdefender Box pentru dispozitivele mele în ultimele 9 luni, de când l-am instalat.

Statisticile spun că s-au conectat la rețeaua mea de acasă 27 de dispozitive și că Box-ul a protejat rețeaua de 56 de amenințări. Amenințările pot fi viruși, accesări de site-uri de phishing sau orice altfel de site-uri care au încercat să instaleze softuri aiurea pe dispozitivele pe care le protejează.

Așa cum spuneam și în trecut, unul dintre avantajele cu care vine abonamentul Bitdefender Box este că-ți oferă licențe nelimitate de antivirus, pe care le poți instala pe toate device-urile din casă sau inclusiv pe device-urile rudelor apropiate. Ei bine, acele 56 de amenințări sunt de pe toate cele 14 dispozitive pe care am instalat Bitdefender sau care sunt conectate la rețeaua mea de acasă și care nu permit instalarea unui antivirus (cum sunt becurile inteligente sau priza inteligentă).

De când am Bitdefender Box mi-am dat seama că eram supus unor riscuri fără să știu. Faptul că primesc o notificare pe telefon de fiecare dată când Bitdefender Box blochează o potențială amenințare mă face să-mi dau seama că utilizarea obișnuită a unui laptop (fără accesare de site-uri dubioase) reprezintă, totuși, un risc. And better be safe than sorry. :D

Până când nu vezi, efectiv, câte amenințări sunt blocate de antivirusul tău în fiecare zi, nu-ți dai seama cât de expus poți fi prin simpla utilizare a dispozitivelor tale.

Mai multe detalii despre cât costă și de unde poți cumpăra un Bitdefender Box găsești aici.

Leave a Reply