Cât de greu traversează un om în scaun rulant Piaţa Universităţii

Pe 19 iulie se organizează în Bucureşti un marş dedicat pietonilor. De fapt, scopul lui este să atragă atenţia autorităţilor asupra faptului că Bucureştiul este gândit mai mult pentru a oferi confort maşinilor şi mai puţin pentru pietoni.

Sunt sigur că am înjurat cu toţii cel puţin o dată gropile din trotuare sau maşinile parcate în aşa fel încât să nu mai avem noi loc să trecem. Dar în timp ce noi mai reuşim să acceptăm aceste probleme, sunt oameni mult mai afectaţi, cum ar fi persoanele cu dizabilităţi, bătrânii sau părinţii cu copii în cărucioare. Pentru ei, faptul că cerem un oraş mai prietenos cu pietonii contează foarte mult.

Eu n-am înţeles cât de greu se deplasează o persoană cu dizabilităţi în oraş până când n-am văzut clipul de mai jos.

După cum vedeţi, pe lista de parteneri apare şi Kooperativa 2.0. Ne-a plăcut mult prea mult ideea ca să nu ne implicăm.

Dacă vrei să te implici şi tu, aici este evenimentul de pe Facebook, iar aici este comunicatul de presă oficial.

Lasă un comentariu

3 comentarii

 • Dragos 10 Iul 2014, ora 14:17

  „Tara de tampiti si hoti” , cat de tare poate sa fie expresia asta. Si fac pariu ca se refera la primari/parlamentari si toti astia care conduc tara „asa cum trebuie” . Cat despre Bucuresti , ca nu stau acolo , dar il frecventez destul de des… Totul e anapoda , de la masini la borduri , de la gauri la canale (care-s peste tot) , de la maidanezi pana la hotii de pe marginea trotuarului care abia asteapta sa pleci de langa masina sa dea lovitura. Frumoasa capitala europeana!

  • Cristian Florea 11 Iul 2014, ora 11:54

   Mai sunt şi lucruri pozitive, nu sunt doar urâţeli în Bucureşti, dar e bine să încercăm să facem în aşa fel încât să scăpăm de cât mai multe urâţeli. :D

   • Dragos 12 Iul 2014, ora 21:28

    Nici n-am zis ca nu sunt si lucruri pozitive , ca stiu ca sunt…da alea nu prea ai de ce sa le critici. Trebuie criticate lucrurile urate sa scapam de ele.