Cam cât de util e un aparat foto cu funcţie de wireless

Acum vreo două săptămâni, mi-am cumpărat aparat foto. L-am întrebat pe Dragoş ce pot să-mi iau de bugetul pe care-l aveam şi mi-a recomandat acest Sony DSC-WX220, cu WiFi şi NFC (care acum două săptămâni venea cu card de 16 GB şi cu o minge de fotbal în ofertă). Mi-a plăcut şi ideea de a da 73 de lei în plus pentru a-mi asigura aparatul timp de 3 ani pentru cazurile în care îmi este furat sau îl scap în apă.

N-am vrut ceva profesional, că-i păcat ca aparatul să ştie multe şi să fie folosit doar pe modul automat. :)) M-a atras foarte tare funcţia de WiFi. Am văzut că Alin avea #priNeamt un aparat foto cu wireless şi reuşea să fie primul care pune pe Facebook poze faine, pentru că până ajungeau ceilalţi la PC ca să-şi descarce pozele, el deja publica vreo 2 – 3. Mi-a plăcut treaba asta şi am zis că dacă-mi iau aparat foto, neapărat trebuie să aibă wireless.

Am vrut aparatul în primul rând pentru că în turele mai lungi (cum a fost urcarea pe Ceahlău) sunt o grămadă de lucruri de pozat, numai că bateria telefonului nu ţine de fiecare dată cu mine. În plus, telefonul, oricât de iPhone 4S o fi, nu face cele mai grozave poze. Adică e loc şi de mai bine.

Hai să-ţi arăt şi 4 poze pe care le-am făcut cu el (să nu te aştepţi la opere de artă, da? :))).

Eu sunt extrem de mulţumit de funcţia aia wireless. Nu numai că pot trimite poze pe telefon, dar cel mai fain mi se pare că pot folosi aparatul pe post de cameră externă. Adică am descărcat o aplicatie de la Sony, conectez aparatul foto la telefon, îndrept aparatul în ce direcţie vreau eu şi-l declanşez de pe telefon. Totodată, pot modifica setările aparatului (blitz, modul de filmat sau de pozat etc.) din telefon, iar fotografiile făcute în acest fel se salvează atât pe camera aparatului, cât şi în telefonul meu. Îmi mai place şi că-l pot conecta rapid la Smart TV şi că pot transfera pe PC tot ce fotografiez fără să scot cardul sau să conectez fire.

A fost o achiziţie bună, pe care-o recomand celor care vor să poată transmite fotografiile rapid. :D Mersi, Dragoş!

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • Andra 22 Sep 2014, ora 16:47

  Să-l stăpânești sănătos, Cristian!

  • Cristian Florea 22 Sep 2014, ora 16:47

   Mulţumeeesc! :D

 • Sorin 22 Sep 2014, ora 16:50

  Pe viitor am sa-mi cumpar si eu un aparat foto , cred ca am sa optez tot pentru acest model :D

  • Cristian Florea 22 Sep 2014, ora 18:26

   Depinde când ai de gând să-ţi cumperi, că s-ar putea ca peste 3 – 6 luni să apară altul mult mai bun şi la acelaşi preţ.

 • Călin 22 Sep 2014, ora 17:58

  cred că pentru ce îl vei folosi tu e mai mult decât suficient. și să nu uităm că e un Sony, iar pe partea de optică, de lentile, Sony sunt printre cei mai tari (dacă nu chiar cei mai)

  • Cristian Florea 22 Sep 2014, ora 18:27

   Mă bucur că mai am încă o confirmare a faptului că e o alegere bună. Nu ştiam că Sony sunt printre cei mai tari la partea de optică. Am mai învăţat şi azi ceva. Mersi! :D

 • Madalin Blidaru 22 Sep 2014, ora 18:43

  La multe poze!

  • Cristian Florea 22 Sep 2014, ora 19:23

   Mulţumesc!

 • Dragoș Asaftei 23 Sep 2014, ora 13:44

  Să-l folosești cu spor, Cristi! :)

  • Cristian Florea 23 Sep 2014, ora 15:05

   Mulţumesc! :D