Acest articol ar fi trebuit să fie despre Epizodia, noul album Alternosfera
Sunt pregătit să renunţ la Google Reader, dar blogurile pe care le urmăresc nu
Fie că ne place sau nu, totul începe uşor-uşor să se mute online. O zi fără internet ne transformă PC-urile în nişte maşinării bune de nimic. Cred că dacă ar trebui să ni se oprească pentru o zi apa sau internetul, iar noi am putea alege fără care dintre ele putem trăi 24 de ore, cu siguranţă am milita pentru păstrarea conexiunii la internet.
Astăzi am intrat în folderul cu poze vechi şi am găsit, printre altele, un fişier plin cu poze de folosit ca background pentru desktop. Ţin minte că înainte să am internet mergeam la web caffe-urile din Focşani şi downloadam cât de multe puteam, apoi le puneam pe toate pe un CD şi făceam un fel de schimb de CD-uri cu poze pentru background cu unii prieteni. Nu aveam internet ca să le pot accesa când doream, de-aia făceam schimburi de genul ăsta.
Pe vremea aia cel ma important program de pe calculator cred că era WinRar, Nero sau BS Player. De când cu internetul, lucrurile s-au schimbat enorm, pentru că au apărut tot felul de site-uri care ţin locul aplicaţiilor desktop. Pe mine m-a prins microbul ăsta al mutării activităţii mele în browser de doar câteva luni, timp în care modul de folosire al calcultorului s-a schimbat enorm.
Am folosit timp de vreo doi ani câte-o aplicaţie de citit mail-ul. Am început cu Pop Peeper, apoi am continuat cu Thunderbird. Acum mi-am dat seama că aş putea folosi la altceva resursele consumate de Thunderbird şi, în schimb, aş putea să ţin mereu deschis un tab cu GMail-ul (pentru că oricum mi-am redirectat toate mail-urile spre o singură adresă de GMail). Aşa am ajuns să am întotdeauna deschis un tab cu mail-ul şi să mă folosesc de bara de sus de la Google ca să intru în Calendar (până acum tot din Thunderbird adăugam evenimentele în calendar) sau în Google Drive, ba chiar şi task-urile zilnice tot în tab-ul cu mail-ul sunt, că Google are şi secţiune de „Sarcini” în cadrul GMail-ului.
Totodată, astăzi am renunţat şi la TweetDeck-ul ca aplicaţie desktop, pentru că începuse să dea rateuri. Citesc Tweet-urile din browser acum şi am văzut că nu este nicio diferenţă din punctul de vedere al experienţei utilizatorului. Ba chiar mi-e mai simplu aşa, că laptopul meu bătrân are mai multă memorie liberă dacă-s mai puţine aplicaţii deschise.
Mi-ar mai trebui un Winamp pentru browser şi aş fi mulţumit, dar de când am început să-mi fac playlist-uri pe contul de YouTube, nici asta nu mai e o problemă aşa mare.
Aşadar, dă-mi un calculator fără browser şi e ca şi cum m-ai pune să scriu fără să am voie să ating tastele. Bine că nu există un asemenea calculator şi că, de nevoie, aş putea folosi şi Internet Explorer pentru câteva minute.
Apropo, la tine care este cel mai important program de pe calculator şi de ce?
19 Comments
Sistemul de operare :)). Chromium + thunderbird + jitsi + clementine. Bineinteles, browserul e pe primul loc.
Hmm, n-am testat Chromium pana acum, da-s tare curios cum o fi.
Chromium is an open-source browser project that aims to build a safer, faster, and more stable way for all Internet users to experience the web. This site contains design documents, architecture overviews, testing information, and more to help you learn to build and work with the Chromium source code.
E prieten bun cu Chrome :). Este open-source, foarte rapid, stabil, si daca nu ma insel, cu acesta navighezi mai in siguranta decat Chrome. Defapt, iti protejeaza intimitatea in cautarea pe net. Nu inregistreaza ca fratele sau :). Sper sa nu vorbesc prostii.
Eu il rulez pe Ubuntu, dar mi se pare ca e compatibil si cu Windows.
Sincer, la momentul asta, Mozzila mananca o gramada de resurse si da rateuri din ce in ce mai des. Singurul atu pe care`l mai are ar fi addon`urile, dar din ce am vazut Chrome`ul recupereaza serios in aceasta privinta.
Daca ar fi sa aleg un program din PC de care nu ma pot lipsi, atunci asta ar fi Photoshop`ul. Nu de alta, dar din asta`mi castig painea :D
Şi eu aştept să recupereze Chrome-ul. Sau să facă ăstia Firefox-ul în aşa fel încât să nu mai consume atât de multe resurse.
Oricum, la câte servicii Google folosesc, ar fi păcat să aibă un Chrome mişto şi să refuz să-l iau în considerare. :D
Nu cred ca vrei sa incerci sa ai un tab cu Gmail, unul cu Youtube, unul cu Twitter, unul cu Facebook + celelalte tab-uri de care ai nevoie in IE :))
Imi amintesc de vremea cand nu aveam net si faceam schimb de muzica, filme si jocuri. Nu aveai Nero, erai mort.
Acum principala mea activitate e pe Internet. Un top 3 ar fi Firefox, KMPlayer, Winamp. In ultimul timp ascult destul de des muzica pe Soundcloud sau Grooveshark (desi prefer sa am albumele in .mp3 pe laptop), dar cand vine vorba de filme nu as putea niciodata sa ma uit online.
Uneori ma mai joc. Si nu online. Nu-mi place ca in ultimul timp toate jocurile cer conexiune la internet chiar si pentru joc offline.
Păi s-au prins ăştia de fac jocuri că majoritatea oamenilor au conexiune la net şi dacă tot o ai, ar fi bine să stocheze pe serverele lor nişte informaţii despre tine, nu? :))
pachetul adobe si…browser-ul, eventual si un client ftp. cam astea ar fi cele mai importante pentru mine :)
Eu am găsit un Addon pentru Firefox care sa tina loc de client FTP. FireFTP se numeste. :D
Hmm… Cel mai important e AIMP3-u’. Fără el, viaţa mea e fără sens. :))
Nu l-am folosit niciodată, da’ te cred. :))
Îi este superior Winamp-ului din foarte multe puncte de vedere.
Am să-i acord o şansă. Mersi că mi-ai zis!
Îţă dai seama că răspunsurile se împart în două categorii: cele venite de la oameni care au bloguri şi se ocupă la modul serios de ele şi oamenii care au computer pentru că… pot.
De exemplu, bloggerii nu au cum să poată fără browser. E programul fără de care ei nu ar fi acolo unde sunt. Nici sistemul de operare nu face mai mult decât un Chrome, Coolnovo sau Firefox. Iar oamenii care au computer pentru că e trendy şi cică te poţi juca pe el, pun accent pe programe gen Winamp (nu cred că mulţi au auzit de Aimp3), Photoshop, Messenger, gameurile.
Iar ca să răspund şi eu în cele din urmă. Personal nu aş putea să îmi desfăşor activitatea fără: Coolnovo, Chrome, Aimp3, Photoshop, Shype, Realplayer, iTunes, Photoscape şi Microsoft Office.
Dacă tot te-ai angajat să îmi răspunzi, explică-mi şi mie, te rog, ce-s Coolnovo şi Shype. :))
No, hai să explic.
Shype e greşeală datorată oboselii, neatenţiei probabil. Corect era Skype.
Coolnovo e browser inspirat din Chrome. Însă mult mai bun. În primul rând, are toate funcţiile Chrome, plus câteva chestii foarte utile. Duce fără probleme până în 100 de taburi deschise, are posibilitate de făcut screenshoturi direct din browser, se poate schimba conexiunea de la Chrome Mode la IE Mode (nu am folosit-o, dar e folositoare pentru cei care se uită la meciuri, tv pe internet), are buton de deschidere a taburilor închise recent, posibilitate de a importa totul din contul de google chrome etc.
Te poţi lipsi de Skype, însă dacă vrei să lucrezi mai eficient, recomand Coolnovo. Îl găseşti foarte uşor pe google.
Mersi de explicaţie. Râmân la Firefox deocamdată. :))
browserul :| si nici macar nu am blog sau altceva mai important!
Dar probabil nici nu te joci, nu codezi şi nu faci web design. :D