O poveste despre dependență
Vreau să-ți dau o cafea gratuită pe zi (timp de o lună de zile) la Gloria Jean’s Romană
Acum vreo trei săptămâni îți arătam cum am desenat un porumbel în centrul Bucureștiului, folosindu-mă de bicicletă și de o aplicație GPS. Tot atunci îți ziceam și că provocarea mi-a fost lansată de Ciuc Radler, care vrea să facă cel mai mare desen pe GPS de la noi din țară, parcurs în totalitate pe bicicletă. Adică folosind aceeași metodă ca mine la desenarea porumbelului, ei vor desena o lămâie pe harta României. Ei bine, cicliștii Ciuc Radler România Activă au ajuns zilele trecute la jumătatea traseului. Adică au pedalat, în 14 zile, 1250 de kilometri. Au străbătut cu ocazia asta 154 de localități și au reparat 8 pene de cauciuc.
Totuși, care-i legătura dintre berea radler și mersul pe bicicletă? Povestea începe prin anii 1920 când, un nene pe nume Franz Xaver Kugler, și-a deschis un han, undeva la vreo 20 de kilometri de Munich. Mai mult, a făcut un fel de pistă de biciclete între Munich și hanul său, ca să-i fie mai ușor să se deplaseze. Nu s-a gândit însă că pe acea cărare, pe care el o folosea drept pistă de biciclete, ar putea veni mai mulți cicliști, considerând că e un traseu numai bun de încercat.
Așa s-a trezit Franz într-o zi cu o mare de cicliști însetați la el la han. L-au prins într-un moment prost, pentru că toți voiau bere, iar butoaiele lui erau pe terminate. Atunci i-a venit o idee inedită: a amestecat suc de lămâie cu bere și le-a servit amestecul cicliștilor, spunându-le că a inventat acea băutură special pentru ei, ca să nu se alcoolizeze prea tare și să nu plece la drum așa. Cicliștii au apreciat tare mult gustul (și gestul), iar Kugler a hotărât să fie mereu pregătit cu amestecul ăsta când îl vizitează cicliștii. Mai mult, a numit băutura Radler, care, tradus din germană, înseamnă ciclist.
Ciuc Radler, fiind primul radler românesc, și-a asumat legenda băuturii de tip radler și a hotărât să promoveze ciclismul, făcând cel mai mare desen GPS parcurs în totalitate pe bicicletă de pe harta României. Dacă ar trăi, sunt sigur că Franz Xaver Kugler ar fi foarte mândru de ideea lor.
Acum te invit să intri pe pagina Ciuc Radler România Activă, să încurajezi cicliștii care desenează lămâia și să câștigi unul dintre premiile puse în joc (printre care, bineînțeles, se află și câteva biciclete).
P.S: Nu știu să îți explic ce bucurie am simțit când m-am uitat pe pozele cu cicliștii Ciuc Radler România Activă și-am văzut-o pe cea de mai jos, care-i făcută fix în Focșani, orașul în care am crescut. :D