Cât de greu e să-ţi faci un website?

Aceasta este o întrebare generală, pe care şi-au pus-o toţi webmasterii de astăzi la un moment dat. De fiecare dată când încerci să faci un lucru, prima dată ai vrea să ştii cam cât de greu (sau uşor) realizabil este. Fie că e vorba de un website, de un exerciţiu la matematică, sau de un joc pe calculator. Vrei să ştii asta pentru că te ajută să te pregăteşti la greul ce va urma.

Când vine vorba de un website, greul ni-l facem cu mâna noastră. În funcţie de platforma pe care alegem să ne începem activitatea online, ne lovim de tot felul de probleme.

uCozLa uCoz, spre exemplu, ai posibilitatea de-aţi face un site gratuit cu doar câteva click-uri. Mi-am făcut şi eu astăzi cont şi mi-a plăcut ce-am văzut acolo.

Ai posibilitatea să-ţi alegi un template dintre cele peste 250, apoi, dacă ai cunoştinţe CSS, să modifici ce vrei la ele. Dacă nu, poţi să rămâi şi la template-urile lor. Widget-urile se modifică foarte uşor, cu drag & drop, iar informaţiile de pe pagină le adaugi cu doar câteva click-uri. Ce poate fi mai frumos?

Apropo, ai şi acces FTP, posibilitatea de-aţi face, cu ajutorul unor module, blog, forum, album foto, sau site de jocuri şi, cel mai important, îţi poţi salva baza de date. Majoritatea serviciilor gratuite nu oferă această posiblitate, fiind singura metodă pe care-o văd ei ca să nu-ţi poţi lua jucăriile şi să pleci atunci când ai nevoie.

Apropo de FTP, la înregistrare ai 400 MB spaţiu de stocare pe FTP, dar el creşte cu fiecare secundă. În plus, cu cât ai mai mulţi vizitatori pe site, cu atât el creşte mai repede. Eu, în vreo 30 de minute de teste, am ajuns la 420 de MB deja.

Poţi, totodată, să-ţi adaugi acest tip de hosting unui domeniu pe care ţi l-ai cumpărat singur. Asta dacă nu vrei să depinzi de subdomeniile lor, de genul nume.ucoz.ro.

Apropo, toate chestiile astea sunt gratis! Dar, ca orice afacere care trebuie să mai şi câştige ceva, nu doar să investească, avem şi câteva versiuni paid.

Şi aici voiam să ajung, la versiunile paid, pentru că uCoz.ro oferă pentru trei cititori floreacristian.ro, trei pachete Advanced cu care se pot juca timp de 12 luni, 6 luni, respectiv 3 luni.

Ce oferă pachetul Advanced?

– Scapi de reclamele introduse pe website
– Spaţiul pe care-l poţi ocupa prin FTP porneşte de la 2.9GB
– Posibilitatea de a ascunde contorizatorul de trafic
– Website-ul devine dofollow, putând fi indexat de Google
– Site-ul nu va fi şters dacă nu e vizitat de nimeni
– Posibiliatea folosirii moduluiui de magazin online (care, cumparat separat, ar costa undeva la 1.99$/lună. Chiar şi aşa, tot cea mai ieftină soluţie de magazin online de pe piaţă rămâne)
– Scapi şi de reclamele din Control Panelul website-ului

Ce trebuie să faci ca să câştigi?

În primul rând cred că va trebui să-ţi faci un cont pe uCoz.ro. Nu e obligatoriu, dar dacă vrei să înţelegi despre ce vorbesc eu aici, s-ar putea să fie nevoie.

Apoi, ai nevoie de un cont de Twitter şi/sau unul de Facebook. Va trebui să trimiţi pe Wall-ul tău link-ul de la acest articol, apoi să te duci pe Pagina de Facebook de uCoz, să dai un Like, apoi să postezi pe Wall-ul lor link-ul spre postarea pe care-ai scris-o tu pe profilul tău. Apoi va trebui să strângi cât mai multe Like-uri la postarea ta.

Pe Twitter, sistemul e cam acelaşi. Postezi link-ul de la acest articol cu hashtagul #concursucoz pe Twitter, dai follow contului de Twitter uCoz Romania, le trimiţi un reply în care le spui că te-ai înscris la concurs, apoi încerci să faci rost de cât mai multe RT-uri.

Cum se acordă premiile?

Locul 1: 12 luni GRATUIT în uCoz, pachet în valoare de 78$, îl va primi cel care va genera cele mai multe Like-uri + RT-uri. Practic, dacă numărul total de Like-uri şi cel de RT-uri pe care le-ai primit este mai mare decât al celorlalţi, ai pus mâna pe premiu. De adăugat faptul că nu-i nevoie să te înscrii şi pe Twitter şi pe Facebook. Dacă tu primeşti mai multe Like-uri la postarea ta decât primeşte altul atât Like-uri cât şi RT-uri, tu ieşi câştigător, chiar dacă nu te-ai înscris deloc pe Twitter.

Locul 2: 6 luni GRATUIT în uCoz, pachet în valoare de 39$ şi locul 3: 3 luni GRATUIT în uCoz, pachet în valoare de 19,5$, se vor câştiga prin tragere la sorţi.

Ne-am gândit că fiecare trebuie să aibă şanse egale în acest concurs, iar dacă tu ai un cont de Facebook cu 100 de prieteni, iar altcineva are un cont cu 2000 de prieteni, lui îi va fi mult mai uşor să strângă un număr mare de Like-uri în comparaţie cu tine.

Aşadar, pentru locurile doi şi trei vom face o tragere la sorţi la care vor participa toţi înscrişii (fie ei pe Facebook sau Twiter), mai puţin câştigătorul premiului I (că ar fi absurd să-l băgăm şi pe el în tragerea la sorţi).

Care-i perioada concursului?

E scurtă, ca să nu aşteptaţi prea mult premiile. El începe astăzi, joi, 28 iulie 2011 şi se va încheia duminică, 31 iulie 2011, la ore 23:59 punct, când vom spune, aşa cum aţi auzit pe la televizor, „Stop Vot!” şi vom începe să numărăm.

Câştigătorii îi veţi afla luni, pe 1, ca să începeţi luna august cu o veste bună.

Ştiu că m-am lungit mult cu articolul, dar au fost multe de zis, iar deşi răbdarea voastră poate e sensibilă, sper că a meritat lectura. Vă aştept cu drag înscrierile în concurs.

Fie că aveţi de gând să vă faceţi un magazin online sau nu, credeţi-mă că joaca cu platforma de la uCoz este o experienţă care nu trebuie ratată. Mi-am dat seama de asta chiar când am început s-o testez.

Tags:

28 Comments

 1. Ana 28 iulie 2011
  • Cristian Florea 28 iulie 2011
 2. gamerap 28 iulie 2011
  • Cristian Florea 28 iulie 2011
   • gamerap 28 iulie 2011
   • Cristian Florea 28 iulie 2011
 3. gamerap 29 iulie 2011
  • Cristian Florea 29 iulie 2011
 4. Horia 29 iulie 2011
  • Cristian Florea 29 iulie 2011
 5. Sumutiu 29 iulie 2011
  • Cristian Florea 29 iulie 2011
 6. Daniel 29 iulie 2011
  • Cristian Florea 29 iulie 2011
 7. Yamasha 30 iulie 2011
  • Cristian Florea 31 iulie 2011
 8. Simona Sweet 31 iulie 2011
  • Cristian Florea 31 iulie 2011
 9. Sumutiu 31 iulie 2011
  • Cristian Florea 31 iulie 2011
 10. George 5 august 2011
  • Cristian Florea 5 august 2011
 11. Articole Noi 7 octombrie 2011
  • Cristian Florea 10 octombrie 2011
 12. Articole Noi 10 octombrie 2011
  • Cristian Florea 11 octombrie 2011
 13. Articole Noi 11 octombrie 2011
  • Cristian Florea 11 octombrie 2011

Leave a Reply