Când publicul cântă cu tine melodii compuse acum 16 ani

Am scris în ultimele 3 zile atâtea articole despre muzică, încât aş putea da impresia că mă pricep. Da, mă pricep, dar doar la nivelul unuia a cărui ureche s-a hotărât să nu fie muzicală, ci normală, spre afonă.

Aseară am fost în Silver Church la un concert Viţa de Vie. Nu-i mai auzisem pe băieţi live de vara trecută, când au cântat în Vamă la Folk You. Atunci a fost prima audiţie a proiectului lor acustic şi pentru că mi-a plăcut, mi s-a făcut dor.

Aseară a fost o amestecătură de melodii acustice cu electrice. S-a sărit şi ţipat pe „Basul şi cu toba mare” în versiunea ei originală, pe Varză, în versiunea dubstep şi pe multe alte melodii în variante acustice. Dintre toate melodiile acustice, preferata mea rămâne „Sunetul mai tare”, pentru că sună aşa:

Viţa de Vie este una dintre puţinele trupe din România care poate cânta la nesfârşit melodii de la începuturile formaţiei, fără ca publicul să se plictisească. Asta nu arată decât faptul că acele compoziţii au fost într-adevăr extraordinare.

În deschidere au mai cântat Litera 1 şi Days of Confusion. Primii nu-s pe aceeaşi lungime de undă cu mine, dar cei din urmă sună chiar fain. I-aş asemui cu Sum 41. Mă rog, mie de ei mi-au amintit.

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • Sandra 18 Mai 2013, ora 08:30

  Dragule ascultator cu ureche normala, ma asteptam sa faci un review mai detaliat al concertului pentru ca ce fac Vita de Vie de atatia ani, e de povestit in multe cuvinte :). Ma bucur ca te-ai distrat!

  • Cristian Florea 18 Mai 2013, ora 08:39

   Nu cred că-şi avea rostul un review mai detaliat, pentru că dacă nu te duci la concert să asculţi, n-ai cum să înţelegi ca lumea cum este muzica lor doar citind ce scriu alţii.

 • Gabriel Ursan 19 Mai 2013, ora 01:33

  Foarte faină interpretarea, dar recunosc că până la sfârșit am așteptat s-o dea pe stilul cu care ne-am obișnuit :).

  • Cristian Florea 20 Mai 2013, ora 16:17

   Stai s-o vezi în concert, când toată lumea cântă şi sare. E superbă!

 • Carmen 28 Mai 2013, ora 16:39

  Adevarul e ca nu i-am mai ascultat live din vara trecuta, au venit in Vama in perioada cat am fost in concediu. E imposibil sa nu-i apreciezi, chit ca nu esti tocmai pe aceeasi unda cu sunetul lor; au un live foarte bun, probabil unul dintre cele mai reusite dintre trupele romanesti.