Acum poți vedea cât timp petreci pe YouTube

Săptămâna trecută, YouTube a lansat o funcție nouă în aplicația de iPhone și Android: posibilitatea de a vedea cât timp petreci pe YouTube în fiecare săptămână, urmărind clipuri video.

Statisticile sunt calculate pe baza istoricului vizionărilor din contul tău de YouTube, deci dacă ți-ai dezactivat la un moment dat salvarea acestui istoric, statisticile nu vor fi disponibile pentru tine până când nu-l activezi la loc.

Noua funcție este gândită pentru a-i face pe utilizatori să conștientizeze cât timp petrec în platformă, dar și pentru a-și putea seta anumite limitări, dacă doresc. Practic, dacă stai 2 ore pe zi pe YouTube și ți se pare mult, ai opțiunea de a activa un reminder și a fi notificat când atingi timpul setat de tine.

Ca să vezi cât timp ai petrecut pe YouTube în ultima săptămână, trebuie să ai instalată cea mai recentă versiune a aplicației YouTube pe telefon, apoi să deschizi aplicația, să dai click pe profilul tău (în colțul din dreapta-sus), apoi să dai click pe Durata vizionării.

La mine statisticile arată cam așa:

cat timp petreci pe youtube in fiecare saptamana

Detalii despre această funcție găsești aici, direct pe pagina anunțului făcut de YouTube.

Tot în aceeași direcție, Facebook și Instagram au anunțat acum câteva săptămâni că vor introduce o funcție similară, să vezi cât timp petreci folosind cele două platforme și să poți limita acel timp. Din păcate, la momentul scrierii acestui articol pe profilul meu nu apar aceste funcții, dar până la finalul anului sigur vor fi disponibile pentru toată lumea.

Totodată, posesorii de iPhone vor avea o funcție similară în noul sistem de operare (iOS 12) care va fi lansat în toamna acestui an (probabil peste vreo două săptămâni). Funcția îți va permite să vezi direct în sistemul de operare cât timp folosești telefonul zilnic și în ce aplicații investești cele mai multe minute. Totodată, vei putea limita accesul la anumite aplicații după un anumit timp, ca să fii sigur că nu investești mai mult decât vrei în utilizarea acelor aplicații. Detalii despre asta am scris aici.

Apropo, tu cât timp petreci pe YouTube în fiecare săptămână?

Tags:

Leave a Reply