Povestea laptopului meu, de Florea Cristian
Aha
Aceasta este o întrebare generală, pe care şi-au pus-o toţi webmasterii de astăzi la un moment dat. De fiecare dată când încerci să faci un lucru, prima dată ai vrea să ştii cam cât de greu (sau uşor) realizabil este. Fie că e vorba de un website, de un exerciţiu la matematică, sau de un joc pe calculator. Vrei să ştii asta pentru că te ajută să te pregăteşti la greul ce va urma.
Când vine vorba de un website, greul ni-l facem cu mâna noastră. În funcţie de platforma pe care alegem să ne începem activitatea online, ne lovim de tot felul de probleme.
La uCoz, spre exemplu, ai posibilitatea de-aţi face un site gratuit cu doar câteva click-uri. Mi-am făcut şi eu astăzi cont şi mi-a plăcut ce-am văzut acolo.
Ai posibilitatea să-ţi alegi un template dintre cele peste 250, apoi, dacă ai cunoştinţe CSS, să modifici ce vrei la ele. Dacă nu, poţi să rămâi şi la template-urile lor. Widget-urile se modifică foarte uşor, cu drag & drop, iar informaţiile de pe pagină le adaugi cu doar câteva click-uri. Ce poate fi mai frumos?
Apropo, ai şi acces FTP, posibilitatea de-aţi face, cu ajutorul unor module, blog, forum, album foto, sau site de jocuri şi, cel mai important, îţi poţi salva baza de date. Majoritatea serviciilor gratuite nu oferă această posiblitate, fiind singura metodă pe care-o văd ei ca să nu-ţi poţi lua jucăriile şi să pleci atunci când ai nevoie.
Apropo de FTP, la înregistrare ai 400 MB spaţiu de stocare pe FTP, dar el creşte cu fiecare secundă. În plus, cu cât ai mai mulţi vizitatori pe site, cu atât el creşte mai repede. Eu, în vreo 30 de minute de teste, am ajuns la 420 de MB deja.
Poţi, totodată, să-ţi adaugi acest tip de hosting unui domeniu pe care ţi l-ai cumpărat singur. Asta dacă nu vrei să depinzi de subdomeniile lor, de genul nume.ucoz.ro.
Apropo, toate chestiile astea sunt gratis! Dar, ca orice afacere care trebuie să mai şi câştige ceva, nu doar să investească, avem şi câteva versiuni paid.
Şi aici voiam să ajung, la versiunile paid, pentru că uCoz.ro oferă pentru trei cititori floreacristian.ro, trei pachete Advanced cu care se pot juca timp de 12 luni, 6 luni, respectiv 3 luni.
Ce oferă pachetul Advanced?
– Scapi de reclamele introduse pe website
– Spaţiul pe care-l poţi ocupa prin FTP porneşte de la 2.9GB
– Posibilitatea de a ascunde contorizatorul de trafic
– Website-ul devine dofollow, putând fi indexat de Google
– Site-ul nu va fi şters dacă nu e vizitat de nimeni
– Posibiliatea folosirii moduluiui de magazin online (care, cumparat separat, ar costa undeva la 1.99$/lună. Chiar şi aşa, tot cea mai ieftină soluţie de magazin online de pe piaţă rămâne)
– Scapi şi de reclamele din Control Panelul website-ului
Ce trebuie să faci ca să câştigi?
În primul rând cred că va trebui să-ţi faci un cont pe uCoz.ro. Nu e obligatoriu, dar dacă vrei să înţelegi despre ce vorbesc eu aici, s-ar putea să fie nevoie.
Apoi, ai nevoie de un cont de Twitter şi/sau unul de Facebook. Va trebui să trimiţi pe Wall-ul tău link-ul de la acest articol, apoi să te duci pe Pagina de Facebook de uCoz, să dai un Like, apoi să postezi pe Wall-ul lor link-ul spre postarea pe care-ai scris-o tu pe profilul tău. Apoi va trebui să strângi cât mai multe Like-uri la postarea ta.
Pe Twitter, sistemul e cam acelaşi. Postezi link-ul de la acest articol cu hashtagul #concursucoz pe Twitter, dai follow contului de Twitter uCoz Romania, le trimiţi un reply în care le spui că te-ai înscris la concurs, apoi încerci să faci rost de cât mai multe RT-uri.
Cum se acordă premiile?
Locul 1: 12 luni GRATUIT în uCoz, pachet în valoare de 78$, îl va primi cel care va genera cele mai multe Like-uri + RT-uri. Practic, dacă numărul total de Like-uri şi cel de RT-uri pe care le-ai primit este mai mare decât al celorlalţi, ai pus mâna pe premiu. De adăugat faptul că nu-i nevoie să te înscrii şi pe Twitter şi pe Facebook. Dacă tu primeşti mai multe Like-uri la postarea ta decât primeşte altul atât Like-uri cât şi RT-uri, tu ieşi câştigător, chiar dacă nu te-ai înscris deloc pe Twitter.
Locul 2: 6 luni GRATUIT în uCoz, pachet în valoare de 39$ şi locul 3: 3 luni GRATUIT în uCoz, pachet în valoare de 19,5$, se vor câştiga prin tragere la sorţi.
Ne-am gândit că fiecare trebuie să aibă şanse egale în acest concurs, iar dacă tu ai un cont de Facebook cu 100 de prieteni, iar altcineva are un cont cu 2000 de prieteni, lui îi va fi mult mai uşor să strângă un număr mare de Like-uri în comparaţie cu tine.
Aşadar, pentru locurile doi şi trei vom face o tragere la sorţi la care vor participa toţi înscrişii (fie ei pe Facebook sau Twiter), mai puţin câştigătorul premiului I (că ar fi absurd să-l băgăm şi pe el în tragerea la sorţi).
Care-i perioada concursului?
E scurtă, ca să nu aşteptaţi prea mult premiile. El începe astăzi, joi, 28 iulie 2011 şi se va încheia duminică, 31 iulie 2011, la ore 23:59 punct, când vom spune, aşa cum aţi auzit pe la televizor, „Stop Vot!” şi vom începe să numărăm.
Câştigătorii îi veţi afla luni, pe 1, ca să începeţi luna august cu o veste bună.
Ştiu că m-am lungit mult cu articolul, dar au fost multe de zis, iar deşi răbdarea voastră poate e sensibilă, sper că a meritat lectura. Vă aştept cu drag înscrierile în concurs.
Fie că aveţi de gând să vă faceţi un magazin online sau nu, credeţi-mă că joaca cu platforma de la uCoz este o experienţă care nu trebuie ratată. Mi-am dat seama de asta chiar când am început s-o testez.
28 Comments
mereu mi se pare prea complicat, mai ales cu administrarea site-ului.
Aici nu e complicat deloc. Incearca doar :)
Pe ucoz.com am inceput si eu prima oara acum 3 ani, aveam un site warez dar nu stiam ca este ilegal.
Cred ca a fost primul „site” pe care l-am avut. :)
Cred ca o sa fii uimit de ce poate sa faca acum :) Te invit sa-l testezi. Sau sa te inscrii in concurs, ca sa vezi cum e si cu magazinul online
Sa sti ca ma tenteaza sa-l incerc vreau sa vad ce mai este nou prin el. Imi fac acum cont.
Sa-mi zici cum ti s-a parut. Si daca vrei sa te inscrii in concurs, bineinteles :D
Este destul de ok, ma asteptam sa introduca mai multe teme, dar astea noi arata foarte bine. Design-ul la ucoz.ro imi place foarte mult, pe unet.com interfata este interesanta, in caz ca te plictisesti te poti juca si sunt cateva aplicatii destul de interesante. Atunci cand iti inregistrezi site-ul iti sunt prezentate cateva sfaturi folositoare care invata user-ul ce trebuie si ce nu trebuie sa faca:
ex. sa nu iti incarci site-ul cu bannere si ferestre pop-up (problema des intalnita pe site-urile „vechi”).
In concluzie este foarte bun pentru noi romanii, si mai ales pentru incepatori.
Mie mi-a placut enorm interfata unet.com pentru ca e Windows-like. Nu m-as fi asteptat la asta. E foarte user-friendly
Foarte reusit uCoz! Insa prefer sa raman la Wix pentru ca: contul gratuit nu are reclame, pot modifica absolut tot si nu am contor de trafic daca nu vreau; dar partea proasta este ca ai nevoie de un computer relativ rapid si o conexiune mai mult decat decenta pentru a nu-ti face nervi cand vrei sa navighezi. Poate intru si eu in concurs, multumesc pentru informatii!
Primele 15 zile nu ai deloc reclame pe uCoz, iar dupa 15 zile, cele care vor aparea, nu vor deranja cititorii.
Spre deosebire de Wix, ai mai multa flexibilitate pe uCoz. Si nu depinzi atat de mult de flash.
Te astept in concurs :)
Cum poti sa-ti puni ce design vrei inafara de alea care sunt la Unet?
raspunsurile datile la adresa de mess: sumutiumariusioan@yahoo.com
Trebuie sa ai cateva cunostinte CSS si sa stii ce sa modifici acolo. Oricum, te invit sa te inscrii in concurs :)
P.S.: Poti gasi pe raspuns intrebarilor tale
Cel mai simplu e sa iti pui pe un webhost o platforma opensource si s-o dezvolti singur… parerea mea :)
PS : Florea cristian,despre ce concurs este vorba?
Citeste articolul integral si-o sa vezi cum e si cu concursul.
Cat despre platforma opensource, iti trebuie cunostinte solide ca s-o poti dezvolta singur. In plus, in momentul in care incepi sa „intri” in ea, risti sa pierzi din securitate. Pentru inceput, uCoz cred ca face o treaba foarte buna. Si chiar si pentru mai tarziu, nu doar la inceput
Eu zic ca daca ai rabdare sa te informezi, poti incepe pe orice platforma open source un site. Dar daca zici din prima nu stiu…nu ai nicio sansa sa realizezi ceva k lumea.
Da, aici asa este. Dar la inceput e bine sa fie mai usor, ca sa nu ai impresia ca webul asta e aproape imposibil de invatat. Stii tu, in orice lucru, trebuie s-o iei treptat.
Daca alegem o platforma gen wordpress, joomla, etc este foarte usor.
Cand vine vorba sa facem unul de la 0 + cateva functii este deja dificil.
Da, dar iti trebuie si hosting pentru wordpress, joomla etc. Aici ai totul pe tava
Am descoperit cum sa ”furi” un script si sa-l bagi pe siteul tau Ucoz.
Gasesti o pagina web misto si apesi tasta F12, apoi dai la script. Acolo iti va arata scriptul paginii alese. La script ii dai copy. Intrii in CP (Control Panel) la siteul tau. Dai click pe Desing din stanga sus si dai Template Builder. Acolo stergi daca este ceva si dai paste la scriptul copiat anterior. Daca dai Create Template nu o sa functioneze numai daca dai copy la :
„<!– –><!– –>”
$POWERED_BY$
si dai paste la finalul scriptului care l-ai copiat de pe pagina
Asta-i pentru cazurile in care vrei sa iei design-ului unui alt site si sa-l pui la tine
Interesant, cred ca o sa ma uit si eu :D
Sa ne spui ce parere ti-ai format :D
Interesant ceea ce a descoperit Sumutiu. Insa am si eu o intrebare:
– Este in regula daca copiezi design-ul altui site? Adica sa nu fie probleme legate de lege.
Este o problema daca ai de gand sa copiezi design-ul altui site, asa cum ai zis si tu, sunt probleme legate de lege. Mai este o problema si daca faci spam prin comentarii, pentru ca eu n-am sa-ti las niciodata link-ul sub nume daca vii cu keyword-uri si nu cu un nume normal :)
Florea Cristian, te respect pentru site-ul pe care il ai, dar cam bati campii. Eu nu fac spam prin comentarii.
Sa recapitulam. Pe site-ul tau daca doresti sa comentezi ceva la un articol e nevoie sa completezi urmatoarele campuri (Name, Email si Website), dintre care la website nu este obligatoriu. Deci daca doresti ca acea persoana care iti trimite comentarii la un articol sa nu publice site-ul. scoate campul website.
Nu te supara pe mine ca ti-am atras atentia, dar ai facut o acuzare care nu are justificare.
Eu cred ca ceea ce ti-am zis eu are justificare. Hai sa-ti explic de ce.
Daca doresti sa comentezi ceva la un articol e nevoie sa completezi urmatoarele campuri: Name, Email si Website. Pe tine te cheama „Articole Noi”? Nu ma deranjeaza faptul ca ai completat campul Website, ma deranjeaza faptul ca in loc sa vii cu un nume, sau cu un nickname, tu ai pus un keyword. Cum as putea sa-ti zic eu „Domnule Articole Noi”? Cum as putea sa ma adresez unor cuvinte cheie?
Cine greseste aici?
Nu pot nega ceea ce ai afirmat. Dar daca eu am pus „Articole Noi” asta nu inseamna ca e spam.Fiecarepersoana poate sa-si puna numele pe care-l doreste.
In fine, nu am vrut sa deschid acest subiect, dar m-am simtit atacat oarecum cand ai spus ca fac spam.
Eu cred ca este spam, pentru ca tu pui link-ul ala in spatele unor keyword-uri ca sa primesti un avantaj de la google. Una e sa primesti un link pe numele Gigel, asta e sa primesti pe keyword-urile „Articole Noi”. Nu neg faptul ca ai comentat la subiect si chiar ca ai lasat un comentariu care merita aprecieri, dar atunci cand cineva isi pune niste keyword-uri in locul numelui, prima impresie este de spam, nu de altceva.
Probabil tu n-ai urmarit asta, dar asta am gandit eu si probabil asta ar fi gandit si altii care ti-ar vazut comentariu asa cum a fost el, cu link-ul acela