Blogul şi numărul de followeri de pe Twitter

Întotdeauna am avut impresia că un blog bun poate influenţa foarte mult numărul de followeri de pe Twitter. Bineînţeles, nu este o regulă general valabilă, dar, de multe ori, contează al naibii de mult.

Mă uitam la @wpbeginner. Au 5862 de followeri pentru doar 1301 de twitt-uri (la momentul în care scriu articolul), iar eu am 596 de followeri pentru aproape 8400 de update-uri.

Cum vine asta? În primul rând conţinutul lor este în engleză, iar numărul utilizatorilor de twitter care vorbesc engleza este mult mai mare decât cel al românilor (dar cred că asta este doar o scuză pentru a mă automotiva). În plus, conţinutul lor este unul foarte bun, cunoscut la nivel mondial. Se pricep în ceea ce fac, lucru care este de admirat. Apoi, dac-o fi s-o luăm pe a’ dreaptă, eu de-abia mă chinui să strâng 300-400 de oameni pe blog. Unde mai pui că articolele mele nu sunt atât de bine puse la punct şi că mai am foarte mult de lucrat la stil?

Acum să privim situaţia şi din punctul de vedere al unui utilizator normal de twitter care citeşte bloguri. Dacă îţi place un blog şi vezi că tipul e şi pe twitter, dai să-l urmăreşti, crezând că la ce texte scoate pe blog, ar putea să mânuiască şi twitter-ul cum trebuie, nu? Eu cel puţin aşa fac de foarte multe ori.

Repet, nu este o regulă care se aplică mereu (pentru că sunt oameni care au conturi de twitter cu foarte mulţi followeri, dar care n-au mai scris pe blog de luni întregi), dar o chestie de genul ăsta îţi poate creşte foarte mult notorietate.

Cu cât ai blogul mai bine pus la punct şi mai cunoscut, cu atât îţi poţi creşte numărul de followeri pe twitter (şi aici vorbim de followeri reali, nu de spammeri sau oameni gen „îţi dau follow ca să-mi dai şi tu”).

I-ai dat follow cuiva doar pentru că-ţi plăcea blogul lui? Calitatea conţinutului era aceeaşi, atât pe twitter cât şi pe blog?

Lasă un comentariu

17 comentarii

 • klubbingman 20 Mai 2010, ora 15:00

  in sfarsit scrie cineva de asta. da, asa este sau cel putin asa am constatat si eu…daca ai blog si eu pus bine la punct iti creste numarul de followersi. am dat follow la multi mergand pe ideea ca: daca scrie bine pe blog inseamna ca pe twitter nu o sa dea chix.

 • Gabriela 20 Mai 2010, ora 15:04

  Pai tie de aceea ti-am si dat follow :D

  • Florea Cristian 20 Mai 2010, ora 15:31

   he he! merci, merci ;;)

 • Marius Moga 20 Mai 2010, ora 15:00

  Pai cel mai bun exemplu est chiar tu :) Ti-am dat follow la scurt timp dupa ce mi-am facut cont pentru ca imi place cum scrii. Si aplic principiul acesta pentru majoritatea oamenilor care detin un blog. Cred ca spun si pe lucruri interesante, din moment ce scriu bine.

 • Dan 20 Mai 2010, ora 16:13

  Niciodata n-am urmarit pe cineva pe twitter pentru ca imi place cu scrie pe blog. Ca sa-l citesc/urmaresc si pe blog si pe twitter, trebuie sa-mi placa ce face pe ambele.

 • Pavel 20 Mai 2010, ora 15:25

  Da bre, fac chestia asta destul de des. Conteaza ce scrii pe blog daca vrei sa-ti promovezi si contul de twitter si invers.

 • Malina 20 Mai 2010, ora 17:09

  Da, i-am dat i-am dat :), si da, scrie la fel ca si pe blog!

 • Romania Pute 20 Mai 2010, ora 17:14

  Twitter = MicroBloging eu sunt de parere ca daca vrei sa faci bloging adevarat stai si te ocupi de site nu de 300 de chestii si nu faci nici unul bine.

  • Florea Cristian 20 Mai 2010, ora 17:42

   eu cred ca daca faci blogging si microblogging in paralel n-are cum sa-ti strice, dimpotriva

 • Zoly 20 Mai 2010, ora 19:29

  Eu traiesc cu gandul ca „mereu este loc mai bine”. Va veni vremea cand vei avea si tu followeri…Doar asteapta putin. Eu ce sa zic cand am doar 115? Bine, am si doar 700 de ciripituri.

 • Eugen 20 Mai 2010, ora 22:33

  WPBeginner nu e chiar un exemplu bun. Deși cam băgat în seamă, omul ciordește la greu și nu prea se ține de cuvânt. Când încă nu era așa popular i-am trimis câteva articole, a zis că sunt bune de publicat și nu am mai auzit nimic de la el.

  Ontopic, nu-i neaparat obligatoriu să îl urmăresc pe Twitter pe cineva, chiar dacă îmi place ce scrie. Twitter tinde să fie extrem de zgomotos uneori.

  • Florea Cristian 20 Mai 2010, ora 22:49

   acum depinde si ce principiu folosesti tu pentru a urmari pe cineva, sau de cata liniste ai nevoie pe twitter. totusi, tu esti cel care la un moment dat urmarea numai vreo 30 de persoane, pana te-ai gandit sa dai follow tuturor celor care te urmaresc si nu sunt spammeri sau mai-stiu-eu-ce.

   Cat despre WpBeginner, e singurul care mi-a venit in minte la momentul respectiv. De la noi din tara un exemplu foarte bun ar putea fi @groparuro, care cand si-a facut cont pe twitter, parca si l-a facut cu 100 de followeri din start (cel putin asa dadea impresia) si nici acum n-o duce rau, cu aproape 1400 de update-uri si 936 de followeri.

 • RiviOnze 21 Mai 2010, ora 00:26

  mi s-a intamplat sa dau follow si asa, dar de cele mai multe ori am primit follow de pe urma blogului, chiar daca nu e vorba de sute de oameni. dar pentru mine a functionat mai mult invers, fiind mai intai de toate un utilizator twiiter

 • Stefy 21 Mai 2010, ora 13:44

  Da…am dat follow la lumea pe care o citesc…La mine e invers :)) adica am 650 de followersi dar pe blog ma citeste f putina lume pentru ca nu prea scriu, iar ceea ce scriu e kinda personal :)

 • Alexander 6 Iul 2010, ora 17:14

  as avea o singura intrebare. nu ti se pare mult prea lipsit de importanta sa te preocupe tot timpul chestia asta in loc sa te ocupi de blog? e o intrebare generala, nu ma refer la tine.

  • Florea Cristian 6 Iul 2010, ora 17:38

   twitter-ul iti poate deschide calea spre noi cititori. conteaza foarte mult sa ai o prezenta pe twitter buna, asta daca ai un blog care merita citit