Eu sunt unul dintre cititorii leneşi de bloguri şi cu destul de puţin timp la dispoziţie. Ştiu, nu-i bine, dar nici rău nu prea este, având în vedere că ceea ce urmează să scriu reprezintă nişte aşa-zise reguli de bun simţ, pe care cred că oricine ar trebui să le respecte pe blogul lui.
1. Plec de la tine de pe blog dacă scrii mic. Dar mic, nu glumă, atât de mic, sau chiar mai mic. Nu-mi place nici când nu foloseşti paragrafe. Un text de 400 de cuvinte care nu este împărţit în paragrafe e groaznic de greu de citit.
2. Nu intru dacă văd mai multe reclame decât conţinut. Toţi vrem să facem bani, dar eu vreau să văd informaţie acolo, nu popup-uri, sau alte prostii. Totodată, nu-mi place dacă site-ul tău îşi dă refresh singur. Ştiu că vrei să-ţi sporeşti views-urile, dar şi eu vreau să citesc în linişte.
3. Plec de pe blogul tău dacă nu pot comenta uşor. Eu nu prea comentez pe blogurile de pe blogspot, tocmai pentru că trebuie să completez 1000 de câmpuri, să dau 1239182 de click-uri şi să mi se deschidă şi un tab nou. Decât să mă chinui atât, prefer să zic pas. La fel se întâmplă pentru WordPress self hosted dacă mă pui să-mi fac un cont înainte să comentez, sau dacă mă pui să mă loghez cu Facebook, Twitter etc.
4. Plec de pe blogul tău dacă nu şti să scri. Aici nu merită alte explicaţii.
5. Nu-mi place dacă nu prea răspunzi la comentarii, mai ales când spun ceva care aşteaptă răspuns.
De la 5 până la 10 vă las pe voi să completaţi.
7. Daca ai comentatori cretini si le dai apa la moara. Te face sa pari disperat sau aproape la fel de cretin ca si ei. :)
sau bun la suflet :)) ca-i bagi pe toti in seama
Primul punct poate fi împărţit în două: 1. scrisul mic; 2. lipsa paragrafelor.
În plus, plec de pe blogul omului care înjură în mai toate articolele.
nici mie nu-mi place sa stau in preajma oamenilor care scot numai injuraturi pe gura. de bloguri nu mai zic
8. Dacă ai posturi kilometrice care plictisesc după primul paragraf și nu folosești diacriticele
E o insultă a limbii române chestia cu diacriticele. E ca şi cum francezii n-ar folosi accente. Ştiu că textul se înţelege de multe ori şi fără diacritice, dar dacă eşti român, nu trebuie să scrii româneşte?
deci pleci cam de pe multe bloguri din cate imi dau eu seama. adica mira-m-as sa imi zici vre0 5 de nu-s asa. blogroll-ul tau e groaznic.
foarte multe nu-s aşa. eu cred că-s reguli de bun simţ.
de ce e groaznic blogroll-ul meu? D:
Că nu e link-ul lui acolo. Gata, gata, mă opresc, n-am vrut să fiu răutăcioasă, dar n-am putut să mă abţin.
Tre să aibă zeci de link-uri? Mie-mi place că are un blogroll micuţ.
am zis eu asa ceva?
plus mi se pare o mizerie faptul ca primesc un mail ori de cate ori imi raspunde cineva la un comment pe blog. un motiv sa nu mai intru acolo.
6. Daca e muzica care merge de una singura si nu am de unde sa o opresc…
chiar şi dacă ai de unde s-o opreşti, tot e enervant să înceapă muzica singură. eu poate ascult deja ceva în boxe, n-am nevoie de sunete în plus
Plec de pe un blog care nu-mi spune nimic nou, sau are articole alcătuite din 2 fraze. Frizează ridicolul.
Iar un blog care are în blogroll-ul său doar câteva adrese, dă impresia de atenţie crescută în privinţa celor pe care îi urmăreşte şi mi se pare credibil.
deci şi blogroll-ul ar putea fi un criteriu pentru care nu mai intri pe unele bloguri. la asta chiar nu mă gândisem
Păi cam este, fiindcă atunci când văd un blogroll infinit, personal nu te cred că le parcurgi pe toate. Am senzaţia că le ai acolo ca să vadă lumea cu cine anume te pupi tu. Plus că unele sunt chiar aiurea, iar cei care scriu în ele sunt, hmmm, mă abţin a da un calificativ, dar ideea de bază e cam aşa: spune-mi ce prieteni ai ca să-ţi spun cine eşti, dar desigur că ar putea fi perimată. Oricum, chestia e că mai degrabă respect un bloger care are o listă scurtă sau care nu are nimic, fiindcă sunt convinsă că acela e mult mai atent la ce citeşte şi pe unde. Iar din cât m-am plimbat eu pe net, am observat clar asta, cei care au nişte liste imense în dreapta nu îţi întorc vizita niciodată, chit că tu treci poate frecvent, nu îţi răspund la comentarii sau dacă o fac, o fac tratându-te de sus, iar dacă ai îndrăznit să postezi o opinie contrară, să te ţii atunci! Îşi dau arama pe faţă într-un limbaj derizoriu şi grotesc arătându-şi limitele destul de îngustate de altfel.
Apropo de „spune-mi ce prieteni ai ca să-ţi spun cine eşti”, am scris un articol care reflectă părerea mea despre această zicală, dar folosită în blogging. Dacă ai timp, te invit să-l citeşti: https://cristianflorea.ro/spune-mi-cu-cine-umbli-ca-sa-ti-spun-cine-esti
6. DACĂ AI „UN DESIGN” CARE ZGÂRIE OCHII.
da, conteaza si design-ul, dar cred ca nu-i chiar atat de greu sa gasesti un design cat de cat ok
Ai/aţi spus cam tot ce trebuia spus. Nici mie nu-mi place muzica aia care nu se mai opreşte pe bloguri. Şi vreau să mi se răspundă atunci când comentez. Aşa că mă aştept să spui şi tu ceva la comentariul ăsta, Cristi. :P
Bineînţeles că spun :D nu-mi vreau să fie comentatori care au impresia că sunt marginalizaţi. Dacă tot răspund, măcar să le spun tuturor câte ceva, măcar un simplu mulţumesc :)
Acum mă simt mai bine. :D
Noapte buna, ne mai citim şi mâine!
pe al meu ar mai trebui sa maresc scrisu?
mie mi se pare destul de ok, dar puţin mai mare n-ar strica :)
Dacă blogul are o grămadă de zorzoane şi brizbrizuri care fac ca pagina să se încarce în câteva minute. Dacă blogul are articole kilometrice afişate integral pe prima pagină şi sunt şi multe.
da, urasc sa astept cateva minute a se incarce o pagina, sau sa imi sclipeasca tot felul de imagini prin sidebar. iar daca ai toate articolele pe o singura pagina, faci totul si mai „frumos”
acum chiar ma intreb daca am scrisul mic pe blog, ca mi s-a mai reprosat – imi place pentru ca se comprima informatia si totusi cred eu ca nu ingreuneaza cititul. dar again, ma intreb :)
da, tu chiar ai scrisul mic. poate fi citit, dar trebuie sa te chinui putin. cu ochi normali vezi bine, dar unii care folosesc ochelari, sau care nu vad bine in fata monitorului, se chinuie. cred ca ar trebui sa-l maresti putin, parerea mea
mersi, chiar o sa ma ocup de asta. macar punctul 1 sa fie ok :))
Salutare!
E de bun simt ce-ai zis, sunt de acord :)
Salutare!
Ai adauga ceva? :D
Si eu aplic numarul 3.. ma oboseste, enerveaza, irita!
welcome to the club! :)
ai mai adauga vreun subpunct? :D
Daca scrii cu diacritice, si pc-ul de la work, nu le vede decat ca pe niste hieroglife, si-mi faci imposibil sa citesc articolele!!!
Nu stiu care e ideea asta…parca toti trebuie sa aiba bloguri. Nu este chiar asa. Un blog de succes este un blog axat pe o anumita nisa. De ex: culinar , politic , etc. in care bloggerul isi spune o parere iar ceilalti comenteaza pro sau contra conform opiniei proprietarului blogului sau administratorului blogului. Blogurile ce au informatii din 100 de domenii sau blogurile personale nu prea au succes…decat daca sunteti vedete…altfel va pierdeti timpul. Succes in continuare „bloggerilor” !
de-aia ti-ai facut site e jocuri? ca sa ai succes?
Site-ul de jocuri este un site dedicat pe o anumita nisa…in care intra oricine doreste sa joace aceste jocuri flash. Este clar dedicat unui anumit domeniu. Nu este o harababura :D
asa e site-ul meu de citate (vezi bannerul din dreapta). multi au un blog personal (harababura, cum ii zici tu) cu un anumit motiv si un site nisat pentru a avea castiguri notabile
M-a atras titlul. :)) Mai am 5 minute pana sa adorm complet asa ca incep. Stiu ca nu-i bine dar de multe ori plec daca e scris mult. E chiar un paradox pentru ca eu scriu mult (mai ales ultimele 2 articole) sau cand povestesc ceva
-Ceea ce ma face totusi sa raman la articole lungi e felul de a povesti sau subiectul. Daca imi scrii despre papuci, poti sa scrii tu cat de bine… X.
-De multe ori titlul ma atrage, cum am spus mai sus si imi da un avant in a citi articolul. Daca titlul e nasol poate nici nu citesc primul rand.
-Daca nu are poze (aici nu e cazut tau :)) }. Stii tu…. o poza face mai mult de 1.000 de cuvinte.
-Daca e scris intr-un stil mult prea subiectiv, abordarea de atotstiutor.. Nu il intalnesc f. des dar mai este. Gen „sa va spun eu cum a fost…deci eu stiu ca am fost acolo si am dreptate…etc’
de mult ma chinui sa pun cate-o poza la fiecare articol :))) niciodata nu-mi iese, desi stiu ca asa-i mai bine
Sunt deranjante blogurile cu scris alb pe fundal negru. Moartea ochilor!
da, subscriu! macar un gri sa fie…
6. Subiect. Că a dat colţul ierbii sau că bate vântul, pot să văd şi singur…
7. Calitatea informaţiei. Luatul la greu de la alţii nu cred că este o soluţie.
8. Aportul personal la domeniul abordat.
9. Încărcarea excesivă cu briz-brizuri.
10. Lansarea automată de melodii – prefer să ascult ce-mi place şi când îmi place.
oho, dar cat imi plac mie articolele alea in care bloggerul spune ca ninge, sau ca e frumos afara :)) (not)
Apropo de comentarii… Lasă-le libere. Nu eşti de acord cu ceva sau te-njură un descreierat – poţi şterge după aceea…
lasa, mai bine aprob eu primul comentariu, iar apoi raman libere. daca da rateuri pluginul antispam si ma trezesc cu 1000 de comentarii aprobate nu mai e o idee atat de buna
asa cred ca suntem toti la inceput, vrem sa fie cat mai multe pe blogul nostru, dar odata ce incepi sa cresti, sa avansezi iti dai seama ca trebuie sa am si un blog la fel de matur, poate sa fie si un blog plin de poze, dar daca e frumos si bine aranjat parca ai un alt chef de a te uita pe acel blog. si eu mi-am dat seama ca nu prea merita sa am 5435345 de link-uri in blogroll si sa stiu ca ma citesc doar 10 din ei plus altii care nici macar nu am schimbat o voba cu ei, parca imi vine sa le dau lor mai multa atentie decat celor din lista de blouri..
blogul suporta modificari odata cu maturizarea ta. se vede asta atat in articole, cat si in ceea ce faci cu el (design, blogroll etc.)
corect
me 2:D
de ce nu intri pe blogul meu spre exemplu!:))
cine a spus ca nu intru? :))
dar nu te-am vazut comentand vreodata:) doar citesti si atat?
cu comentatul mai rar. stau prost cu timpul si, recunosc, nu-i bine ca nu ma opresc sa mai si comentez la ceea ce citesc
Super-util, sunt de acord, subscriu! :)
mai poti veni tu cu o idee? :D
Eu cred că e foarte important să îţi alegi o interfaţă care să permită cititorilor o anumită flexibilitate în navigare. Spre exemplu, evit să citesc articole scrie altfel în afară de negru pe alb, pentru că alte asocieri cromatice mă obosesc şi, uneori (mai tot timpul, de fapt), organismul meu respinge biologic o astfel de imagine superobositoare. Personal, prefer ceva aerisit, care să nu necesite experienţă în domeniul navigării. La urma urmei, e un blog, nu un joc de căutat comori şi indicii. :)
da, ar trebui sa faci omul sa petreaca tot mai mult timp pe blogul tau, nu sa-i arati ca esti bun la ascunselea
Eu cred că asta ţine de stilul fiecăruia de a scrie, de a relata, de a reda opinii şi de a le argumenta sau nu. Eu, spre exemplu, nu pot să impun cuiva să mă citească (cineva mi-a spus odată că nu poate ajunge niciodată până la capătul articolelor mele, pentru că „se pierde” după primele 3 paragrafe). Da, pot să încerc să mă fac plăcută cât mai multor persoane, să adopt un stil lejer dar, ca peste tot, există riscul să avem şi nemulţumiţi. :)
hmm…. scrisul mic nu ar trebui sa fie o problema atat de mare. Intr-adevar, cel exagerat de mic nu merita efortul dar daca de exemplu esti obisnuit cu o anumita dimensiune iar pe un blog pur si simplu fontul nu e atat de mare precum ti-ai dori, pentru asta exista „ctrl +”. Il folosesti ca sa citesti, cand temrini revii la normal. Eu asa fac. Daca mi se pare interesant, nu vad de ce m-as opri din citit.
[apropo am folosit persoana a 2-a, nu neaparat ca iti spun tie ce sa faci, ci vorbesc in general]
Eu plec de pe un blog in primul rand daca mi se pare dezordonat. Nici macar nu am chef sa caut ceva interesant pe el sa vad daca merita sau nu; inchid pur si simplu. Deci cred ca designul conteaza foarte mult.
Ei, si poate fi designul cat de bun si de atragator si sa scrie omul frumos ca la carte ca daca nu-mi place despre ce scrie tot degeaba e. Asta conteaza cel mai mult. Restul, depinde de gustul fiecaruia, cum il aranjazea si ce pune pe el.
De asemenea eu nu inteleg noua moda a postarilor de o singura fraza, si nici pe cea a blogurilor in care sunt postate doar fotografii de pe internet. Cine vrea o colectie de fotografii atragatoare, sa-si faca un cont pe deviantart de exemplu si sa bage la favorite 10.000 de lucrari. Pentru ce ii trebuie cuiva un blog pentru asta? Cand vad asa ceva, inchid din start.
cat despre articolele de un rand, sunt fraze care unora li se par geniale, dar pe care nu le mai pot dezvolta mai mult de-atat. pentru astfel de situatii, exista update-urile pe Facebook si Twitter :D
Nu am citit chiar toate comentariile, deci poate s-a mai spus ce vreau să menționez…
Citeam la un moment dat blogul unei tipe, scria destul de interesant, îmi plăcea, doar că…nu punea spațiu după semnele de punctuație și cred că avea și un scris mic. Era deranjant, mai ales faza cu spațiul, cel puțin pe mine m-a sâcâit, era sufocant. I-am lăsat un comentariu, i-am explicat frumos, i-am sugerat…etc. etc. Nu mai rețin exact dacă mi-a aprobat sau nu comenntariul, dar nu a avut nici un efect, sau cel puțin nu atunci….poate cu trecerea lunilor…:))
Urăsc greşeala asta pe bloguri. Ori nu pun spaţii deloc, ori pun prea multe, adică unul înainte de semnul de punctuaţie şi încă unul după. Oamenilor, e chiar atât de greu de reţinut că se pune un singur spaţiu, iar acela este DUPĂ semnul de punctuaţie?
Dar se vede treaba ca ai un articol foarte comentat. Oare nu o sa-mi fie acceptat comentariul fiindca nu am folosit diacritice ?
Apropo, mai ai puţin şi te iei la întrecere cu articolele de pe hotnews.ro, :) cel puţin în priviţa comentariilor.
diacriticele n-au treaba cu comentariile. in articole vreau sa vad diacritice de obicei, comentariile sunt doar mici pareri vizavi de articol. nici eu nu folosesc diacritice atunci cand comentez (decat destul de rar).
P.S.: Bine-ar fi sa ma iau la intrecere cu hotnews.ro la fiecare articol. Si nu doar in privinta comentariilor, ci si in privinta traficului :)
Multumesc pentru raspuns. Nu te poti compara inca cu hotnews.ro dar totusi stai din ce in ce mai bine. Asta e un semn ca articolele tale sunt de calitate si ca oamenilor le place ce citesc aici, si multi dintre ei revin.
Referitor la diacritice, :) in mod sigur am inteles gresit articolul referitor la acest subiect. Eu de exemplu nu le folosesc in articole fiindca stiam ca ele nu se afiseaza foarte bine anumitor vizitatori.
Binenteles ca le-as utiliza daca nu ar exista nici o problema. Chiar imi plac foarte mult, sunt de parere ca exista chiar un „farmec” al lor. Asa cum limbile franceza si limba germana, sau alte limbi au farmecul lor…
Nu cred ca ar trebui sa apara probleme de afisare cand vine vorba de diacritice. singura problema pe care dau vina cu totii ar fi cu indexarea in motoarele de cautare, dar daca stii unde si cum sa pui diacriticele, nici din partea aia nu vei avea de pierdut.
Eu cred ca ar trebui sa incerci sa scrii cu diacritice in articole. Utilizatorii nu pot vedea diacriticele decat daca template-ul tau nu este facut ca lumea. Cum blogul tau este pe wordpress.com, e aproape imposibil sa nu fie facut ca lumea.
Tot ce ai mentionat, plus inca una: „Plec de pe blogul tau daca aberezi !!”
:)
Asta cu aberatiile mai tine pentru unii, dar majoritatea vizitatorilor gandesc exact ca tine, iar tu trebuie sa te cam iei dupa majoritate.
Bun venit in randul comentatorilor!