Și eu cred că o fată poate practica orice sport vrea

Un sondaj realizat anul acesta în România de către Always a arătat că 94% dintre fete cred că sportul le ajută să își crească încrederea în sine. Însă, conform aceleiași cercetări, 85% dintre adolescente cred că societatea nu le încurajează pe fete să facă orice sport și 75% dintre fete nu au nominalizat o femeie ca atlet preferat. Aproape jumătate dintre fete s-au gândit să renunțe la sport în perioada pubertății sau nu se simt atrase de sport. Totodată, a fost realizat și un sondaj la nivel mondial, la care concluziile au fost asemănătoare.

Pornind de aici, a fost lansat hashtagul #CaOFată, cu un spot publicitar excelent, pe care te invit să-l vezi mai jos:

În cazul în care te întrebai, da, spotul de mai sus e un fel de continuare la campania începută de always acum 2 ani. Probabil îți amintești despre acest spot:

Revenind, și eu cred că o fată poate practica orice sport vrea și chiar sper ca reclama lansată ieri de Always în România să le încurajeze pe fete să facă sport și să nu renunțe ușor la ce-și doresc să devină.

Lasă un comentariu

3 comentarii

  • Chantel 1 Iul 2016, ora 09:46

    Mie mi se pare că numai menționarea faptului că o fată poate face orice vrea ea este o discriminare. De ce? Pentru că implică, de asemena şi ideea cum că o fată nu poate face orice vrea ea.

    • Cristian Florea 4 Iul 2016, ora 12:48

      Mie mi se pare că e mai bine să motivezi fetele să facă ce vor decât să nu faci asta ca să nu dai impresia că accepți faptul că ele nu pot face ce vor.