Când un artist nu mai livrează conţinut

Vă rog să vă gândiţi pentru două minute la cântăreţii care vă plac, dar n-au mai apărut cu nimic de ani de zile. Gata? Bun, acum să ne gândim puţin la motivele pentru care a intervenit pauza asta.

Când sunt întrebaţi de jurnalişti de ce nu mai livrează nimic de ani de zile, majoritatea dintre ei bagă placa aia cu „nu mai am timp”, sau „am alte proiecte pe care mă focusez”. Din punctul meu de vedere, faza asta cu lipsa de timp arată faptul că artistul n-a ţinut cine ştie ce la fani în perioada în care chiar făcea ceva.

Dacă ţii la fani, nu există „nu am timp”, ci „nu mă străduiesc destul”. Iar aia cu „am alte proiecte” mă duce cu gândul la faptul că ai alte proiecte tot în zona asta muzicală, că doar de-aia eşti cântăreţ. Din păcate, observ că nu se mai aude nimic de la foarte mulţi care „au alte proiecte”.

MetallicaPe cei de la Metallica i-am apreciat întotdeauna pentru că au ştiut cum să creeze conţinut tot timpul. Deşi s-au înfiinţat în 1981, adică ar fi avut când să epuizeze subiectele, să rămână fără timp, sau să-şi găsească alte proiecte, au scos câte-un album la fiecare 3-4 ani şi nu s-au oprit din a face concerte, iar lucrul ăsta mi se pare grozav.

Mno, poate aveţi şi alte puncte de vedere, că eu cam asta cred.

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • FILG 15 Iul 2012, ora 09:24

  Nu-i putem pune pe toți în aceeași oală…. Există ARTIȘTI, artiști și „artiști”, fiecare e diferit și unic în felul său, fiecare există într-o conjunctură diferită și fiecare își alege mai mult sau mai puțin evoluția și traiectoria.

  Unii rezistă în timp, alții pier repede, unii creează masterpiese alții doar fac umbră degeaba, unii vând de rup, alții mor săraci, unii se feresc de abuzuri, alții nu etc.

  Important e ce reușim să învățăm de la fiecare și cât de repede reușim să găsim ceva bun la fiecare artist, ceva care să ne ajute să creștem și să reușim să creăm mai ușor valoare…

  Pentru că asta e magia unui artist, nu? Să ne inspire și să ne emoționeze, astfel încât noi să fim mai buni în ceea ce facem și în ceea ce gândim…

  • Florea Cristian 15 Iul 2012, ora 09:37

   Bine zici, artiştii trebuie să ne inspire, dar e muzică pe care-o asculţi pentru că-ţi place cum sună, fără să te inspire cumva, pe care eu o numesc „muzică pentru trup” (e muzica aia pe care poţi dansa, dar nu zice mare lucru) şi muzica aceea care, aşa cum zici tu, te inspiră. O numesc „muzică pentru suflet”. Între cele două e ditamai diferenţa, iar artişti care nu mai livrează se găsesc în ambele tabere.

 • RR 15 Iul 2012, ora 11:55

  E discutabil, trupa mea preferata, de exemplu, scoate un album dupa 5-6 ani, timp in care fanii mor de plictiseala iar durata e destul de amare. Lucrurile se schimba cand apare albumul, care de cele mai multe ori e un masterpiece. In toata cariera lor au scos 5 albume, dar cu greu poti spune despre unul ca e trashy. Da, e bine sa ai mereu ce sa le oferi fanilor, dar cred ca e si mai bine cand le oferi un masterpiece de fiecare data, chiar daca ii lasi sa astepte un pic.

  • Florea Cristian 15 Iul 2012, ora 17:41

   De acord, dar sunt şi dăţi în care după 5-6 ani nu mişcă nimeni nimic. Măcar în cazul tău ştii cam care-i frecvenţa lansării albumelor şi aştepţi.

 • Robciuc Ioan 16 Iul 2012, ora 08:50

  Singura trupa care-mi place si care livreaza continut este BUG Mafia! >:) Doar melodiile lor ascult, deci… nu stiu ce artist nu-si respecta fanii.

  • Florea Cristian 16 Iul 2012, ora 09:36

   BUG Mafia a avut o pauză enormă până la ultimul album. Nu s-a mai auzit absolut nimic despre ei vreo câţiva ani buni. În plus, au început să se implice mai mult în comunitate acum, de când cu B’estfest-ul.

 • Adrian Anghel 16 Iul 2012, ora 09:33

  Pe mine ma enerveaza trupele acelea care se despart de un membru, zic ca vor continua asa, iar la o saptamana distanta anunta mesajul de despartire si implicit inexistenta a trupei din momentul acela. De ce ma mai aburesti ca vei continua cand defapt nu mai poti?
  Sa fim seriosi..

  • Florea Cristian 16 Iul 2012, ora 09:37

   Ca să mai tragă de timp şi să mai încaseze nişte bani. Dacă te desparţi de-un membru, dar continui, o să fii intervievat de o grămadă de jurnalişti şi invitat în tot felul de emisiuni, scoţând bani din asta. Apoi, când vă despărţiţi de tot, se reia povestea şi mai câştigă o dată nişte bani. Aşa cred.